Een wonder van de natuur.

Een wonder van de natuur.Als er één koi is die veel aandacht krijgt door een hoop mensen, dan is het wel kohaku 31 van de veiling van Momotaro.

Ik overweeg een serieus bod, want dit wonder van de natuur heeft ook mijn ogen geopend. Of ze in het echt ook aan dezelfde voorwaarden voldoet als op de foto en in het filmpje is natuurlijk nog de vraag, maar ik ben bang dat het één van de duurste koi wordt op de veiling.

Waar denk je dan aan ?
Een vraag die bijna niet te beantwoorden is, maar als ik dan toch een schatting moet maken, gebaseerd op mijn ervaring, dan zou ik schatten tussen de 10 en 15 miljoen yen. Wil je het omrekenen ? Deel dan momenteel door 130 want de koers van de yen is niet ongunstig momenteel.

Nu weet je nooit wie er aanwezig is op de veiling, en als je niet probeert weet je het zeker niet. Dit is in principe een koi die het kan maken tot GC in Europa, zo denk ik erover.

Nog 15 cm erbij en het is zover. Moest ik haar op de kop kunnen tikken, dan probeer ik ze ditmaal nog 2 jaar in Japan te laten, want zelf kan ik deze niet tot grote hoogte brengen…

Het is één van de beperktheden van Interkoi. Alle koi ontwikkelen over het algemeen goed met een gestage groei, maar er echt GC’s van maken, dat kan ik helaas niet, dan ben ik afhankelijk van mijn klanten.

Ik ken in ieder geval enkele vijvers die er wel toe in staat zouden zijn. Dromen zijn dikwijls bedrog, maar zolang we kunnen dromen, weten we dat we ook nog leven, en dromen heb ik hier iedere dag bijna gedaan, zij het wel dat het meer nachtmerrie’s waren !

Morgen vertrek ik weet huiswaarts na een prachtweek vakantie op stap met 2 duracellekes. Mooie, maar ook vermoeiende vakantie. Nog 3 dagen verder en dan vertrekken we naar Japan om te proberen deze kohaku op de kop te tikken..zoals gezegd…dromen is niet verboden…

Reacties