Foto van de week

Foto van de weekCreatief met draadalgen ,met op de voorgrond ….

Dat is de omschrijving van bijgevoegde foto's. Zouden deze foto's van een Belg of een Nederlander zijn...rarara...

Op dit ogenblik worden er toch een aantal foto's toegezonden, die ik wekelijks zal publiceren. Als er voldoende foto's zijn binnengekomen, dan zal ik een nieuwsitem plaatsen, met alle foto's die ik aangekregen heb. Uit deze selectie kan dan een winnende foto komen.

Waar ik tegenwoordig ook snel en behendig in word, is het monteren van filmpjes. Misschien zijn er wel mensen die een impressie van hun vijver, koi en tuin willen verfilmd zien, op tonen van hun favoriete muziek ? Waarom me dan geen filmpjes opsturen, zodat ik de montage kan maken voor jullie. Ik doe het graag en bovendien krijgen de mensen iets te zien wat niet alledaags is.

Het opsturen van filmpjes hoeft niet moeilijk te zijn. Dit gaat niet via mail, maar hierin kan ik jullie helpen. Ik gebruik het verzendprogramma www.wetransfer.com die tot 2 Gig wil verzenden, wat ruim genoeg is voor enkele filmpjes.

Mijn voorkeur zou zijn om filmpjes met een lengte van 15 tot 25 seconden te maken, liefst in HD. Geef dan door welke muziek je eropwil, en misschien een omschrijving van de sfeer die je wil creëeren. Ik zal dan mijn best doen om een mooie compositie te maken. Het originele filmpje stuur ik je dan achteraf op. Het aantal filmpjes zou in totaal een 3-4 minuten in beslag moeten nemen. Wie durft...wie wil....

Ondertussen zijn de vijvers goed opgewarmd en kunnen de koi eindelijk werken aan datgene waar wij ze graag in begeleiding...groei en ontwikkeling.

Vooral interessant om op te volgen zijn de Azukari koi, een dankbaar project. Ik zie ze elke dag groeien en ontwikkelen, en nu zul je zeggen, daar is ie weer, maar het is echt waar.

De omstandigheden van hun verblijf blijkt zeer gunstig te zijn. Met 17 tosai op 15 kuub is het misschien nog iets te klein, maar het water is zoals ik het kan zien in Japan, groen en modderig...

Ze verbazen me iedere dag met hun opgewektheid, speelsheid en het tonen van hun frivoliteit. Laat ons hopen dat de resultaten er ook zullen zijn. Ze worden op dit ogenblik gevoed via de bandfeeder. De hoeveelheid heb ik even afgestemd op 300 gram per dag, een mengeling van Frostbites en Sakai N20 voer.

Nu zul je je afvragen, waarom 300 gram ? Het gewicht van de 17 koi samen, schat ik op 10 kg en ik wil het voederschema op deze temperatuur (26°) op 3% houden. Bovendien eten ze ieder korreltje op, en ik ben zeker, dat, als ik er 500 gram per dag inkieper, ze het ook allemaal opeten.

Dat is één van de voordelen van de bandfeeder, er gaat geen korreltje verloren, en dat alleen maakt me al heel gelukkig. Dikwijls strooi ik eten in het water, en zie ik een groot aantal korrels verdwijnen in de skimmer, wat me verschrikkellijk stoort. Met de bandfeeder gaat er geen enkel korreltje verloren, en blijven de koi aandachtig eronder rondzwemmen.

Of dit nu goed is of slecht, kan ik niet beantwoorden. We zullen dit op het einde van het project wel zien, want de bedenkingen zijn, dat de felste koi en de meest schrokkerige een voordeel heeft tegenover de anderen.

Persoonlijk ben ik het er niet mee eens, want als ik het gedrag bekijk, dan zie ik dat het momentum van het vallen van de korrel belangrijk is. Want wie bevind zich op de meest strategische plaats onder de feeder ? Ik zie gezond gedrag en volgens mij moet het verteringsproces geleidelijk aan verlopen, zodat er zich geen opgeslagen voedsel in de darmen bevinden. Het verteringsproces verloopt geleidelijk...

Bovendien zwemmen ze veel onder de feeder, speels en ongedurig, maar ik zie ze ook telkens aan de kantjes snoepen van de vijver, waar de algen een waar festijn onthullen. Met andere woorden, krijgen ze hier ook hun deel van binnen. We zullen zien zei de blinde...

Wat ik wel kan zien, is de kleurenpracht en de glans van de koi...maar beoordeel zelf het filmpje maar...Meer afbeeldingen

Reacties

12 reacties tot nog toe

Hij moest zich wel eerst moed in drinken voor hij de duikbril opzette.....
Ik ga voor de Belg... met zijn draadalg....

Leuk idee Luc!

Arjan on 05/07/2012 08:25

Nee,die Duveltjes zijn een afleidingsmanouvre.....
Waarschijnlijk zijn het er meer dan de twee die je ziet staan.
Hollander met draadalg,god wat kan een mens zoet zijn!

Gr.Jack.

jack on 05/07/2012 12:01

Jack, zoals je ziet is deze jongen aan het droog duiken een zeer inventieve uitvinding van de Belgen....

De Belgen vriezen de alg in voor de winter zo hebben ze het hele jaar door alg..... ja die Belgen zijn zo gek nog niet....

Arjan on 05/07/2012 12:41

Daar heb je gelijk in Arjan,wij hebben dit geleerd van onze noorderburen.
Probeer maar eens aan algen te komen in de winter ,niet simpel hoor .

johan on 05/07/2012 15:15

Ik ben een Belg, en zou daar ook zo durven zitten, dus ... ik hoop dat het Belg is! :-)

grtz,

LucDD on 05/07/2012 22:24

ik denk ook een belg.
Een echte hollander had een zetje tegen de blauwe zwembroek gegeven en dan had je hele andere fotos gehad, of komen die nog?
gr johan

johan frentz on 05/07/2012 23:25

Het is inderdaad een Belg....

luc on 06/07/2012 08:15

Het is inderdaad een Belg.Het is niet creatief met algen maar een steeds wederkerende algenoorlog. Steeds als er iemand komt spelen met mijn zoon zagen ze de oren van mijn kop voor een algengevecht.Dan maken ze allemaal hoopjes en werpen die dan naar elkaar (begrijp de lol niet goed).voor mij geen probleem,dan zijn mijn wanden weer zuiver. Ik moet wel toegeven dat het die dag een beetje uit de hand gelopen was en er ene met zijn bril in de vijver beland is.... En ja de duveltjes ... Die zijn voor de papa 's.

Johan on 06/07/2012 08:57

Ik begrijp de lol wel hoor !

marc on 06/07/2012 09:52

Al het goede komt van belgie, denk maar eens aan, Biefstuk met frieten, Duvel, Jupiler, om nog maar te zwijgen van INTERKOI dat is het beste uit belgie!!! Wat hebben de hollanders?? Voetbal?? HAHAHAhahaahha...

kurt on 06/07/2012 10:17

Ze waren toch bijna Europees kampioen gespeeld. ,?

Johan on 06/07/2012 17:04

hahahaha Johan, wij belgen spelen in Brazilie wereldkampioen!!

kurt on 06/07/2012 17:38