Een vloot melkzuurbacteriën.

Een vloot melkzuurbacteriën.Ik heb een grote partij melkzuurbacteriën (bussen van 5 l.) aangekocht en wil deze speciaal gaan promoten om de lente met een goed gevoel op te starten.

Het is een product dat ik jaarlijks verschrikkelijk veel verkoop, en het is zeker en vast de moeite om dit in promotie te zetten. De prijzen voor 5 liter is al verschrikkelijk laag, namelijk 29 euro, maar nu doe ik er nog een schepje bovenop.

Wel moet ik erbij vertellen dat ik de bestellingen die binnenkomen pas na mijn Japanreis zal versturen. Het liefst zelfs heb ik dat je ze even in Arendonk komt ophalen. Dan heb je geen transportkosten en tegelijkertijd heb je voor de laatste keer misschien mijn geweldige koi in de binnenvijvers nog eens gezien.

Het aanbod van deze maand is dus:
1 bus melkzuurbacteriën: 27 euro
2 bussen melkzuurbacteriën: 52 euro
3 bussen melkzuurbacteriën: 78 euro
4 bussen melkzuurbacteriën: 100 euro
5 bussen melkzuurbacteriën: 119 euro

Bestellen kan door me een mail te sturen, of even deze link te volgen en verder te bestellen. Als je ze komt ophalen zijn er natuurlijk geen transportkosten, maar om ze te verzenden zijn er natuurlijk wel transportkosten. Je moet eventjes afwegen of het verstandig is om ze op te halen of om ze op te laten sturen.

Gebruiksaanwijzing: vul een emmer met warm water van de kraan. Schud de bus en giet de gewenste hoeveelheid in de emmer. Laat dit ± 20 minuten rusten en verspreid het dan over het wateroppervlak van je vijver. Hoeveel je moet gebruiken kan je hieronder lezen.

Het nut van melkzuurbacteriën voor koi
Melkzuurbacteriën zijn Gram-positieve bacteriën, die anaeroob en meestal aerotolerant zijn. Ze zetten suikers om in melkzuur. Ter info: Anaeroob betekent "zonder lucht plaatsvindend of kunnen leven", waarbij met "lucht" zuurstof bedoeld wordt. Anaerobe organismen gebruiken geen zuurstof om energie op te wekken en kunnen zelfs worden gedood door zuurstof. Anaerobe organismen gebruiken gisting of anaerobe dissimilatie. Aerotolerant wil dan weer zeggen dat ze zuurstof verdragen, (niet gebruiken).

Verscheidene soorten en stammen melkzuurbacteriën worden gebruikt voor de conservering van levensmiddelen, zoals melk , witte kool en brood waardoor dan yoghurt, kefir, karnemelk, zuurkool en zuurdesembrood ontstaan.

Melkzuurbacteriën behoren tot de belangrijkste bacteriën van de darm- en vaginaflora. Melkzuurbacteriën zijn werkelijk vrienden van de mensen en de fauna. Ze zijn als brave waakhonden: altijd bij je in de buurt, een vrolijke metgezel en terstond bereid om vervelende of vijandige individuen weg te jagen. Ze zitten van nature in onder meer karnemelk, yoghurt en kaas.

Het grote nut van melkzuurbacteriën is vooral dat ze geen kwaad kunnen. Als ze dan toch in grote hoeveelheden in de darmen zitten, is daar geen plaats meer voor bacteriën die wel slecht zijn. Zo verdringen ze kwaadwillende soorten. Er zijn meer dan honderd verschillende soorten en ondersoorten melkzuurbacteriën. De bekendste zijn de soorten zijn Bifidobacterium en Lactobaclllus.

Wat je dus voornamelijk moet onthouden is dat ze GEEN kwaad kunnen, en de in principe de slechte bacteriën geen plaats meer geven om onheil aan te richten. Dus....

Reacties

2 reacties tot nog toe

Dag Luc. Hoeveel moet je gebruiken voor 10000 liter water, zie giet de gewenste hoeveelheid in de emmer? Ik heb dit niet kunnen vinden in je text. Alvast bedankt. Groetjes,Peter.

De Clercq Peter on 08/03/2014 22:33

Dag Peter, je mag gebruiken zoveel als je wil, het kan geen kwaad. Er is geen maatstaf voor in mijn ogen. Ik giet gewoon "een scheut" in lauw water en laat het een 1/2 uur staan. Doe dit beter om de 2 dagen, dat vind ik persoonlijk beter dan eens per week een grote hoeveelheid. Als je graag hoeveelheden ziet, gebruik dan een kom of een mok per keer.

Je kan NOOIT teveel geven....

luc on 09/03/2014 08:10