En Tristen vond het leuk.

En Tristen vond het leuk.Jong en zonder zorgen, praten als een waterval, en vragen stellen als geen ander, dat was Tristen. Maar hij vond het volgens mij leuk en zoals je weet, kan ik best over de baan met kinderen en kleinkinderen.

Het was trouwens een hele vruchtbare dag. Dennis en Mark kwamen even naar hun kohaku kijken uit de 28 reeks. De reeksen beginnen een eigen leven te lijden, want zo heb je de 64 reeks (showa momotaro 2008), de 42 reeks (showa Momotaro 2009), de 28 reeks (showa Momotaro 2009 najaar) en nu zal de 17 reeks van Yamatoya binnenkomen. Aan de hand van de reeksen kan ik ook de koi thuisbrengen, en dat is altijd makkelijk.

Op de bijgevoegde foto heb ik ook eventjes de maten bijgezet, en ik denk dat ik niet lieg als ik zeg dat de evolutie ronduit goed is. De felle groei zorgt er wel voor dat de kleur wat uit elkaar getrokken wordt als het ware, maar eenmaal in hun normale omgeving en in hun normaal patroon, zal dit gewoon bijtrekken. De bouw was goed en de intensiteit van de kleur was mooi egaal. De grootste koi was toch maar liefst 34 cm. Nu nog de algjes en je weet op het einde van het jaar niet meer wat je ziet.

Ontzettend verrassend was toch wel de nisai die in augustus pas 2 jaar worden, die we na 3 maanden voor de eerste keer terug gebowld hebben. Onze mond viel letterlijk open, en ik denk dat alle mensen die het gezien hebben, het met mij volledig eens zijn. Ondanks de zware reis, ondanks de strenge winter, waarbij de temperatuur wel stabiel maar toch slechts 14° heeft gestaan, bereikten deze echte Jumbo kandidaten de gezegende lengte van 64 cm (+ 6 cm). Niet alleen de lengte was verrassend te noemen, maar vooral ook de opbouw van de body die subliem was, en bovenal de huidkwaliteit waar je je duimen en vingers van af kan likken. Enkele van deze exemplaren gaan naar onze verwarmde mudpond, want deze willen we boven de 80 cm krijgen dit jaar, en ik weet zeker dat ons dit zal lukken.

Ondanks het feit dat men in Japan zei dat de reversed asagi nog geen breedte kon maken, geloof ik dat we toch niets te veel zeggen als we deze reversed asagi, die we ook mee naar Apeltern willen nemen, een flinke body heeft opgebouwd. Een juweeltje om te zien, en vrij exclusief in deze grootte.

De getoonde filmpjes zullen je vast wel overtuigen van datgene wat ik hierboven heb verteld. Het zijn koi die veel geld kosten, daar ben ik me wel van bewust, maar ze zijn prijs/kwaliteit verhouding niet duur, en ze zijn iedere euro meer dan waard, dat kan ik je wel vertellen. Voor de kritikasters nog even vertellen dat we de grote gespikkelde sanke puur gekocht hebben om door te kweken naar Jumbo. Als hij de grootte bereikt die wij voor ogen hebben, zul je zien dat de spikkels er graag bij worden genomen, want deze vallen in het niet bij de geplande bouw en krachtsuitstraling van een 85+ Jumbo. Als het goed gaat willen we deze nisai klaarstomen voor de shows, en proberen we te bewijzen dat we geen jumbo in Japan moeten kopen om de titel van Grand Champion te winnen. Wij willen het proberen te bewijzen op onze manier, zie maar naar Domino....Hou ze dus in de gaten...

Speciaal voor Paul, de ginrin, en de kohaku van Dennis en Mark
De sanke van Ben, komende van 15 cm.
De hosokai van verleden jaar, een genot om te zien
20 maanden jonge sanke van 64 cm
Sansai van Takigawa, 65 cm
Madame Spikkel, een beul van een koi
Een prachtige vijvervis van Takigawa
Is dit geen juweel van een Giakomei
Spijtig van het verloren schubje, maar dit komt in orde.
De onvoorspelbare Izumoryu.


Meer afbeeldingen

Reacties

6 reacties tot nog toe

De 903020 is wel een hele mooie aan het worden wat mij betreft.
Zo zie ik ze graag!
Toch een Takigawa showa! Weet niet waar hij nu vandaan komt,
maar het verbaast me niet.
Showa voor de toekomst?!

Gr.Jack

jack on 21/03/2010 10:03

De mooiste staat er nog niet op Jack. Deze hou ik voor morgen of overmorgen. Ik moet er muziek opzetten, want mijn mond is weer te brutaal.... :(

De Takigawa showa heeft een sumi om je handen en vingers van af te likken. Alleen moet deze op een plaats komen met wat harder water. Wordt een geweldige koi volgens mij.

luc on 21/03/2010 10:40

@Luc,begin je toch een beetje te kennen geloof ik........
Je bent goed bezig zo!

Gr.Jack

jack on 21/03/2010 12:15

mooie filpmjes weer luc

nog tip voor de grote mond het geluid op de camera afzetten is ook een optie :D

pieter on 21/03/2010 15:39

Hartelijk dank voor het filmpje van de ginrin Luc, al 4 cm gegroeid en de body is ook al serieus ontwikkeld. Deze vissen zitten bij U in een vijfsterrenhotel al je ziet hoe ze op enkele weken tijd veranderen, dus voor mijn part mag deze ginrin nog een tijdje bij jou blijven logeren want de koi heeft het prima naar zijn zin bij Interkoi. Ik ben eens benieuwd hoeveel cm er eind april zullen bijgekomen zijn, het ziet er in alle geval veelbelovend uit. Ik kan niet meer zeggen dan : "Doe zo voort !" Dit filmpje stelt me heel gerust en tevreden.

Paul

Paul M on 21/03/2010 20:58

Goedemiddag Luc,

Erg leuke middag gehad bij jullie. Vanuit Tristen kan ik melden dat hij het geweldig heeft gehad. Op de terug weg ging de waterval van verhalen maar door, tot hij in slaap viel op de achterbank. Bedankt voor jullie gastvrijheid.

Dennis en Mark on 22/03/2010 12:06