En de veilingen gaan door.

En de veilingen gaan door.De ene veiling is maar net gedaan of de volgende veiling komt eraan.

Waar gaan al deze vissen toch naartoe zul je je afvragen ? Wist je dat de meeste dealers die ik ken, en die gewoonlijk aanwezig zijn bij de veiling van Momotaro, alle andere veilingen ook afschuimen, en wat nog veel belangrijker is, alle dure vissen opkopen ?

Zo zijn ze aanwezig bij Sakai FF en Dainishi. Gewoonlijk worden de 3 veilingen van deze kwekers achter elkaar gehouden, zodat de dealers in één week alle veilingen kunnen meepakken.

Er komt maar geen eind aan, ze kopen gewoon alles op, net of de koi voor comsuptie gekocht worden. Waar ze uiteindelijk terechtkomen is een open vraag. Welke landen de meeste dure koi kopen is echter gekend, want de meeste bieders ken ik. Het zijn Singapore, Indonesië, Thailand, Hong Kong, en niet te vergeten China, en heel af en toe komt er ééntje naar België of Nederland.

Je zou zeggen dat de markt toch ooit eens verzadigd zou moeten zijn, maar voorlopig is er nog geen eind in het zicht. De tendens van de veilingen is echter sterk veranderd gedurende de laatste jaren. Kon je in 2007 of 2008 nog een koi aankopen op de veiling die betaalbaar was, en voor een aanvaardbare prijs kon verkopen, dan is dit voordeel nu helemaal voorbij.

Ik heb dit jaar 4 veilingen van Momotaro bijgewoond, en ik heb in totaal een 15-tal veilingvissen kunnen aankopen, en dan nog de koi die qua prijs kantje-boordje zijn, zodat ik nog een acceptabele verkoopprijs kan hanteren.

Op 19 december gaat de veiling van Sakai FF weer van start. Dit is de veiling die het meest bezocht wordt, en waar de prijzen het hoogst scoren. Vermoedelijk zal Momotaro de volgende veiling dan houden op 17 of 18 december, let maar op mijn woorden.

De veilingvissen van Sakai komen druppelsgewijs online, en het blijft dus plezierig om deze in een nieuwsitem te tonen. Ik zal deze systematisch de volgende dagen aanvullen.

Meer afbeeldingen

Reacties

7 reacties tot nog toe

Doe mij nummerke 3 maar.

Geerard on 27/11/2013 08:01

De fotos zullen wel aangepast zijn maar ik zie toch veel verschil tussen het beni bij de koi ,je zal ze natuurlijk beter eerst eens live bekijken .
Kijk maar eens naar nr 7 bvb .grtjs

paul on 27/11/2013 08:45

nr 1,2 en 3 zijn met afstand het interessants.....gros van de hier getoonde kohaku's voor sff-begrippen gewoontjes wat mij betreft. Daarom wellicht ook haalbaarder?

arie on 27/11/2013 18:29

En op de auction bij Dainichi zijn bijna alleen maar Showa te koop....
maar wat voor Showa...Niets naar de benelux ?
En net wat Arie schrijft over de SFF auction , niet zo interessant (zover ) dus haalbaarder voor ons ?
Maar is dat nu juist niet zo droevig aan het worden ?!
Restjes chinees.....gatver !

jack on 27/11/2013 20:06

iemand van de Belgen gisteren avond die reportage gezien over spring paarden , de chinezen zijn in aantocht

johan on 27/11/2013 20:23

zeker wel enkele vissen naar de benelux hoor. en idd triest maar waar dat wij het met de onderkant van die veilingen moeten doen....

arie on 27/11/2013 21:17

Neen Johan, de Chinezen zijn niet in aantocht, ze zijn er al volop. Alleen willen wij westerlingen ze niet zien. We klagen nu al, maar het zal ons nog zuur opbreken. Om van te kotsen dus . . .

Martin on 28/11/2013 18:06