Geen succes op de veiling dit keer.

Geen succes op de veiling dit keer.Alhoewel onze biedingen iets hoger lagen dan normaal, hebben we geen goede veilingvis kunnen bemachtigen.

Ik heb nog geen bericht ontvangen over de prijzen van de vissen, maar het was te verwachten dat er hoge bedragen zouden geboden worden. De koi waren van uitzonderlijk hoge kwaliteit. Momotaro was zo gewiekst om de veiling net na de Wakagoi show in te lassen, zodat er nog veel mensen uit alle landen, vooral de Aziatische, de veiling konden bijwonen als ze een dagje bleven overnachten. De meesten hebben hier ook dankbaar gebruik van gemaakt.

Niet getreurd, want er komt weer een veiling aan in Mei, dus dan krijgen we weer een kans. Als er speciale verrassingen waren op de veiling dan zal ik dit in een volgend nieuwsitem vermelden.

De loterij is nog steeds actief maar zal vermoedelijk niet kunnen plaatsvinden. Ik heb in totaal 77 loten die verkocht zijn, dus blijven er nog 23 loten te gaan. Ik zal de loterij tot in het weekend actief laten, en zijn dan de overblijvende 23 loten niet verkocht, dan moet ik deze loterij helaas afblazen. De les die ik hieruit moet trekken ? De prijs van de koi mag niet te hoog zijn en het aantal loten beperkt, met een bedrag van 10-25 euro/lot. Tja, al doende leert men. Indien de deelnemers de loterij toch willen laten doorgaan zullen ze allen een lotje bij moeten kopen, of een alternatief geven. Ik wacht even af tot zondagavond.

Nog even melden dat er 101 koi gaan binnenkomen, waarvan 64 tosai (20-38 cm) - 30 nisai (50-60 cm) - 3 sansai (60 -75 cm) en 4 jumbo van +80. Niet de grote massa, wel de grote kwaliteit...Reacties

6 reacties tot nog toe

Dan zal ik alvast de 1e zijn om er 1 bij te kopen !

Joost Verbeek on 31/03/2009 08:00

Dan doe ik er ook eentje bij :-)

Jammer van de veiling maar het is niet anders.... Gaat nog steeds goed in Azie dus... Volgende keer beter...

Ton on 31/03/2009 08:05

Zeg heren, dames gaan voor hè! ;-)

De veiling: volgende keer beter... Toch?

Noëlle on 31/03/2009 08:37

@Noelle... moet je vroeger opstaan :-)

Ton on 31/03/2009 08:54

zou best de resterende lotjes willen kopen als die erover zijn.

floortje on 31/03/2009 20:24

Luc, waarom probeer je mijn alternatief niet eens uit bij de loterij? Weet je nog wel?
Trek niet één winnaar maar een podium van drie (eerste, tweede, derde), en geef de winnaar de optie om de koi aan te kopen tegen de nog ontbrekende geldsom van de niet verkochte loten. Wenst de winnaar zijn optie niet te lichten, dan krijgt de tweede die optie; en wil deze niet, dan komt de derde aan de beurt.
Waarom niet eens uitproberen? Zo moeilijk is dat toch ook weer niet (al is een geautomatiseerde loterij dan wellicht niet mogelijk). Ik ben ervan overtuigd dat alle deelnemers die ingezet hebben enthousiast zullen zijn . . . en dat één van de drie de optie zeker wel zal lichten!

Groetjes aan alle deelnemers.

Martin

Martin on 01/04/2009 00:31