Eventjes kijken werd een heel gedoe bij Matsue.

Eventjes kijken werd een heel gedoe bij Matsue.Deze morgen regende het flink, en dit heeft zich de ganse voorgedaan. Ondanks dat hebben we toch 2 uur en een half gereden om naar Matsue te gaan.

Ik heb een hele reeks foto's op de site gezet om jullie een indruk te geven van de farm van Matsue. Zo zie je hoe het er aan toegaat. Bovendien heb ik een filmpje in elkaar gestoken van de tosai. Hier zie je de verschillende tosai uit de verschillende bloedlijnen, die in het voorjaar zullen verkocht worden.

Het is op dit moment onmogelijk om hieruit te selecteren, Het is gewoon niet toegestaan om hieruit een koi te kiezen, maar de bakken zijn gevuld met verschillende moederdieren, en dan nog onderverdeeld in kohaku, showa, utsuri etc....

Matsue is echter een kohakukweker, geen kleintje en zeker een hele goede. In het begin heb ik af en toe wat series van aangekocht, maar steeds op de oppervlakte gebleven voor de hogere kwaliteitskoi. Begin dit jaar hebben we betaalbare kohaku naar hier gehaald, maar nu hebben we persoonlijk een zeer sterke selectie neergezet.

Ik ga niet in superlatieven praten, want ik geloof dat je dat stilaan beu wordt om telkens te horen hoe goed en super en geweldig de koi zijn. We gaan het dus eenvoudig houden en jullie zelf de koi laten beoordelen die we geselecteerd hebben. De filmpjes benaderen in grote mate de werkelijkheid.

Ik had bepaalde plannen in mijn hoofd vooraleer ik in Japan kwam, maar daar is weer niets van in huis gekomen. Het verschil tussen koi en koi is wel zo groot dat ik ongelukkig zou worden als ik het op een andere boeg gooide. De filosofie van Interkoi moet gehandhaafd blijven, zelfs als het moeilijk is.

De foto's en filmpjes die jullie vandaag te zien krijgen zijn gewoon hartverwarmend, en meer zeg ik er niet over, dit mogen jullie van mij doen als je zin hebt. Het is prettig om nieuwsreacties te ontvangen, want geloof het of niet, het is zwaar werken, en niet alleen fysiek. Je moet tijd en geduld hebben om juist uit deze grote bakken, waar zowel tategoi als gewone koi door elkaar zwemmen, de juiste keuze te maken. We hadden gelukkig een perfecte leermeester

Eerst een sandan kohaku, nisai en 59 cm. de moeder noemt zich Satsuki en betekent gewoonweg, mei. De bloedlijn is Sakai x Sensuke. Hoe mooi kan eenvoud zijn. Sandan kohaku - 59 cm

De volgende is een showa van Matsue uit een Dainishi female en een Dainishi Male. De male was een showa uit Sakura. De koi laat nu al een stuk van haar kracht zien, maar het mooiste zit nog verborgen in een aankomende menware, dat klaar zit om te ontluiken.Showa - 58 cm

De 2de showa is een showa die je via film of foto niet kan accenturen. Ze is sansai, is uit dezelfde bloedlijn als hierboven en meet 68 cm. We hebben haar UmiUma genoemd, wat Japans is voor zeepaardje (タツノオトシゴ). De foto maakt duidelijk wat we bedoelen. De zware sumiplaten zijn van een zodanige kwaliteit dat het niet op een gevoelige plaat is vast te leggen. Wie van klassieke showa houdt, zal hier zijn hartje zeker kunnen ophalen. Klassieke showa - 68 cm

De 3 jumbo zijn in een vorig nieuwsitem al onder de loupe genomen, maar we zetten ze hier nog eens op een rijtje. Deze komen uit een Murata female x sakai/sakai malesHet jumbo geweld (rini niet te hard kwijlen aub. gebruik aub een handdoek voor het toetsenbord, en kijk uit voor kortsluiting)

Als tegenpool laten we jullie meegenieten van het tosaihuis. Zo zie je wat er moet gedaan worden om kleine koi groot te kijgen, en geloof m, het is een hels karwei. Even een kleine toelichting. De showa tosai was de zwarte selectie uit een kweek, en bedroeg 40 000 stuks. Hetgeen er over bleef bedroeg als ik met niet vergis, bijna 500 stuks, of 1.25% van het totaal, en dan nog uit het totale broedsel dat misschien 100 000 stuks bedroeg. Het tosaihuis.

Het mooie aan dit nieuwsitem is dat we over dure, maar wel betaalbare koi praten, waar onderhandelen een kunst was ditmaal. Mijn speekselmedaille heb ik ondertussen ontvangen. (en verdiend ditmaal). Wij echte Jumbo koi in zijn vaandel heeft staan, mag me een mail sturen.

Meer afbeeldingen

Reacties

11 reacties tot nog toe

De Sandan Kohaku is gewoon verblindend zo mooi in een woord gewoon geweldig. De klassiek showa mag er ook zijn. Dat bij de selectie maar 500 van 40.000 over blijven is wel een klein percentage, maar ze zullen het wel weten wat goed en minder goed is.
Nog veel succes verder.

Met vriendelijke groet

Jent on 05/11/2011 16:48

Luc,

De waarschuwing volgende keer algemeen stellen en niet alleen voor Rini ;-) Hij gold ook voor mij!

Bjoetiefoel!!

Hopelijk ben je inmiddels in bed gekropen, het is al kwart over één geweest daar! Morgen weer vroeg op neem ik aan...

Welterusten voor nu of goedemorgen voor straks,

Noëlle on 05/11/2011 17:17

neen, ik moet nog wat werken. Mijn mails moeten ook beantwoord worden.

luc on 05/11/2011 17:27

Wat een genot om je reis verslagen te lezen een ook de foto's en filmpjes die je er bij plaats zijn een lust voor het oog.

Succes met je reis en kom met wat mooi's thuis (zo te zien gaat dat wel lukken)

rene on 05/11/2011 17:56

een prachtig gezicht de tossai in het tossai huis dit is genieten voor Ben. Maar de grotere koi is toch wel echt genieten het is duidelijker wat het resultaat "waarschijnlijk" gaat worden. Prachtige foto's en filmpjes het is weer genieten Luc

Geerard on 05/11/2011 19:32

Ja lap,iPad is stuk.te veel kwijl

Johan on 05/11/2011 19:40

ben benieuwd wat er richting arendonk komt
een paar mooie shiros of (tancho)sankes ,kohaku's van matsue was niet verkeerd
suc6 met het selecteren

gerrit on 05/11/2011 20:06

Beste Luc en Ben,
Voor mij is de showa van 58 cm het helemaal
Ik ben benieuwd naar morgen

Serge on 05/11/2011 21:24

Hoi mannen, genieten jullie een beetje? zal ongetwijfeld wel. heb je inmiddels al koi aangekocht Luc? onder het kopje koiaanbod kom ik niets tegen.

wanneer staat Taniguchi op het programma? kan bijna niet wachten...

succes weer vandaag! jullie zullen of al op zijn of bijna weer aan de dag gaan beginnen. ik ga bijna mijn bed op zoeken.

Luc, bedankt weer voor het nieuwsitem!

Gr. Stephan, Joyce en Lian.

Stephan on 06/11/2011 00:37

hallo mannen het ziet er goed uit de nieuws verslagen,
en het is altijd weer spannend om je vissen terug te zien in japan !

Gr,Floor

floor on 06/11/2011 07:05

Hallo luc,
Zie aan de vissen dat jullie daar wel een mooie tijd hebben.
Het zijn allemaal prachtige filmpjes, en dat kost je waarschijnlijk veel tijd maar aan alle reacties te zien genieten we er wel van met zijn allen.
Ik hoop dat je wat mooie deals kan maken en ben zeer benieuwd wat je naar Arendonk gaat vervoeren. Wil je nog veel geluk wensen en doe de jongens de groeten.

Marco on 06/11/2011 09:54