Eindelijk is mijn overkapping klaar.

Eindelijk is mijn overkapping klaar.Ik moet zeggen dat ik er zeer tevreden over ben. Ik dacht eerst dat het nogal makkelijk te leggen was, nadien had ik wat problemen, maar uiteindelijk is de overkapping een feit.

Alles moest nog wel op maat gezaagd worden, luikjes erin geboord, kijkgaten voorzien, maar het resultaat is meer dan bevredigend.

Nadat ik de temperaturen deze morgen had genomen kan ik nog extra tevreden zijn. Alle vijvers waren tussen de 16.1° en 16.8° een opmerkelijk resultaat, want deze nacht was het niet koud, maar kwam het kwik niet boven de 12°.

De koi zijn ontzettend ontspannen en genieten van de rust die ze krijgen. Spannend is wel dat ik de koi eigenlijk gedurende 5 maanden niet meer echt kan zien. Ik kan ze wel in het oog houden, maar echt zien is er niet bij. Ik ben benieuwd of dit nog verrassingen in petto zal hebben in verband met eventuele groei. Ik weet wel dat ze supergezond en superfit de winter ingaan.

Ondertussen zijn we ook begonnen met de reorganisatie van de binnenbakken. We hebben de bakki showers op een andere plaats gezet, zodat je nu één grote open ruimte krijgt. Onze Willem van Veldhoven zal hiervoor een passend hekwerk maken, vergelijkbaar met buiten en dit geeft een geweldig ruimtelijk gevoel. De koi zitten lekker op 19° hierbinnen.

Meer afbeeldingen

Reacties

5 reacties tot nog toe

Mooi gemaakt zo kun je langer een goede temperatuur houden ,en straks in het voorjaar met het zonnetje erop ook sneller goede temperaturen krijgen.

willem on 15/10/2008 16:02

he luc,dat ziet er piccobello uit he,je kan met een gerust hart vertrekken naar japan.

rudy on 15/10/2008 16:29

Luc ziet er weer goed uit. Ik denk dat je met een onderwatercamera de vissen ook tijdens de winterperiode prima in de gaten zou kunnen houden.

Patrick on 15/10/2008 23:12

Ziet er fraai uit Luc... Ook in het echt :-)
Dat worden dan een boel camera's Patrick.....

Ton on 16/10/2008 06:05

Ik zal wel door het dekseltje kijken en zonder camera. Ik heb zoveel vertrouwen in de vissen, dat ik helemaal niet bang ben dat er iets gebeurd. Ze zijn allemaal kerngezond. Nog nooit zulke goede en sterke vissen gehad, ook dank zij de kennis en de raad van Rini en Ben dit jaar. Hier heb ik meer van geleerd dan 10 jaar opleiding.

luc on 16/10/2008 07:59