Enkele cijfertjes.

Enkele cijfertjes.Mijn eerst nieuwsitem ooit dateert van 22 januari 2007.

Als ik me niet vergis zijn we bijna 4 jaar verder. De eerste schuchtere stappen die ik toen zette in de koiwereld en de daaraan verbonden website ligt eigenlijk reeds lang achter mij.

Met argusogen volg ik nog steeds de statistieken die me toelaten de populariteit van de site te meten. Verwonderlijk wel is dat de website een hoge vlucht heeft genomen dit jaar. Zelf dacht ik dat er ondertussen reeds vele andere websites ook dezelfde strategie volgden als Interkoi door ook regelmatig nieuwsitems te plaatsen, zodat mijn website stilaan naar een normaal niveau zou overschakelen, maar niets is minder waar.


Dit jaar is het aantal bezoekers verhoogd met een gemiddelde van maar liefst 32,55%. Meer dan 550 mensen volgen de website per dag, die gemiddeld 10,5 pagina's per dag bekijken. Dit had ik nooit verwacht, en ik moet eerlijk toegeven dat ik met genoegen kijk naar deze cijfers. Het bevestigd in mijn ogen de betrokkenheid en de inleving van meerdere mensen bij mijn dagelijkse verhalen.

Het is niet makkelijk om iedere dag een verhaal te plaatsen. Na 4 jaar en 1315 nieuwsitems verder, is er reeds veel gezegd. Natuurlijk zijn niet alle nieuwtjes even interessant. Maar persoonlijk vind ik dat het een plicht is geworden om telkens iets nieuws te brengen. Het wordt een alledaags gebeuren, en ik voel dat mensen er behoefte aan hebben. Soms is er niets te vertellen, soms giert de creativiteit door mijn hersens, maar altijd is er wel iets. Wel moet ik zeggen dat alle nieuwsitems NOOIT voorbereid worden. Deze worden uit de losse hand geschreven, en zelfs zelden nagelezen noch verbeterd. Dit zullen juliie soms wel merken, maar denk er dan bij, dat ze uit de buik geschreven worden.....

Ik ben dan ook iedereen dankbaar dat men mijn website volgt. Velen van jullie zijn mij goedgezind, anderen zijn jaloers, sommigen kunnen het niet laten, maar velen bezoeken de site. Dit brengt mij toch tot de essentie van mijn website, namelijk een dagelijks ontspannend nieuwsitem proberen te vertellen, zodat de hobby in principe een wereld van ontspanning, interesse, genegenheid en gedeelde interesse oplevert. Ik dank jullie allen, klant of geen klant, we proberen zoveel mogelijk objectief te zijn.

Zelden of nooit heb ik ooit een reactie verwijderd. Als ik me niet vergis is dit een 2-of 3-tal keer gebeurd, en gewoonlijk is het mijn eigen schuld. Ik kan het soms niet laten om te reageren op bepaalde insinuaties en dan vind ik het achteraf toch stom van mezelf dat ik er toch weer intrap. Ik ben zoals ik gebekt ben, en sommige mensen hebben dit niet graag, maar velen kennen me ondertussen en weten hoe ik in mekaar zit. Op deze ganse periode heb ik 1 volledig nieuwsitem verwijderd, omdat ik vond dat er met scherp geschoten werd, de koihobby onwaardig.

Als ik trouwens lees wat ik vroeger schreef, en ik begin dit te vergelijken met wat er nu soms geschreven wordt, dan is er ook een hele evolutie gebeurd. Niet enkel qua schrijfstijl, maar ook qua kennis en koibelevenis. Soms moet ik echt lachen, op de manier van…heb ik dat nu echt gezegd ??? Heb IK dat geschreven ? Dit bewijst maar eens te meer dat er meer moet zijn dan superkoi, neen, er moet ook een hart inzitten.

Ik heb heel veel te danken aan mijn rechter- en linkerhand, namelijk Rini en Ben, 2 totaal verschillende karakters, met totaal verschillende persoonlijkheden, maar oh zo betrouwbaar en loyaal. Het is ook dank zij hen dat Interkoi geworden is tot wat het nu is. De ene heeft een zwak voor Rini’s uitstraling die zelfs een agressieve pitbull nog doet verbleken De ander heeft een zwak voor Ben, die ondanks zijn pittige uitspraken, zeer veel koikennis heeft opgebouwd. Ik denk dat het juist deze diversiteit van Interkoi is, die het zo aantrekkelijk maakt.

Ik ben jullie allen dankbaar en ondanks het feit dat ik zelf weet dat je op een bepaald hoogtepunt, je alleen nog maar terug kan vallen, zullen we proberen consequent aanwezig te blijven op het koitoneel. Waar ik het nog altijd moeilijk mee heb, is het feit dat ik toch eens 50 reacties van de lezers, of 10% van het lezerspotentieel probeer samen te krijgen om te reageren op een nieuwsitem. Het is me helaas nog niet gelukt. Uiteraard van 50 verschilende mensen. Maar ooit moet het me wel eens lukken nietwaar. Ik geef de moed echter nog niet op...

Nog even vertellend dat 3 december een hoogdag is voor ons, en misschien voor velen onder ons, want dan komen er meer dan 40 koi binnen, waarvan enkele giganten. Dan er nog bij vermelden dat deze op 12 december voor de eerste keer kunnen bewonderd worden op onze jaarlijkse decemberbijeenkomst.. (vergeet je niet in te schrijven). Er zijn op dit moment 70 inschrijvingen, en ik sluit de inschrijvingen op 1 december.

(pfff, nu heb ik wel een 6-tal verbeteringen aangebracht in deze tekst

Meer afbeeldingen

Reacties

13 reacties tot nog toe

ik verbaas me na al die jaren nog steeds waar al die creatieviteit vandaan komt !
van de vele nieuwsberichten en reacties heb ik zeker 90% gelezen

michel

michel on 27/11/2010 10:03

Ik hoop dat de mensen die regelmatig de nieuwsjes lezen ook eens naar Arendonk gaan. De kwaliteit aan koi die daar rondzwemt verdient zeker zoveel aandacht als de infoberichten.
Luc, met velen kijken wij dagdagelijks uit naar nieuwe berichten. En hoe geschreven maakt niet uit. Doe zeker zo voort, daarbij dank voor de afwisseling der onderwerpen.
En wat je zegt over het team is zeer terecht: werkelijk complementair. Wat worden wij verwend.

willy on 27/11/2010 10:04

Hoi Luc,
Dat zijn mooie cijfers daar mag je best trots op wezen.
Ga vooral zo door en wij hebben veel lees plezier.
Bedankt daar voor.
Gr.

Jurian on 27/11/2010 11:33

Blijf me elke keer weer verwonderen dat je weer een item hebt!
Heb het al een keer aan je verteld,de verbazing dat niet meer zaken deze
manier via het web volgen.
Het is de toekomst,interactief met je marktsegment bezig zijn.
En net wat Willy schrijft,iedereen die hier regelmatig kijkt,
ga eens naar Arendonk.
Of naar Ton in Almere,ook goed!
Op deze manier is een hele grote familie te bouwen.
Weet zeker,als we zouden willen met zijn allen,over een paar jaar een
Interkoi GC op een koishow.Aan de kwaliteit koi zal het liggen.
Luc,gewoon goed bezig!

jack on 27/11/2010 12:28

Denk dat ik in die jaren nog geen nieuwsbericht gemist heb...
is en blijft een hele goede reden om elke dag terug te komen op de site...
altijd leuk om op te volgen..en er worden ons veel mooie koi voorgeschoteld!

Matthijs on 27/11/2010 17:24

ook ik ben een dagelijkse bezoeker soms 2x en verbaas mij ook altijd over de creativiteit van Luc. Het driemanschap is ongeevenaard en met de kennis,passie en prachtige koi is het altijd een plezier Interkoi te volgen.

Geerard on 27/11/2010 20:02

Beste luc, rini en ben

of welke volgorde dan ook!!! jullie staan alle drie op een tijdens mijn eerste koffiepauze van de dag. een lekkere espresso, en een vers gemaakt broodje want dat kan als kok. dan mijn smartphone op interkoi en als eerst het nieuws lezen vaak heb ik het gevoel dat jij luc nog eerder op bent dan ik. Heerlijk is dat he dan fluiten de vogels het mooist, tevens kun je dan de gehele dag benutten. Ik kijk iedere ochtend uit naar het moment om het nieuwe nieuws te kunnen lezen. Bedankt hiervoor Team interkoi

mvg

auke

ps: hoe gaat het met snuitje?

auke on 27/11/2010 20:51

Luc,

Ik kan alleen maar zeggen dat ik dagelijks uw website bekijk omdat ik het gewoon niet kan laten, het is een verslaving geworden. En wees gerust, ik ben Interkoi goedgezind maar ik ben wel jaloers op uw fantasie en vindingrijkheid om ons steeds weer te verrassen met uw nieuwsitems.
Dit is gewoon uniek en onnavolgbaar in het koiwereldje in België en Nederland.
Chapeau, zou ik zeggen, en doe gewoon voort, meer moet dat niet zijn, en ik hoop voor Interkoi op een Grand Champion de eerstvolgende jaren. En als het niet lukt, niet getreurd, als we maar plezier beleven aan de koihobby!

Paul

Paul M on 27/11/2010 21:10

Hoi Luc, Rini en Ben.

wat je schrijft klopt helemaal Paul. ook voor mij is het een mate van verslaving geworden. kijk iedere dag meerdere malen naar de site van Interkoi.

bij interkoi voelt het als een grote gezellige familie die de passie van kwaliteitskoi met elkaar delen. ik denk dat ik Luc heb leren kennen in de begin periode en heb nog geen nieuwsitem gemist.

bij deze wil ik jullie Luc, Rini en Ben hartelijk bedanken voor alle kennis welke jullie mij hebben bijgebracht met als een kers op de slagroom de onvergetelijke ries vorige jaar naar het land van de rijzende zon...

tot volgende week!

Stephan on 27/11/2010 21:33

Ook ik ben natuurlijk een volger vanaf het begin en de website is 1 van de redenen dat ik natuurlijk met Interkoi Almere ben begonnen. Uiteraard zijn er meer redenen zoals de groep, de gezelligheid en de zeer mooie koi!
Helaas heb ik niet altijd tijd om iets op mijn site te zetten maar probeer dat toch minimaal 1x per week te doen.. Nu is dat zomers makkelijker dan in de winter dus ik weet hoeveel moeite Luc er voor moet doen om dit voor elkaar te krijgen! En dat nu al gedurende al die jaren, geweldig....
Mooie nieuwsitems, foto's en veel leuke reacties is waar we elke dag weer naar op zoek zijn en daar worden we bijna elke dag voor beloond!
Ga zo door Luc en ik zal proberen je bij te houden op mijn site....(wat toch niet gaat lukken)

Ton on 28/11/2010 10:04

Na het opstarten van de computer eerst even de emails beantwoorden en dan weer hopend op een leuk nieuwsitem naar jullie site. Wat een tegenvaller als er dan is een keer niets nieuws geschreven is, geeft maar aan hoe nieuwsgierig ik ben na een dag tobben met dat ellendige hout. Vind het altijd bijzonder hoe je het weer geschreven krijgt, uit het hart is beter dan met voorbedachte rade. Ik reageer niet zo vaak, maar lees minimaal 1 x keer per dag, wat mij betreft ga zo door. Vooral de winter is een moeilijke tijd om iets te verzinnen lijkt me, dat terwijl ik het zo nodig heb in deze tijd, de hobby ligt dan toch al zo stil met die overkapping op de vijver of stil liggende vissen op de bodem. Misschien zijn er wel vindingrijke mensen onder ons die goed kunnen schrijven die je een beetje kunnen helpen. Ik val daar niet onder, ben net een analfabeet.

marco on 28/11/2010 10:58

regelmatig kijk ik of er nieuws of nieuwe itims geplaatst zijn,toch leuk dat er het hele jaar door wat te lezen is.

Tjeerd on 28/11/2010 12:29

Ik bekijk de site heel regelmatig. En het is altijd weer

motiverend, stimulerend en informatief.

Leuk. Ga zo door.

Wim on 29/11/2010 18:18