Even de groeivijver controleren

Even de groeivijver controlerenGisteren even de tijd genomen om de groeivijver te controleren.

De vissen zwommen rustig rond, het water was lekker groen, en de groeifaktor voor de koi was wel degelijk aanwezig. Af en toe zwommen ze voor het raam en kon je ze bekijken om te zien of alles in orde was. Op het eerste gezicht ge zien was dit zo.

Volgende week ga ik echter proberen tijd vrij te maken om ze allemaal eens te bowlen, zodat ze de laatste eindfase tot begin november kunnen voltooien. Sommige koi hadden al een serieuze verandering ondergaan.

Dit brengt me ook op het onderwerp van de laatste koi van de mudpond in Japan. Wij hebben onze reis reeds geboekt om eerst naar Niiagata te gaan en vervolgens onze reis voort te zetten naar het Zuiden. We zullen ook van de gelegenheid gebruik maken om alle koi die nog in Japan zitten te bekijken indien mogelijk. (als ze uit de mudpond zijn).

Er zijn nog steeds een 10 tal koi te koop, die nu nog in de mudpond in Japan zitten, en niet van de minste. Indien er mensen zijn die nog interesse hebben om een koi van deze kwaliteit aan te kopen, dan stel ik voor dat ze contact opnemen. Er blijft dan nog de mogelijkheid over om ze nog langer in Japan te laten, anders zullen deze allemaal naar Arendonk komen. Hier is niets verkeerd mee, maar de gelegenheid om de koi nog verder te laten ontwikkelen is een eenmalige gelegenheid, en komt niet altijd voor.

Meer afbeeldingen

Reacties

7 reacties tot nog toe

Auke, als ik me niet vergis staat de jouwe er op. Johan, de maruten staat er ook op en ik weet niet of die Showa van Dirk is of niet. Zo zitten er 3 in, en wat een plaatjes als je ze bovenaan ziet zwemmen.

luc on 29/07/2010 10:01

ja luc

volgens mij foto 14 en 10 als ik het goed heb.
ziet er goed uit!!!! Maakt een mens gelukkig, en zo zie je maar weer geduld is een schone maar groene zaak. ik vind het moeilijk om de lengte in te schatten maar ik denk dat je het mis gaat hebben met de geschatte lengte in april. zoals je het nu gefotografeerd hebt lijkt hij of zij al op de lengte te zijn van jou schatting. Maar dat is het voordeel van de twijfel denk ik glas vergroot. snik snik.

Heb helaas het voer bij nikoi moeten bestelllen was op en wilde mijn koi niet laten verhongeren, ivm mijn werk werd het onmogelijk ik hoop je toch even te spreken op de beurs en je crew ook. ben benieuwd naar het boek van rini. zal zeker een plaatje zijn.

beste luc
alvast bedankt voor de update ik waardeer het enorm

auke on 29/07/2010 10:41

De lengte zou ik zowat schatten op 35-40 cm op dit moment, voor zover ik het kan zien. Normaal moet deze in oktober 45-50 zijn, met behoud van kwaliteit.

luc on 29/07/2010 11:29

Heel tof die koi door het raam,maar van boven zijn ze 100 keer mooier.Staat de maruten op foto3 en4 Luc? Toch moeilijk te zien opzij.

johan on 29/07/2010 21:16

Hallo Luc
ik mijn vissen er niet bij zitten of zijn ze bang van de fotograaf

sjaak van tilborg on 29/07/2010 21:40

erg mooie showa zo te zien kun je mij wat meer info over de showa's geven luc.
ene even de ramen wat beter zemen de volgende keer, kuisen zeggen ze bij jullie dacht ik.

ron on 29/07/2010 21:42

@Sjaak: jou vissen zitten nog in Arendonk tot november en gaan dan pas naar de groeivijver.
@Ron: alle koi, inclusief de showa kan je allemaal zien onder de knop 'onze groeivijver'
@Johan: dat is inderdaad de maruten.

luc on 30/07/2010 07:17