Eentje om te onthouden

Eentje om te onthoudenThijs kwam op bezoek om zijn showa van Momotaro te bekijken.

Ondertussen werden de voelhoorns uitgezet om een kleine kohaku met potentieel aan te kopen en we kwamen tot de volgende slotsom. Deze kohaku van Momotaro uit de Mako kohaku bloedlijn vertoond kenmerken die wel eens tot verrassingen zouden kunnen leiden.

Er werd dan ook besloten om deze een seizoen groeivijver te geven, zodat de kwaliteiten aan het daglicht zouden kunnen komen. Dus weer eentje om op te volgen. De kohaku is verleden jaar december binnengekomen rond de 18 cm. Ze heeft de ganse winter binnengezeten, is meermaals opgemerkt maar nooit verkocht, heeft wat van zijn hi ingeboet, zonder dat het ernstig is. Nu is ze ± 24 cm en zal minstens een half jaartje in onze groeivijver gaan.

Dit zijn zo van die fraaie beestjes waarvan je de ontwikkeling graag opvolgt. De tosai vertoont vrouwelijke kenmerken, de huidkwaliteit is enorm goed, bouw van het hoofd, stand van de ogen, alles in optima forma, dus alle ingrediënten zijn dan ook aanwezig om een explosie van schoonheid te zien ontwikkelen.

De reeds aangekochte showa van Momotaro is zowat de grootste uit de serie. De filmpjes laten achtereenvolgens de showa en de kohaku zien.

Showa Momotaro

Kohaku Momotaro

Voor één of andere reden verwacht ik vandaag ontzettend veel volk. Morgen ben ik ook aanwezig vanaf 9.00 tot 14.00 uur. Kan je vandaag niet, morgen kan het ook...

Reacties

2 reacties tot nog toe

Wij schatten deze koi in op 53-55cm op het einde van dit jaar, dus een groei van ongeveer 30 cm

Luc on 05/03/2011 09:53

erg mooie aankopen.....
deze gaan een mooie evolutie tegemoed vermoed ik..vooral de showa zal een super vis worden om op te volgen qua sumi....

Matthijs on 05/03/2011 11:08