Een zwarte dag

Een zwarte dag

Wat een hoogdag had moeten zijn is uitgedraaid op een zwarte dag.

Het is nu 07.15 uur en ik ben nog ondersteboven van hetgeen we gisteren hebben meegemaakt. 10 April stond reeds lang in ons geheugen gegrift, en wij allen, zowel Rini als mijn zonen en ik, keken uit naar deze dag, 10 april, want dan zouden onze koi arriveren. Is dat eventjes anders uitgedraaid.

Eerste bericht: er is een technische panne aan het vliegtuig: de vlucht is vertraagd. In eerste instantie zou de vlucht in plaats van om 9.00 uur s'morgens aankomen om 15.30 uur s'middags, uiteindelijk werden de koi met een passagiersvlucht meegegeven en zouden ze om 18.00 aankomen.

Het vliegtuig was geland, en dan is het nog een kwestie van controle door de dienstdoende veearts, controle door de douane, en zouden de koi zoals gepland om 18.00 uur vrijgegeven zijn.

Tweede probleem: Alles ging goed tot de dienstdoende veearts zich geroepen voelde om eerst eventjes te gaan eten, vooraleer de controle uit te voeren. Maar liefst 3 uur heeft dat etentje geduurd. Toen heeft meneer 5 minuten genomen om de controle uit te voeren, en werden de "goederen" goed bevonden. Wij gelukkig, want ondanks de ongerustheid, waren we nu toch blij dat we bijna konden vertrekken. Dit was echter buiten de waard gerekend, want de douane moest nu nog eerst een stempeltje op het document komen zetten, zodat we konden vertrekken.

Derde probleem: code rood. Wat het wil zeggen is me niet duidelijk, maar wel dat het bloed ons onder de nagels werd getrokken. Nogmaals 2 uur wachten totdat de heren zich goed genoeg voelden om welgeteld 1 doos open te maken, de koi eruit te nemen om te zien of er geen "verboden waren" in de doos laten en we konden vertrekken. Het was 21.45 uur vooraleer ik naar huis kon rijden.

Ik kan met geen woorden uitdrukken hoe boos en moedeloos wij waren. Vooral de onmacht is onmenselijk en ik hekel dan ook de verantwoordelijke mensen uit de grond van mijn hart. Ik hekel de dienstdoende veearts, en ik hekel de douane en het systeem dat echt dieronvriendelijk is te werk gegaan. Je moest lijdzaam toezien hoe alle vissen een langzame dood stierven omdat bepaalde personen zich totaal niets aantrokken van de situatie. Het is een grote schande en een erge vorm van dierenmishandeling dat dit heeft kunnen gebeuren. Ik hekel dan nogmaals het hele systeem.

Na een rit van 2 uur zijn we dan eindelijk rond 11 uur thuisgekomen. De dag die minutieus was voorbereid liep natuurlijk helemaal in het honderd. Het enige lichtpunt was het feit dat alle koi de foltering hebben doorstaan, ondanks het feit dat het bij enkele kantje boordje was. Rond 2.30 uur s'nacht was het werk gedaan.

Toen pas hebben wij kunnen genieten van het vele moois, en ik kan de mensen, die de moed en het vertrouwen hebben gehad een showa vooraf te kopen, garanderen dat ze zeker niet ontgoocheld zullen zijn. Jullie zullen zelden zoiets moois hebben gezien, en dat zullen de mensen die mij mee geholpen hebben kunnen beamen. Ik dank dan ook hierbij alle mensen die mij geholpen hebben met het uitladen.

Ik schrijf mijn teksten altijd zoals ik denk, ik lees ze bijna nooit na, en ik verander bijna nooit de woorden. Ze komen dus zoals ik ze denk, hou hier dan ook rekening mee, want ik sta nog steeds te trillen van onmacht en woede.

Laat Een Reactie Achter

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2402001

sanke 2402001
inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml