Eenzaam en verlaten.

Eenzaam en verlaten.Het moest er ooit van komen. Er gingen te veel koi weg dit jaar. De verkoop van goede koi was zo ontzettend hoog , dat het onmogelijk was om dezelfde kwaliteit en hetzelfde niveau te blijven handhaven.

Toegegeven, ik heb nog een twintigtal koi van hoge tot zeer hoge kwaliteit en Remco zal het er met ons over eens zijn, dat ik de waarheid spreek. Ik zag hem likkebaarden, en ik zag hem verscheidene malen slikken….hahahahaha….

Die sanke van Momotaro is nu stilaan onze kashira aan het worden, de ginrin chagoi blijft maar groeien en body maken, de kindai showa is nog te weinig ontwikkeld, maar ze laat reeds alle verwachtingspatronen zien. Zet daar nog onze Helena bij, het tategoi meisje dat haar meester niet gevonden krijgt, evenals de showa zonder naam, met zijn 2 dotten die rustig naar haar hoogtepunt toe groeit, en we kunnen zeggen dat we nog een fantastische collectie hebben.

De bekende kanonnen echter zijn niet meer. Mijn meest genegen kohaku Yamatenka werd gisteren opgehaald. Zijn zuster de neus gaat mee, en Calypso, de laatste kohaku van Rini vervolledigde het trio. Marco mag zich gelukkig achten om dit trio bij in zijn vijver te plaatsen, en hij verdient het. Als er iemand is die dit trio verdient, dan is het wel Marco. Altijd vriendelijk, altijd loyaal, een geweldig mens. Hij is trouwens timmerman van beroep, en is specialist van hoog niveau. Hij woont regio Rotterdam, en als je iemand nodig hebt voor dakkappellen of andere timmerwerken, bel Marco…

Ondanks het slecht en wispelturig weer, was het aangenaam gezellig in Arendonk. Ik ben altijd blij als de mensen hun weg naaar Arendonk vinden. Het was wel spijtig dat we niet gezellig buiten konden zitten.

Wel hebben we nog de karashigoi voor Maarten Lammens uitgekozen, omdat hij de eerste keuze had, en ik heb er eentje voor mezelf uitgekozen. Hierbij is vooral rekening gehouden met de groeipotentie, want ik wil een beul van een karashigoi. Ook voor enkele andere mensen werden karashigoi geselecteerd die nu in een aparte vijver rondzwemmen met de wel heel bijzondere ki shusui. Diegene die we geselecteerd hebben zijn allen tussen de 38 en 40 cm.

Als laatste wil ik nog even Peter bedanken, de nieuwe eigenaar van Domino, en vermoedelijk GC Arcen 2011, voor zijn kistje wijn dat hij meegegeven heeft aan Rini voor mij. Ik weet wel niet waaraan ik dat verdiend heb, maar ik heb het toch dankbaar aangenomen. Samen met de bol kaas van Fred, waarvoor je dank Fred, hoef ik deze week weer geen honger te lijden.

En niet te vergeten natuurlijk, ook een woord van dank aan Martin, die zo goed was om een flinke extra partij grote waternavel uit zijn tuinvijver mee te brengen ten einde de geïnteresseerde klanten van Interkoi Arendonk hiermee (gratis) een plezier te doen. en formidabele nitraat- en fosfaatvreter als je het mij vraagt, die drijfplant. Deze waternavel komt origineel nog uit de vijver van Rini...


Geniet nog even van de fantastische filmpjes die ik gemaakt heb.

Remco laten watertanden
Remco nog erger laten watertanden
Nu wist Remco niet meer wat hij zag.
Een kindai showa
Het beroemde Yamatoya trio
Karashigoi voor Maarten en mezelf

Meer afbeeldingen

Reacties

7 reacties tot nog toe

Luc,
Wat ziet alles er weer perfect uit,ondanks het slechte weer.Vissen zien er prachtig uit hoor, ook al zijn er een paar toppers vertrokken. Ik ken je inmiddels een beetje, je tovert er vast nog wel een paar uit de hoge hoed, kijk maar naar de hi showa.
@Marco, ik val in herhaling maar wat een super trio, met gepaste jaloezie naar het filmpje gekeken hier ga je nog heel erg van genieten dat kan net anders.
Gezien de afstand wil ik toch graag een keer van je aanbod gebruik maken, maar zoals ik al zei dan ook een keer bij mij.
Groeten,

Bart DH on 19/06/2011 10:51

helaba, iedereen ziet dat jij geen honger hoeft te lijden bij mij!

Raymonda on 19/06/2011 13:38

@ Luc,

Wie ben ik om dit op te merken, en het weze je vergeven, maar hier betrap ik je toch op een kleine vergetelheid in uw danklithanie aan het einde van het nieuwsitem.
Ik verklaar mij nader: natuurlijk ook een woord van dank aan Martin, die zo goed was om een flinke extra partij grote waternavel uit zijn tuinvijver mee te brengen ten einde de geïnteresseerde klanten van Interkoi Arendonk hiermee (gratis) een plezier te doen.
Een formidabele nitraat- en fosfaatvreter als je het mij vraagt, die drijfplant, en geloof me, want ik spreek hier uit eigen ervaring!

Mr. Nobody on 19/06/2011 16:21

Wauw die kindai showa ,ik ben verliefd pff .Wat ben ik nieuwschierig wat die zal worden !! Een koi die ver-af is daar is geen plezier meer aan .Volgens mij een tategoi .grtjs

paul on 19/06/2011 17:35

Ha Luc, het was weer gezellig in arendonk! Je hebt niets teveel gezegt... je hebt ZEER goede vissen zitten daar in die groene soep!! Geweldig om te zien! Ik hoop snel weer terug te komen.. En nog bedankt voor de waternavel (martin ook bedankt ;-) )

remco on 19/06/2011 20:08

Hoi Martin,
Bedankt dat je ons de waternavel kon bezorgen,ik was er heel blij mee.Het grapje van Luc vond ik heel goed gevonden,hij weet wel dat je er tegen kan.
Mijn zoon was helemaal in zijn nopjes omdat er in de zak veel kleine visjes zaten.
Verder vond ik het ondanks het slechte weer heel tof en Ben is in mijn ogen een creme van een vent.

johan on 19/06/2011 20:25

Daar heb je goed een mouw aan gepast, Luc.
Met de woorden van Johan, ook jij een crème van een vent (maar dan wel zonder slagroom, . . . hahaha)!

Martin on 19/06/2011 22:58