Extra jaar mudpond

Extra jaar mudpondEr zijn nog een tiental plaatsen over voor de mudpond dit jaar. Velen vragen hierover wat meer informatie.

De vissen worden in een verwarmde vijver gezet van ­± 50 m³ die op een volledig constante temperatuur gehouden wordt van 23-24°. Het grote belang hierbij is het feit dat er geen temperatuurschommelingen zijn. Er worden niet te veel vissen ingezet, zodat er voldoende ruimte blijft om te ontwikkelen. De vijver wordt afwisselend groen van de algen en op regelmatige tijdstippen even zuiver gemaakt om de koi te kunnen blijven beoordelen.

De eerste ervaring en het resultaat ervan kan je zien onder de knoppen vijver 1 en vijver 2. Deze koi zijn verleden jaar oktober naar deze mudpond gebracht. De gemiddelde groeicurve lag op 15-20 cm, maar wat nog veel belangrijker is, de kwaliteit van het beni en sumi is intact gebleven, zoniet erop vooruit gegaan. Alle koi zijn nu te zien in Arendonk. De gehele winter zijn er geen chemische nog nog andere niet biologische produkten aan toegevoegd. Het is vooral de rust, de goede verzorging, en de kwaliteit van het water dat de positieve invloed hebben bewerkstelligt.

Voor mensen die hun tosai optimaal willen laten evolueren, de trill van een jaar mudpond, en de positieve ontwikkeling willen meemaken, kunnen mij hierover contacteren. Er zitten op dit ogenblik 14 nieuwe tosai in van Momotaro, waarvan er nog enkele vrij zijn en die je kan laten doorgroeien. Er zitten ook 7 nisai bij die wijzelf willen laten doorgroeien, en nu mogen er nog een tiental andere koi bij voor mensen die hiervoor interesse hebben.

Vraag per mail even de voorwaarden aan. Je kan een keuze maken uit de bestaande vissen die nu in Arendonk zwemmen, maar wees er op tijd bij, want de plaatsen zijn beperkt. De tosai die op dit ogenblik in Arendonk zitten en de tosai van Momotaro die er nu reeds inzitten, zijn de perfecte tosai om een jaar door te laten groeien.

Een unieke kans, die je zeker eens moet proberen.

Reacties

1 reactie tot nog toe

Daar ga ik zeker gebruik van maken,zo een kans laat ik me niet ontgaan.

Rob on 27/03/2010 09:47