Een winnend concept.

Een winnend concept.Vrijdag 29 april komen er nog 54 grootheden naar huis, waaronder enkele bekende en klinkende namen.

Daishiro zal eindelijk huiswaarts keren. Ze is nu gosai, en ik heb ze tijdens de vorige 3 jaren slechts sporadisch kunnen zien. Ze is nu 76-78 cm wat niet slecht is voor een showa uit de overgangsgeneratie.

Ze zou de 85 cm moeten halen, maar daar zal ze nog enkele jaren voor nodig hebben. Laten we nu maar genieten zolang het nog kan, want de nieuwe eigenaar zit er al likkebarend naar te verlangen.

Buiten Daishiro komen er nog enkele bijzonder interessante koi binnen die de gezegende lengte van 70 cm hebben gehaald. Ze zullen nog een tijdje te bewonderen zijn, maar daarna zullen ze vermoedelijk vertrekken, om te verdwijnen in de anonimiteit.

Wat ik een zeer mooi aanbod vind, is het concept dat ik nog ga proberen aan te bieden aan mensen die zich kunnen vinden in het groeivijverconcept. Ik heb nog een groot aantal vrouwelijke tosai met certificaat op foto gezet. Van deze hoogwaardige tosai mogen er nog 10 van naar de groeivijver. De aanbieding die ik dus doe is INCLUSIEF een verblijf tot 15 oktober in de groeivijver.

Indien je interesse hebt om één van deze koi aan te kopen, hetzij voor bij jezelf in de vijver, hetzij voor een groeivijververblijf, dan geven wij nu de hint om deze koi aandachtig te bekijken. Indien je een keuze hebt gemaakt uit deze tosai, willen wij een vrijblijvende mening geven over de mogelijkheden van deze tosai. Dat dit een unieke gelegenheid is om hoogwaardige tateshita in onze groeivijver voor 5-6 maanden door te laten groeien in de zomerperiode, staat buiten kijf. De verwachtingen zijn dan ook hoog gespannen.

Nogmaals het concept van de groeivijver: een constante temperatuur van 26° en een aangepast voederregime is de basis van deze 50 kuubs vijver in de vrije natuur. Natuur, groen en algen, gecombineerd met een grote dosis rust zijn één van de geheimen van dit concept. Door de buitengewone omstandigheden is de gezondheid van deze koi telkens een verrassing. Ik denk dat de mensen die de koi uit de groeivijver hebben zien komen dit jaar, dit kunnen beamen.


Meer afbeeldingen

Reacties

2 reacties tot nog toe

Veelbelovende selectie, met veel nadruk op kohaku dit keer. Blijkbaar worden de showa verdrongen ?

mark on 24/04/2011 09:58

Weinig op aan te merken. Ik kan mijn keuze wel vinden.

Jaap on 24/04/2011 12:18