Geinig om te zien.

Geinig om te zien.Onlangs kwam ik de pendelum tegen, een slimme voedermachine.

Eerst even uittesten, dat is altijd plezierig, en zo gezegd zo gedaan. Ik kan je best het filmpje laten zien dat ik erbij gemaakt heb, dan wordt alles meteen duidelijk.

De voedermachine is eigenlijk een zeer slim en uitgekiend systeem. Het hangt boven de vijver, en je kan er enkele kilo voer in doen. Een pendel hangt in het water, en de koi gaan er automatisch mee spelen of er tegen zwemmen. Daardoor beweegt de pendel en vallen er pellets naar beneden.

De koi hebben het vrij snel door en binnen de kortste keren zie je ze tegen de pendel duwen. Of ze nu het besef hebben dat er eten naar beneden valt door het duwen tegen de pendel of niet, laat ik in het midden, maar het lijkt in ieder geval toch zo.

Door een schuifsysteem in de buis die naar beneden gaat, kan je de opening waar het voer uitkomt zelf verschuiven naar mate de korrel groter of kleiner is. Je moet wel wat zoeken, maar het werkt vrij eenvoudig.

Wat me vooral opviel was de rust die er heerste tijdens het gebruik van de pendel. Het was geen springen en duwen om een pellet vast te krijgen, maar een gemoedelijk surfen bij het wateroppervlak en korreltje bij korreltje opeten terwijl enkelen de pendel bedienden. Geinig is het woord dat ik zo in mijn gedachten heb.

Of het nu een goed apparaat is of niet laat ik even in het midden. Er zijn koi bij die de ganse dag door eten, en er zijn koi die af en toe eens komen eten. Feit is dat het buikje altijd werkt en bezig is, maar het is me niet duidelijk of het bevorderlijk is voor dikke buikjes. Ik vergelijk het een beetje met het eten geven aan honden. Als je altijd eten klaar hebt voor een hond, dan stopt deze automatisch als hij voldoende heeft. Bovendien zijn de wilde karpers ook voortdurend aan het eten/azen heb ik begrepen van Rini. Misschien dat hieromtrent enkele nuttige reacties kunnen komen, want ik weet het niet.

Gesproken over de show.
Het zal geen zomers weer zijn, maar wel warm genoeg en weinig regen. Ideale omstandigheden om de koi in de vats te zetten volgens mij, want verleden jaar was het veel te warm. Dit is naar mijn mening de beste temperatuur. Ik nodig iedereen uit om even gedag te komen zeggen bij onze stand. Wij zullen vermoedelijk allen aanwezig zijn en hopen natuurlijk een prijsje mee te pakken. Ik heb in ieder geval goed materiaal geselecteerd van een aantal geweldige vissen, die stuk voor stuk de moeite zijn om te komen bekijken.

Tijdens de show zal ik ook enkele spullen aanbieden voor de verkoop, teneinde de kosten van de show proberen te recupereren. Ik weet het, het zijn moeilijke tijden, maar alle beetjes helpen.

Pendelvoermachine: 129 euro
Bandvoerautomaat: 149 euro
Sportvesten van Interkoi: 39 euro
Bodywarmers van Interkoi: 29 euro
Kruidenextracten: 5 potjes voor 60 euro


Wij zijn gesloten dit weekend. Gelieve daar rekening mee te houdenMeer afbeeldingen

Reacties

2 reacties tot nog toe

Succes gewenst aan het TEAM!

grtz,

LucDD on 07/06/2012 12:39

Dat de meeste wilde karpers constant eten is ook tezien aan de bouw van deze dieren. Vooral de spiegel karpers hebben dikke hangbuiken. Wel wel een leuk ding, je hoeft er ook geen kilo's voer in te doen maar gewoon de dag voorraad. Dan krijgen de vissen niet teveel maar blijven ze toch bezig.

Ray on 07/06/2012 15:19