Enkele tosai van verleden jaar.

Enkele tosai van verleden jaar.Zoals gisteren vermeld werden er ook enkele andere koi gebowld voor nazicht, en die ik even op een rijtje wil zetten om toch te laten zien.

We beginnen met een kohaku van Torazo. Misschien mooi om eerst een filmpje van aankoop te laten zien: April 2012 - 31 cm. Ondertussen is ze uitgegroeid tot een dame van 50 cm: juni 2013 - 50 cm. Buiten de groei en de stevige body, kan je hier goed zien hoe het sashi mooi aan het inklaren is.

Hetzelfde kan ik laten zien bij deze Hoshikin kohaku, die momenteel 50 cm is.
April 2012 - 35 cm - juni 2013 - 50 cm.
Een maruten steelt voor mij dikwijls de show, en ondanks het feit dat de maruten niet perfect is gevormd blijf t het een aangename verschijning.

Dat Hoshikin bekend staat voor zijn goede kohaku, bewijst hij volgens mij met deze krachtpatser:
mei 2012 - 33 cm - juni 2013 - 52 cm.
Het spijtige aan deze kohaku is natuurlijk het licht secundaire hi dat ze achteraan op de staartpartij ontwikkelt. Storend als je ze in de bowl zet, minder storend als je ze in de vijver ziet zwemmen. Het zijn van die dingen die je niet kan veranderen.

De Momotaro kohaku hoort in hetzelfde rijtje thuis, en laat ik hier nog even zien:
april 2012 - 36 cm - juni 2013 - 58 cm.

Vanaf vandaag krijgen deze 3 koi een nieuwe en verminderde prijs. Misschien kan dit de interesse opwekken van enkele kandidaat kopers. Het zijn toch beloftevolle vrouwelijke koi, die goed zullen evolueren, maar die om de één of andere reden niet verkozen zijn.

De laatst aangekomen tosai van Dainichi en Marudo doen het goed. Ze zitten op een constante temperatuur op dit ogenblik, zijn ondertussen mooi opgeklaard, en hun kwaliteiten beginnen langzaam naar boven te komen. Ik heb veel vertrouwen in deze tosai en ben benieuwd wat ze op het einde van de rit gaan brengen.

Wat betreft dit weekend: ik ben zoals iedere zaterdag open van 11.00 tot 16.00 uur, en zondag van 10.00 tot 12.00 uur. Je kan genieten van deze spontane vijvervissen waarvan er in het weekend weer een groot aantal van weggaan.

Verzoekje
Is er iemand die me foto's kan bezorgen van de koishow morgen in Bokrijk ? Ik zal er zelf niet aanwezig zijn, maar heb mezelf beloofd om volgend jaar wel deel te nemen. Een aantal foto's en eventueel filmpjes kan je makkelijk in origineel formaat versturen per www.wetransfer.com

Ik zal je eeuwig dankbaar zijnMeer afbeeldingen

Reacties

2 reacties tot nog toe

Kga foto's nemen en zal ze doorsturen .

grtz

Rob on 21/06/2013 22:57

Bedankt Rob, ik ben benieuwd.

luc on 22/06/2013 07:33