Eentje van Dainishi

Eentje van DainishiDat is het resultaat van mijn biedingen bij de eerste Dainishi Veiling.

Laat ik het zo zeggen, dat het sowieso al moeilijk is om een Dainishi showa voor deze prijs aan te kopen. Ga je naar hun bedrijf en selecteer ze daar, dan weet ik zeker dat ze 2x zo duur zal zijn, want ik ken dit onderhand wel.

Om deze showa te beoordelen is natuurlijk een filmpje nodig, dat ik eind van deze week binnen zal krijgen. Als je goed kijkt, zie je reeds een echte Dainishi koi, waarbij het sumi de koi zal moeten maken. Het vereist dan ook een beetje kennis om deze koi al voor de geest te halen in de toekomst, en dit heb ik even proberen te demonstreren met een bewerking van de showa in mijn gedachten voor de toekomst.

Het sterke punt van deze showa is het prachtige shiroji, de stevige bouw en het onvoorspelbare sumi. Het shiroji zal in de toekomt het beeld van de showa volledig accentueren. Alles zit echter klaar om verder tot ontwikkeling te komen. Als je dan nog even voor ogen houdt dat het sashi en beni met het ouder worden nog sterk zal verbeteren, dan heb je een voltreffer in handen, en mijn raad is dan ook om deze nog een jaar mudpond extra te geven.

De moeder is Kokugyo, en Dainishi zelf zegt over dit moederdier: She is the most ideal three-point parent in Dainishi, with excellent body and high quality sumi and beni

Wil je eigenaar worden van dit uniek exemplaar, dan is nu je kans.

Wel is het mooi dat de showa die ik als beste had beoordeeld, veruit de duurste nisai showa is geworden, voor een bedrag waar je oren van gaan tintelen. De allerduurste werd de goshiki SP-601.

Meer afbeeldingen

Reacties

5 reacties tot nog toe

hoi luc,

gefeliciteerd met je aankoop. Ik verwacht dat de kop veel zwarter gaat worden dan in je voorspelling. Zo ook de linkerflank van de vis dus voor de kijkers rechts. In dat geval zou het zichtbaar blijven van het beni cruciaal zijn voor het evenwicht op deze vis! Hoop deze over een jaar nog een keer te zien!! interessant....

arieboom on 30/11/2011 15:10

Het zou kunnen arie, maar je moet toch iets voorzichtig blijven, en ik ken de bloedlijnen niet zo goed. Ik ga ze wel proberen een jaartje langer in de mudpond te houden. Ik denk niet dat het beni overdekt gaat worden met sumi, en hoop dat het sashi wat harder ingeklaart wordt.

Het is in ieder geval een zeer interessante koi om op te volgen. Maar die prijzen....niet te doen....

luc on 30/11/2011 15:18

Wat een toppers Luc!
De aangekochte koi van de laatste veilingen en deze natuurlijk ook.
Helaas zijn deze koi niet voor mij weggelegd. Ben in iedergeval aan t sparen voor een koi uit de tosai reeks.
Ga zo door jullie doen t fantastisch

Auke on 30/11/2011 16:10

Luc,wat waren de prijzen van de driejarige Sanke's 3021 en 3023 ?

Gr.Jack.

jack on 30/11/2011 17:38

Schitterende showa met heel veel potentie!
Ik hou er wel van!

Ton on 30/11/2011 23:31