Eerste barbecue bij Interkoi Almere.

Eerste barbecue bij Interkoi Almere.Nog nooit was ik in Almere geweest...een schande. Nog erger, ik was nog nooit bij Interkoi Almere geweest.

Echt een schande natuurlijk, maar Almere ligt eigenlijk een beetje uit de gebruikelijke richting. Dit hebben we gisteren in ieder geval rechtgezet, en na het ophalen van Rini, reden we voor de eerste keer richting Almere. Onderweg pepten we onszelf regelmatig op door te zeggen...ginder wordt het lichter, ik denk dat de regen wel over zal zijn als we eraan komen. Mis poes....de regen begon pas met volle bakken uit de lucht gevallen éénmaal we ter plaatse kwamen.

Niet getreurd, we zouden er de best mogelijke dag van maken, en ondanks de koude, (ik had zelfs een jas aangedaan) hebben we een ontzettend fijne middag gehad, dank zij de goede zorgen van de huisvrouw van dienst "Diny" en natuurlijk onze gastheer "Ton".

Ton en Diny hebben het goed voor elkaar, en het is een aangename verrassing om ontvangen te worden in het mooie kader van Almere. De woning, gelegen in een residentiële wijk met de toepasselijke naam van een filmster uit de oude gloriedagen, ademde rust en gezelligheid uit. Ton zijn vijver is centraal in de tuin gelegen, en zijn koi hebben de mogelijkheid om lange stroken te zwemmen. Het was mooi om enkele bekende vissen terug te zien van enkele jaren geleden. De vijver werd opgefleurd door enkele serieuze kadetten, zoals de prachtige Shiro Utsuri van Tamaura, die we vermoedelijk in Arcen terug gaan zien. Naast de centrale vijver waren er nog de nodige faciliteiten in de vorm van een kleine vijver, en een quarantainebak voor de opvang van koi die uit Japan komen.

Rond 2 uur waren de goden ons wat beter gezind, en konden we zelfs af en toe de zon zien doorbreken. Met zijn allen maakten we dankbaar gebruik om de vissen eens rustig te bekijken, terwijl de barbecue werd aangestoken. De vrouwen waren ondertussen naar binnen verhuisd en hadden het zich daar gezellig gemaakt. Het open haardje aangestoken, lekker op de bank, maar over koi werd hier niet veel gesproken volgens mij. Ik denk dat ze het meer hadden over de mannen die bij de geringste zonnestraal met zijn allen naar buiten schoten om bedachtzaam naast elkaar op een rijtje in het water naar de vissen te kijken. Volgens mij moeten ze stiekem toch eens lachen met al die mannen op een rijtje....allen in dezelfde richting in het water turen en met hun vingertje te wijzen, haahaha...ik hoor het al voor me....

De barbecue was Interkoi waardig. Lekker vlees, lekkere pindasaus, slaatjes, wijn, alles wat je maar wenste, kortom "chapeau" voor de gastheren. Zoals steeds waren er vele bekenden onder de gasten, en dat maakt het des te aangenamer. Ook heb ik enkele mensen ontmoet wiens namen ik af en toe op de website zie verschijnen onder de reacties, en dat geeft toch weer die extra dimensie.

De grote feesten zijn voorlopig even voorbij en nu kan het verkopen van koi terug opnieuw beginnen. Wij hebben onze uiterste best gedaan om goede koi in te kopen, wat niet altijd makkelijk is. De tijd is niet goed, en de verkoop laat op dit moment iets te wensen over, dus mensen, terug aan de slag, want zonder jullie zijn wij eigenlijk ook niets.

Ik kan wel iedereen aanbevelen die in de buurt van Almere woont, om toch eens binnen te springen bij Interkoi Almere, om ontvangen te worden in een gezellig kader, door 2 fijne mensen. Bedankt Ton en Diny voor deze fijne dag, die voor herhaling vatbaar is.


Meer afbeeldingen

Reacties

5 reacties tot nog toe

Ton en Diny, proficiat voor je initiatief. En zo te zien is Interkoi Almere meer dan een bezoekje waard.
En wat een gezellige bende. Maar ik heb toch meer dan een oude snoeper gezien..... in de ruimste zin van het woord dan.
Ton, wat zegt de Limburger: Goe bezig.

willy on 31/05/2010 09:19

Luc, bedankt voor de foto's en prima verwoording van deze gezellige dag.
Ton en Diny bedankt voor jullie gastvrijheid en het heerlijke eten.
Alle andere bezoekers bedankt voor de gezelligheid en de goede gesprekken.
Nu zal ik zeker eens met de diesel naar Arendonk moeten komen om daar alles te komen aanschouwen.
Groeten, Ferry

Ferry on 31/05/2010 11:23

Boeiende reportage weeral, vlot vanuit de losse pols, van een al even boeiende dag in Almere. Mooi zo, Luc.
En uiteraard nog eens bedankt aan Ton en Diny, voor alle geneugten van de dag. Goe bezig inderdaad, proficiat, en zeker voor herhaling vatbaar.
Ik heb er in elk geval geen seconde spijt van gehad dat ik hiervoor een trip van 430 km (heen en weer), zij het noodgedwongen tegen veel te lage snelheid op de Nederlandse (flits)snelwegen, heb moeten ondernemen.

Terloops, maar toch, ik wist echt niet dat Rini zo'n lange (rechter) arm had. Een figuurlijke eigenschap die ook in België aan menigeen kan worden toegeschreven, maar die hier te lande meestal voor andere doeleinden gebruikt wordt dan "die oude snoeper" hier laat zien. "De gelegenheid maakt de dief", nietwaar?

@ Willy, "meer dan één oude snoeper gezien" . . . ik voel mij geviseerd, maar met plezier, want hij was lekker.

@ Ferry, die laatste zin van je reactie, zeker eens doen zou ik zeggen, te meer daar je beschikt over een diesel. Ik heb gisteren die 430 km zelfs met een benzine zitten afmalen, en dit alsof ik met een diesel aan het rijden was.

Groetjes, Martin

Martin on 31/05/2010 14:26

Was weer een gezellige dag...en het is absoluut de moeite om bij Ton en Diny te gaan kijken mensen...
bedankt allemaal weer voor de gezellige dag!

Matthijs on 31/05/2010 18:56

Aan allemaal: enorm bedankt voor de werkelijk hartverwarmende reacties! Wij zijn er zo ontzettend blij mee dat ondanks het weer iedereen het toch naar de zin had, wij hebben 'm echt geknepen of jullie wel zouden komen met al die regen. Iedereen enorm bedankt voor zulke lieve, warme en fantastische reacties, kunnen niet anders dan bij deze vast toezeggen dat volgend jaar met alle plezier wederom een open dag met BBQ zal plaatsvinden in het laatste weekend van mei. Wij vonden het geweldig om jullie allemaal te zien en waar mogelijk te verwennen én zullen jullie graag van harte weer terugzien!
Nogmaals dank alllemaal!
Liefs,
Ton en Diny

Ton & Diny on 31/05/2010 20:09