Evolutie van de nisai

Evolutie van de nisaiTerwijl ik gisteren de showa voor de loterij heb gebowld, hebben we de kans gezien om enkele nisai van de veiling te bowlen, uiteraard op wens en met toestemming van de eigenaar.

In eerste instantie gaat het om een kohaku die mij steeds blijft verbazen, namelijk een volle dochter van Bentley KO-V-317. De foto's tonen achtereenvolgens het certificaat, dan de koi zoals hij op dat moment op de veiling werd aangeboden, en daarna zoals ze nu is. Als je dan het eerste filmpje bekijkt en daarna het tweede filmpje, dan wordt je toch wel eventjes warm vanbinnen. Vanaf het moment dat ze naar Arendonk kwam (medio november) is ze toch nog 4 cm gegroeid, en is ze nu een zalige 57 cm. Je mag aan iedereen vragen hoe moeilijk het is om koi op die korte tijd, en na die reis zo te laten groeien...

Als volgende hebben we de showa gebowld waar ik een ontzettend zwak voor heb. Op dit ogenblik nog kage showa, en hopelijk zal ze zo blijven. Eveneens certificaat, foto en daarna zoals ze nu is. Ik sta steeds verbaasd van het shirojo in combinatie met de grijstinten en het hi, formidabel...De filmpjes zeggen echter nog altijd iets meer, en hier ook een groei van 3-4 cm. filmpje_01 en filmpje_02

Samen binnengekomen met de showa van de loterij 804020, heb ik ook nog even haar tweeling onder de arm genomen. Ik noem deze tweeling omdat ze altijd bij elkaar gezeten hebben, zowel bij Ben als nu weer bij mij, namelijk de 804018. Deze is nu ondertussen ook 42 cm. Het filmpje laat je zien dat ze haar centjes meer dan waard is. Je zou voor minder naar Arendonk reizen.

Ter info: de filmpjes zijn van hoge kwaliteit (bijna 10 Mb), dus het kan even duren vooraleer je ze hebt gedownload. Ik laat de filmpjes nog enkele weken staan, maar daarna zal ik ze verwijderen, dus voor de mensen die er belang bij hebben om deze films te downloaden, ga je gang.

Nog even vermelden dat de loterij nog steeds open is. Er is op dit ogenblik voor 630 euro aan loten gereserveerd, en ik ben bang dat ik gelijk krijg dat de loterij voor duurdere vissen vermoedelijk niet geschikt is. Even afwachten is de boodschap.

Meer afbeeldingen

Reacties

1 reactie tot nog toe

Indrukwekkend! De body van de kohaku en de showa van de veiling is echt prachtig. En dan nog 4 cm groei na aankomst is toch echt een pracht resultaat!
Als je de groei en ontwikkeling ziet van de 804018 showa dan weet je dat deze ook de kant op kan gaan van de veilingvissen. Heeft een achterstand van een jaartje mudpond maar met geduld groeien ook deze koi naar een respectabele afmeting. En let wel 42 cm op 18 maanden is zeker niet weinig als je bedenkt dat dit is bereikt in Arendonk!

Ton on 20/01/2009 06:16