Even ter herinnering

Even ter herinneringVoor al de mensen die het vorige nieuwsitem niet gelezen hebben, nog eens dit nieuwsitem ter herinnering, want het is natuurlijk zeer belangrijk.

Vorig jaar hebben we de actie “Ik maak van mijn hart een steen” ondernomen. Iedere klant die in 2008 en gedeeltelijk 2009 een of meerdere koi bij ons had aangekocht, kreeg hiervoor een aantal waardebonnen in relatie tot de hoogte van hun aankopen.

Uit deze waardebonnen werd de winnaar getrokken. De prijs was een prachtige nisai Showa van Momotaro, herinnert U zich nog ? Deze werd verleden jaar gewonnen door Stephan en Joyce. Deze actie had zoveel succes, dat ik het niet kan nalaten om dit nogmaals te doen. Er was zoveel animo en zoveel hoop gewekt om een hoogwaardige koi te kunnen bemachtigen, dat veel mensen mij regelmatig vragen om nogmaals iets soortgelijk te organiseren onder de noemer “hoop doet leven.”

En dat doe ik graag omdat ik mij realiseer dat onze bestaande klanten de dragers zijn van onze zaak, en die moeten hoog in het vaandel gehouden worden. Daarnaast is deze actie natuurlijk ook een aansporing om straks onze nieuwe selectie te komen bekijken en in alle vrijheid al of niet een keuze te maken.

Ik heb er dan ook een hekel aan om een alledaagse koi "in the picture" te zetten en deze te verloten. Onze klanten zijn mij meer waard. Diep heb ik nagedacht, tot mij plotseling een uniek idee te binnen schoot…

Ik ga nu de beste nisai ter verloting aanbieden die ik volgens de kenners dit jaar heb aangekocht. Nu is de vraag natuurlijk welke koi dit is. Nee, niet de opvallendste of meest spectaculaire koi, neen integendeel, een zeer bescheiden koi, maar wel met een ongelooflijke klasse en toekomstpotentieel. Een koi die het hart sneller liet slaan van zowel Toshioki Sakai, Toshiaki Sakai en Brian Sousa. Een koi die geselecteerd werd door Brian en Ben samen, namelijk deze Yamamatsu kohaku van absolute topkwaliteit, en dit zijn geen loze woorden…Het gaat over deze bescheiden koi: nummer 903054

Zelfs Brian en Toshiaki zij het erover eens dat het een kanshebber is voor de Wakagoishow (Young koi show). Win je deze show dan heb je absolute Japanse topkwaliteit in je handen. Om te beweren dat ze de Wakagoi show kan winnen is geen sinecure, en het is ook niet zeker of ze dit kan. Enkel om door deze personen al genomineerd te worden tot kandidaat winnaar zegt al voldoende.

Ik heb mijn gedachten er eens flink over na laten gaan en na overleg met Rini ben ik tot het volgende besluit gekomen:

Alle klanten die vanaf 1 november 2009 een koi aankopen krijgen 1 waardebon per schijf van 500 euro. Koop je een koi van 1250 euro, dan krijg je 2 waardebonnen en mag je 250 euro opsparen voor een eventueel volgende aankoop. (opsparen wil zeggen dat dit bedrag meetelt in je volgende aankoop. Voorbeeld, koop je een koi van 250 euro, dan heb je 250 euro opgespaard, 250 euro aangekocht, dus heb je weer recht op 1 waardebon.)

Alle klanten die dit jaar (2009) reeds koi aangekocht hebben bij Interkoi krijgen 1 waardebon voor iedere 750 euro. Heb je voor 2300 euro, koi aangekocht, dan krijg je 3 waardebonnen, en het saldo, 50 euro mag je opsparen voor een eventuele volgende aankoop. Dit is onze manier om mijn klanten te bedanken voor het vertrouwen dat ze in ons gesteld hebben. Ze moeten me wel een foto van hun aankopen doorgeven die gerealiseerd werden tussen 1 januari 2009 tot en met 31 oktober 2009, en het bedrag dat ze ervoor betaald hebben, zodat ik dit even kan controleren. Deze wedstrijd is uiteraard niet van toepassing voor handelaars/dealers of andere belanghebbenden.

Waarom dit onderscheid ?
We willen niet in de fout vervallen om alleen nieuwe aankopen te promoten, of nieuwe klanten aan te trekken, zonder onze bestaande klanten hierin te betrekken. Dit zoals bij zoveel bedrijven waar je als nieuwe klant allerhande extra’s krijgt, die de bestaande klant aan zich voorbij moet laten gaan. Er is een logisch voordeel bij een nieuwe aankoop , maar op deze manier worden mijn huidige klanten met terugwerkende kracht toch in staat gesteld om mee te dingen naar deze prachtige prijs, een stukje klantenbinding, zeg maar. De wedstrijd is geldig tot 31 april en de trekking zal gebeuren op de jaarlijkse barbecue die volgend jaar zal gepland zijn op in mei (datum nog nader te bepalen). De trekking zal op die dag ook gebeuren door één van mijn kleinkinderen. Om het verhaal nog even volledig te maken: deze nisai zit nog in Japan, en de overeenkomst is al gemaakt dat deze in Japan blijft tot november 2010. Vanaf dat moment mag de winnaar van de kohaku zelf beslissen wat hij/zij er mee zal doen.

Reacties

10 reacties tot nog toe

Geweldige aktie je zal haar maar winnen.

Jurian on 20/01/2010 10:20

Ik ben deze in ieder geval zeker nog niet vergeten hoor ! Hiervoor wil ik zelfs meerdere koi bij mij weggeven haha .
Hey luc wel op tijd datum afspreken he want dan kan ik verlof vragen dat ik er zeker bij kan zijn ,nog eens bedankt voor deze mooie prijsaanbieding (nu nog winnen) grtjs

paul on 20/01/2010 15:04

dit is zeker "hoop doet leven" wat een gweldige aktie, dit zal de altijd al mooie BBQ-dag een spannend tintje geven

Geerard on 20/01/2010 17:44

Geweldige aktie Luc en een geweldige vis zeg

pieter on 20/01/2010 18:13

Geweldige mooie prijs om de dag mee af te sluiten .Hopen dat ik eens geluk heb.
Maar zo zullen er wel vele denken . Fantastische geste , je moet het maar doen .

Marcel on 20/01/2010 19:50

Dit is een koi waarvoor geen enkele echte koiliefhebber gevoelloos kan blijven toch? Dit is gewoon topkwaliteit, en zulk een actie is enkel en alleen maar mogelijk bij Luc. Chapeau en veel respect daarvoor, meer kan ik er echt niet over zeggen.
En nu maar hopen, maar het is elke klant van Interkoi van harte gegund.

Paul

Paul M on 20/01/2010 21:00

als echte kohaku liefheber is dit een lust voor het oog . dit is absoluut
topkwalitijt. als je zoiets verlood daar neem je toch je petje voor af.
klasse luc gewoon verder geen woorden meer voor.
dit gun ik een ieder. toi toi toi.

theo on 20/01/2010 22:34

Prachtige actie, Luc, met een al even prachtige kohaku, werkelijk topkwaliteit, een echt hebbeding voorwaar. Zo iets zal je elders nergens meemaken, en moet het nog gezegd, het is onder meer dit soort dingen dat Interkoi zo speciaal/uniek maakt.
En neen, ik was het hoegenaamd niet vergeten, te meer daar ik zelf mijn winstkansen - althans louter statistisch gezien - niet laag inschat. Zeer binnenkort komt mijn lijstje met claims voor de waardebonnen er aan. En dan maar hopen dat de onschuldige hand van uw kleinkind op de BBQ in mei door de Heilige Geest in de goede richting zal geleid worden . . .
Niettemin veel geluk gewenst aan alle deelnemers. Het wordt weer spannend!

Martin on 21/01/2010 01:25

Zijn uw kleinkinderen niet om te kopen Luc :) .Neen echt een mooie wedstrijd .

johan on 21/01/2010 08:03

Goedemorgen Luc,

Hele leuke actie. Voor ons als beginnende koi liefhebbers zou deze koi een hele mooie aanvulling zijn op de koi die we inmiddels bij u gekocht hebben. Wij kunnen niet wachten tot het april is, zodat de aanwinsten in onze nieuwe vijver mogen rondzwemmen. Ik vroeg me alleen af of je automatisch meedoet als je reeds de vissen bij u gekocht hebt?

Marcel on 23/01/2010 13:23