Een vruchtbare dag.

Een vruchtbare dag.Als ik naar Taniguchi ga, dan ga ik altijd voldaan terug naar "huis", ik bedoel dan naar het hotel.

Taniguchi is een ritje van anderhalf uur vanuit Okayama richting Hiroshima. Het is niet de grootste kweker, ook niet de kleinste, maar wel een man waarbij ik me goed kan vinden. Het is nu al enkele jaren op rij dat ik hier kom om koi te kopen, en ondertussen kan men spreken van een relatie.

Zoals gewoonlijk had hij wat voorbereid, en zijn we tot een akkoord gekomen over een aantal koi die je misschien al gezien hebt in het koiaanbod. De bedoeling van deze koi is wel dat ze sowieso in Japan blijven, en kan men dus beschouwen als aankoop van een nisai. De prijzen die er bij vermeld zijn, zijn zonder verblijfkosten in Japan. Heb je hier interesse in, dan hoor ik dit graag.

Ik heb deze koi samen met Taniguchi San uitgekozen, en zijn voorkeur is te horen in het filmpje.. Alle gekozen kohaku zijn tussen de 36-40 cm, en je mag een koi verwachten als alles goed verloopt van rond de 55 cm, en misschien wel meer.

Ik zou deze kans te baat nemen, en iedereen die interesse heeft in een koi die nog in de mudpond kan verblijven, deze nog tijdens mijn verblijf in Japan wil aankopen (dus tot zondagavond) wil ik een geste doen, om de verblijfkosten aan de helft van de prijs aan te bieden. Normaal is dit 300 euro, maar als je beslist voor zondagavond wordt dit 150 euro.

Persoonlijk vind ik het een geweldige aanbieding, en ik kan vele gevallen laten zien van koi die geweldig goed ontwikkeld zijn, maar ik ga dit weer niet benadrukken. Mensen die zelf een Taniguchi kohaku hebben en getuige zijn geweest van een mudpondjaar, moeten dit zelf maar via de reacties meedelen, dat is veel geloofwaardiger.

Dan komt de onvermijdelijke vraag of het vrouwelijke of mannelijke koi zijn ? Ik ga hier kort en bondig op antwoorden, ze zijn vrouwelijk gesext, met het vermoeden dat ze vrouw zijn. Het is helaas geen zekerheid en worden ook niet als gegarandeerd vrouwelijke koi verkocht. Daar is dan ook de prijs naar gemaakt, maar het zijn altijd hoedanook, koi die hun geld dubbel en dik waard zijn als je de verhouding prijs/kwaliteit in acht neemt. Zijn het mannen, dan is het een faire prijs voor een kohaku van deze kwaliteit en voor deze prijs, zijn het vrouwen, en blijken het goede vrouwen te zijn, dan is je kohaku het dubbele waard bij wijze van spreken.

Om het verhaal volledig af te maken, wil ik je info geven die ik speciaal gevraagd heb over de oyakoi, en dat probeer ik hier even op een rijtje te zetten. De moeder is Hakubotan, wat witte bloem betekent. Ik zal je een filmpje laten zien van deze oyakoi. De mannelijke koi van deze serie is Rikidouzan, een koi uit de Dainishi stal. Bovendien heb ik er ook nog een filmpje van de papa erbijgedaan, en dat zie je toch niet dikwijls, of wel ?

Ik heb de mannelijke koi live gezien en ik moet zeggen dat deze een perfect maruzome kiwa bezat. Het filmpje is niet in een blauwe bowl gemaakt, maar geloof me, de kwaliteit is meer dan goed. De moeder "Hakubotan" is een kohaku uti een Matsue kohaku, Shibugaki x een mannelijke Kohaku van Sakai., dat een broer is van de bekende M-Kohaku. Dus nu weet je wat voor genen je in de kuip hebt, inclusief beeldmateriaal van de ouders.

Dan gaan we verder met een paar filmpjes te tonen van en yondan kohaku, die ik gemaakt heb voor een klant van Interkoi, maar die de koi vroeger bij iemand anders heeft gekocht. De moeite om te zien, deze spierwitte yondan kohaku die nu ongeveer 68 cm meet.

yondan kohaku 1
yondan kohaku 2

De koi die ik in februari gekocht heb, en die door klanten werden aangekocht heb ik toch nog even laten bowlen en gekeurd. Gemiddeld waren ze op deze korte tijd toch een 2-tal cm. gegroeid, en in mijn ogen al flink verbeterd. Spannende koi met veel toekomst. Benieuwd wat er einde dit jaar uitkomt.

Sanke en kohaku 1 van Marc en Rudy
Sanke en kohaku 2 van Marc en Rudy
2x Kohaku, tancho en goshiki van Pascal, Matthijs, Bjorn en Simon, tijdens het sexen en meten.
Enkele Ginrin Showa voor een klant die enkele ginrin showa van hogere kwaliteit wou zien.

En tenslotte komen we bij enkele zeer beloftevolle sanke van Taniguchi, die ik je even via dit filmpje wil laten zien. Ze staan ondertussen ook online onder koiaanbod, maar een kleine uitleg is op zijn plaats. Het was moeilijk om van deze sanke eigenaar te worden, vermits het zijn laatste sanke waren die hij zelf wou houden, en dit zijn dan de echte tategoi, en wordt het woord gebruikt op een manier zoals het moet gebruikt worden.

Ik moet eerlijk zijn dat ik zelf begeesterd ben van de zeer speciale tosai kindai sanke van maar liefst 48 cm. Ja, je leest het goed...48 cm. En waarom noem ik deze kindai ? Kindai is eigenlijk de letterlijke vertaling van "een nieuw tijdperk". De benaming kindai sanke is bij mijn weten nog niet gebruikt, en misschien wordt dit woord wel nieuw geintroduceerd in de wereld van de koi.

Het is wel een zo bijzondere koi dat ik er even stil van werd. Je vind hem mooi of je vind hem niet mooi, maar speciaal is ze in ieder geval. Wat mij vooral opvalt is, dat ze ondanks het drukke patroon toch een bepaalde rust uitstraalt dat je niet zou verwachten. Exclusief is ze in ieder geval, en ik moest hard aan de boom schudden wou hij me deze koi verkopen. De moeder van deze koi is Matsukaze dat een koi is uit Rikonen van de Dainishi bloedlijn, en de papa is wederom een Dainishi, waarvan ik je hier een filmpje laat zien, dus alles Dainishi wat de klok slaat.

De andere 2 sanke komen uit dezelfde vader, maar als moeder komen ze uit een Shining Rose moeder van Sakai. Deze kan je op dit filmpje bewonderen. Deze 3 zullen ook in Japan blijven, en behoren dus tot de mudpondkoi. Zelf verwacht ik hier zeel veel van.

Dat was dus het dagje Taniguchi, en het heeft best lang geduurd. De oyakoi Hinotori is ondertussen helaas gestorven, en ik heb er verder geen informatie over gevraagd, omdat dit blijkbaar pijnlijk lag. De Hinotori die ik dus nog thuis heb, zijn de laatste afstammelingen van deze oyakoi.

Onderweg naar huis ben ik bij een groothandel binnengesprongen waar ze netten verkopen om tosai te scheppen. Ik heb er hier een aantal van gekocht voor klanten. Morgen komt er weer een dag, en dan ga ik wederom naar Momotaro, en daarna rijden we door naar Omosako.


Meer afbeeldingen

Reacties

26 reacties tot nog toe

Amai WAT een nieuwsitem ,maar wel een hoop info en dat is interessant om te weten ,er zitten zeer mooie koi bij deze kweker en met zo¨n ouderdieren ook potentie voor de toekomst is er zeker aanwezig volgens mij .
Deze avond ga ik het NOG eens lezen als het mag (het was wat veel om op te slorpen) ,als je bij die japaners geweest bent dan kan je weer dagen vertellen zo te lezen .Interkoi geeft toch dat beetje meer info tof Luc ;).grtjs

paul on 12/04/2013 16:23

Toen ik die jumbo tosai sanke van 48 cm te pakken kreeg, moest ik dadelijk aan een paar klanten denken, en jij was er één van Paul...hier heb ik al wat mails over aangekregen, maar het zijn niet veel mensen aan wie ik deze gun.

luc on 12/04/2013 16:50

Ik begin hier te blozen wat een eer ! Bij taniguchi leg jij geen windeieren zo te zien .Die gast neemt rustig de tijd ,dat zal bij de momo¨s wel even anders zijn .Maar het gaat tenslotte over de koi die je mee krijgt he .grtjs

paul on 12/04/2013 17:07

Ik ben bij Momotaro geen klant die met het grote geld zwaait, maar als ik samentel wat ik bij Momotaro ieder jaar uitgeef, dan denk ik toch dat ik een bepaalde positie mag innemen. Vergeleken met anderen misschien een peulschil, maar met nog meer anderen toch een goede positie.

En ik moet eerlijk zeggen dat Momotaro altijd tijd voor mij vrijmaakt, zowel de papa als Daisuke. Ik wordt regelmatig uitgenodigd om te komen eten, en ik mag in principe veel dingen doen, die anderen niet altijd mogen.

Morgen ga ik nog een paar jumbo koi bowlen samen met mijn intussen Noorse vriend Harald...

luc on 12/04/2013 17:12

Yes oke ik kan weeral niet meer wachten ,niet vergeten je camara mee te nemen he haha . grtjs

paul on 12/04/2013 17:28

bedankt luc,voor het flimpje kohaku zag er goed uit laat ze maar lekker groeien in japan!!!

rudy on 12/04/2013 17:32

die kindai sanke, niet normaal, maar wel bloedmooi en zeldzaam.

john on 12/04/2013 17:33

Een reus en drie dwergen, hahahahaha

Johnny on 12/04/2013 17:34

Inderdaad, zeer mooie koi hebben ze daar. Echt de moeite.

roland on 12/04/2013 18:50

Die Kindai sanke is wel wat aparts.... beul van een body zeg...
mooi om te zien hoe de vissen compleet verdoofd worden om te meten haha!

ik zie de ginrin niet in het koi aanbod... heb je dus niet aangekocht luc?

Matthijs on 12/04/2013 19:04

Inderdaad een speciale sanke,wel mooi . Maar 48 cm voor tosai ,waar gaan we naartoe.je ziet aan de bouw van deze vis duidelijk dat het een kanon wordt. Knap.zie dat er al een optie op zit. Deze wil ik wel eens in het echt bekijken als de mogelijkheid zich voor doet.

Johan on 12/04/2013 19:07

Waw , wat een nieuwsitem Luc! Wat mij betreft zeer mooie aankopen gedaan... De taniguchi's zijn zeer mooie pareltjes, ze misstaan zeker niet tussen het Momo geweld... Kheb zowel Momo als Taniguchi.
Als je uw stopover maakt in Korea probeer èèns de massages!! Ik zie Martin weeral denken "daar is em weer, decantentie ten top" nietwaar martin?

kurt on 12/04/2013 21:31

Goed bezig Luc!

Ze zien er meer dan goed uit de Sanke.
Succes morgen maar weer,vervelend......

Gr.Jack.

jack on 12/04/2013 21:54

Je bent weer goed op dreef daar in Japan
Veel succes morgen

Jent on 12/04/2013 22:28

Het is hier nu 5.30 uur. Ik ben zojuist wakker gemaakt door het serieus schudden van het hotel. Het gaf een heel onbehaaglijk gevoel, en ik voelde me ook volledig weerloos. Het duurde toch een seconde of 30, en de vraag of ik het hotel moest verlaten of niet heeft me danig parten gespeeld.

Ik was juist wakker geschud, en hetgeen in mijn hoofd speelde was dat als ik met de lift naar beneden ging, ik minder kans zou hebben als het gebouw inviel, dan als ik op de bovenste verdieping zou blijven en ik boven op de rest zou vallen bij een instorting.

Misschien is het hier gewoon, maar ik was toch serieus onder de indruk en kon een gevoel van twijfel niet weerleggen. Een vraag die me ook parten speelde was of ik de massa betonblokken zou kunnen ontwijken, het moet dan toch serieus geweest zijn...

luc on 12/04/2013 22:56

Ik zie ondertussen dat ze op de TV volop beelden tonen van Kobe of Osaka met schuddende bruggen, er is dan toch sprake van een kleine aardbeving.

luc on 12/04/2013 23:24

Ik heb zojuist een filmpje gemaakt van de aardbeving, en zoals je kan zien ging het toch serieus te keer. Ik herken dit als Kobe volgens mij, want daar ben ik al geweest.

luc on 12/04/2013 23:41

Tja Luc, terecht veel schrik gehad maar blijkbaar ook veel geluk dat je het hotel niet op uw kop gekregen hebt. Dan is een mens eens voor een kleine week in Japan, en dan moet er zoiets gebeuren, maak het maar mee. Ei zo na was je . . . (vul zelf maar in) . . .

Echter, dit kan volgens mij geen toeval meer zijn. Ben je wel zeker dat het om een aardbeving ging? Volgens mij zitten de Noord Koreanen hierachter, hebben ze ergens in het zuiden van Japan een kernbom laten ontploffen en was het de schokgolf daarvan wat jij gevoeld hebt (door de Japanners zelf natuurlijk uitgelegd als een gewone aardbeving).
Ik had je nog zo gewaarschuwd een paar dagen geleden :-) :-) :-)

P.S. Hopelijk zijn er geen sinisters gebeurd met de prachtige koi die je tot dusver aangekocht hebt.

Martin on 13/04/2013 00:57

Martin ik begin meer en meer te geloven in je voorspellingen .kan je ook loto nummers aan?

Johan on 13/04/2013 08:42

Johan heb je wat mooie koi's op het oog? anders kan je beter de winnende getallen aan mij geven... ;-)

Arjan on 13/04/2013 08:53

Zo Luc, dat was weer een kort nachtje als ik zie wanneer je, je laatste reactie hebt gegeven en wanneer je, je eerste reactie weer geeft.

alleen was het in dit geval een onplezierige manier van wakker worden, hoop dat het bij die 30 sec beving is gebleven en dat je op dit moment weer lekker koi aan het selecteren bent.

ja, Taniguchi, heb met veel spanning op dit nieuwsitem gewacht. mijn oog viel direct op de kindai sanke, heel mooi. had alleen van de kohaku een ander verwachtingspatroon...

spijtig dat Hinotori gestorven is en dat er in dit geval niet meer info over deze oyagoi bekend is geworden.

het artikel was verder weer leerzaam om te lezen en het filmpje van de yondan kohaku, erug mooi en dat is nog zacht uitgedrukt...

stephan on 13/04/2013 09:03

Een beving van 6.8 dus,episch centrum ten zuiden van Kobe.
Daar heeft het al eerder behoorlijk geschud meen ik jaren terug met behoorlijk veel slachtoffers toen?!

Hier word je niet blij van lijkt me!

jack on 13/04/2013 09:43

Zo, dat is inderdaad heftig. Ik hoop spoedig weer een berichtje te zien dan weten we dat je in iedersgeval nog heel bent. Ik weet niet hoe het met andere koi liefhebbers zit maar ik heb deze morgen de overkapping van de vijver gehaald! Ik kon het niet meer aanzien. En wat zijn de vissen nu happy!

Tom on 13/04/2013 12:43

Ik ook kap eraf tempratuur is nu oké

Rob on 13/04/2013 14:10

bij mij is de kap er ook af!!!!

pascal on 13/04/2013 14:32

Hier ook de kap eraf ,het is genoeg geweest. Ik hou geen vissen om ze 8 maand niet te zien . En ik moet zeggen ze vonden het prima .

Johan on 13/04/2013 18:19