Filtersysteem op maat.

Filtersysteem op maat.Normaal verkoop ik nooit geen filtersystemen of filters, tenzij er specifiek om gevraagd wordt.

Er zijn genoeg shops of webshops die filtersystemen verkopen, en het is te gek om één van de zovele te worden. Deze filterlijn is echter op maat gemaakt, naar de wensen van de klant, en dat is toch bijzonder.

Bepaalde eigenschappen die wij belangrijk vinden worden er in verwerkt, zodat het beste resultaat kan geboekt worden.
Johan wou persé borstels in zijn eerste kamer, ouderwets, maar als de klant dit wenst kan je er niets tegeninbrengen. Hij vindt het niet erg om de borstels op regelmatige tijdstippen te reinigen. Persoonlijk zouden we er een zeef voor gezet hebben.

Wat je wel krijgt is een klein fabriekje met Japanse matten, die mits voldoende beluchting een rijkdom aan nitrificerende bacteriën kan ontwikkelen. De onderkant van iedere bak is in een trechtervorm gemaakt, zodat het vuil iedere dag kan weggespoeld worden. Als je nu nog iedere maand, één van deze bakken leegmaakt en zuiverspoelt met vijverwater, ben je goed bezig.

Ik doe dit in principe iedere dag. Ik heb dan wel 4 vortexen per vijver staan, maar het principe is hetzelfde. Je moet de discipline aan de dag leggen om iedere dag, ook in de winter, de eerste kamer volledig leeg te laten en te spoelen. Het is mijn eerste werkje...

Dit zijn wel de filters die onze voorkeur genieten, een broesend fabriekje waar de goede bacteriën zich kunnen vestigen, en dat na enkele tijd, sterk genoeg is om eventuele behandelingen in het voorjaar de kop te bieden. Dit is de basis, en alle andere zijn voor ons bijkomstigheden, maar daarom niet onbelangrijk.

Het bedrijf dat voor mij deze filters op maat maakt, is prijstechnisch gunstig, maakt ook vijvers op maat, volledig in hout en daarna gepolyesterd, en voor zover mij bekend is er één iemand die een volledige vijver in dit systeem heeft laten maken. Hier heb ik echter nooit geen foto's of filmpjes van gezien, maar Tom zal dat in de toekomst zeker eens opsturen.

Meer afbeeldingen

Reacties

5 reacties tot nog toe

Luc, die foto's en films komen in het voorjaar als alles mooi is aangekleed. Ik ga geen foto's opsturen van een vijver die half klaar is, dan krijgen jullie een verkeerd beeld van mij, haha. Ik ben trouwens erg tevreden over de firma en het resultaat.

Tom on 12/12/2012 08:42

Mijn idee is een beetje net als Johan. Ik heb een zeef en een statisch bed. Hiervoor had ik borstels. Ik denk dat je met de borstels meer vuil afvangt dan met een zeef alleen. Tenzij je natuurlijk er een zeef inzet van 3/4/500 micron. De standaard zeef is dacht ik 250 Micron en laat nog wel het e.e.a door aan vuil. Vandaar dat ik nier nog weer een statisch bed achter heb geplaatst. Mooi filtertje Johan!!

Arjan on 12/12/2012 13:09

Hoi
Ziet er goed uit maar om het perfect te krijgen zal je in mijn
ogen minimaal 90 mm moeten hebben voor het leeg trekken van de kamers.
nu bij 50 mm blijft er nog teveel achter aan slip omdat het leeg trekken niet krachtig genoeg gaat kwa trek.

john on 12/12/2012 17:57

In heb voor borstels gekozen in de eerste kamer , maar ga later een inbouwzeef plaatsen ipv de borstels. Wel moet ik zeggen dat borstels enorm veel zweefvuil wegfilteren omdat de haren statisch geladen zijn en het vuil er naartoe getrokken wordt.voor de. Het meeste werk aan borstels heb ik in het voorjaar door de draadalgen .Vuilafvoeren heb ik 50 gekozen ( mijn huidige filter is maar 40) omdat ik onder het riool zit en ik een pompput heb die het debiet van een 90 niet aankan. Ik spoel dan na met een drukpomp in de vijver en tuinslang.nu die filter nog in mijn put krijgen, gevaarte weegt wel .

Johan on 12/12/2012 19:07

Ik ben een groot voorstander van meerkamerfilters. Als ze eenmaal ingedraaid zijn is het perfect in mijn ogen. Wel altijd in combinatie met de rest van het systeem natuurlijk. Alles moet natuurlijk goed zijn. Dit ziet er goed uit. Alleen mag alles van mij 4 keer zo groot.

Wim on 12/12/2012 19:10