Giganten en dreumesen

Giganten en dreumesenOnze verwachtingen waren vandaag hooggespannen. Onze tweede dag bij Momotaro. Je ziet er naar uit, als naar een verre reis of een lange vakantie. Soms kan de werkelijkheid tegenvallen, soms gaat het allemaal naar wens en is het allemaal gegaan zoals je verwachtte en heel af en toe overstijgt de werkelijkheid alle verwachtingen. En dat laatste is wat er gebeurde. Ons viel de eer te beurt om de Oyagoi van Momotaro te mogen bewonderen.

GIGANTEN
Maeda-san zou deze crême-de-la-crême dieren speciaal voor ons uit de 100 ton vijver vangen en voor ons bowlen. Wat we gedaan hebben om dit mogelijk te maken, weten we niet, maar duidelijk is dat dit een buitengewone eer was die waarschijnlijk nog niemand eerder te beurt is gevallen. Je gaat niet zomaar je allerbeste en meest waardevolle vissen uit een vijver vangen om ze aan iemand te laten zien. Die giganten vormen immers het voortbestaan van de gehele Momotaro koifarm.

We hadden deze giganten natuurlijk al vanaf een afstandje zien zwemmen, maar konden ons niet voorstellen dat ze zo dadelijk onder onze neuzen zouden zwemmen. Liefst zes oyagoi zouden de meter overstijgen, waarvan twee van 103 cm, eentje van 105 cm en last but not least een sanke van 106 cm. De kleintjes maten overigens nog tussen de 89 en 97 cm. Woorden schieten te kort en ik ga ze ook niet gebruiken. Geniet van de foto's en de films. (later deze nacht worden de films gedownload).

DREUMESEN
Nog bijkomend van al dit geweld kregen we meteen daarna alweer een volgende suprise te verwerken. Maeda-san gaf aan hem te volgen naar een andere greenhouse waar de offspring van de nieuwe showa bloedlijn rondzwom. Dit is de bloedlijn die ontstaan is uit de kweek van Shiro Showa, Mako en Danichi oyagoi. Maeda san is hierover razend enthousiast. We zullen later dieper ingaan op de karakteristieken van deze nieuwe bloedlijn maar het komt er op neer dat het beste uit zijn sanke (gestroomlijnde body), die als de beste van Japan wordt beschouwd, waarbij een enorme sterke groei gecombineerd is met het diepe, lakachtige sumi van zijn showa bloedlijn. Je krijgt als het ware een supersanke in een showakleedje.

We mochten als enige een honderdtal drie maanden oude offspring van de tweede generatie selecteren, naast een twintigtal uitgeselecteerde tosai van de eerste generatie. Dat mag gezien worden als een bijzondere eer en we zullen in West Europa de enige dealer zijn die deze vissen kan presenteren. De foto's geven een goede indicatie van wat we mogen verwachten en bedenk hierbij dat Maeda san ons nog eens benadrukte dat deze bloedlijn onder de juiste condities een werkelijk fenomenale groei zal bereiken. Dat is haast wel gegarandeerd.

Ter besluiting van deze opwindende dag schaften we ons nog enkele forse sanke (80plus) en een formidabele Rijen Doitsu Ochiba aan met de perfecte schubbenlijn, zowel op de rug als op de laterale lijn, maar daarover berichten we morgen weer.
O ja, vandaag bij Maeda wezen te eten. Voortreffelijke sushi gegeten.

Meer afbeeldingen

Reacties

11 reacties tot nog toe

Hoi Luc en Rini,

Het lijkt toch wel dat Maeda op deze wijze jullie eerbied voor de momotaro koi wil belonen. Het zijn op de foto's al schiternde vissen laat staan in het echt. Wat een slagschepen echt schitterend. Ik wacht even met smart op de filmpjes. Ik ben ook zeer benieuwd naar de nieuwe bloedlijn de foto's laten nog niet alles zien, dus dan moeten we nog even wachten tot ze in Arendonk zijn. En dan verneem ik ook graag alle achtergronden van deze nieuwe bloedlijn die jullie te weten zijn gekomen.

Rini, zou jij is kunnen polsen wat voor hardheden momotaro hanteert voor kohaku, sanke en showa?

Groeten en nog een fantatsische koi hunt. Kan het nog beter worden dan dit?
Patrick

Patrick (Interkoi Veenendaal) on 20/10/2008 18:53

Luc,

Heb je al iets van de KO-V-1024 gezien? Ben benieuwd naar jouw mening.

Gr,
Patrick

Patrick (Interkoi Veenendaal) on 20/10/2008 19:04

Heren,

wat weer een boeiende verhalen uit het verre oosten. en wat een eer mag ik toch wel zeggen dat Maeda-san zijn oyagoi voor jullie heeft gebowld. moet echt een fantastische ervaring zijn.

ik kijk er elke dag weer naar uit om jullie verhalen te lezen en mooie foto's te bekijken.

ga zo door echt super!!

Stephan on 20/10/2008 19:31

Heren,

wat weer een boeiende verhalen uit het verre oosten. en wat een eer mag ik toch wel zeggen dat Maeda-san zijn oyagoi voor jullie heeft gebowld. moet echt een fantastische ervaring zijn.

ik kijk er elke dag weer naar uit om jullie verhalen te lezen en mooie foto's te bekijken.

ga zo door echt super!!

Stephan on 20/10/2008 19:31

had ik maar een klein vliegtuigje .
Ben .

Ben Doorakkers on 20/10/2008 19:44

Luc en Rini,

Wat een machtige, prachtige enorm mooie jumbo's heeft die momotaro daar rondzwemmen.
Ook de nieuwe lijn ziet er veelbelovend uit, zijn deze vissen al te reserveren?
Het eerste wat ik doe als ik thuis kom van werk is kijken naar jullie verslagen en prachtige foto's.
We hebben elkaar nog niet ontmoet, maar dat gaat zeker gebeuren.
Geniet er maar van, dit is een ervaring die voor weinig is weggelegd.

Mvg. Jaap.

Jaap Timmer. on 20/10/2008 19:48

Schitterend wat jullie allemaal meemaken. De crème de la crème.
De inspanningen die Momotaro doet voor jullie getuigd van veel respect en waardering.Dat belooft voor de toekomst.
En als hij zo een kanjer van Oyagoi kwijt wil, dan maak ik plaats op mijn vijver: ze zijn gewoon de max.
Geniet van ieder moment, wie weet wat de volgende dagen nog meebrengt? We kijken er naar uit.

willy on 20/10/2008 20:02

Oooooh dat shirootje op foto 26 en 27 !!!! Ik houd me aanbevolen.......

Prachtige foto's weer Luc ! Moet geweldig zijn om dat in real-time te zien !

groeten,

Joost

Joost Verbeek on 20/10/2008 20:07

Hallo Luc en Rini,
dat jullie deze eer gegund is geeft aan dat niet alleen wij jullie liefde voor de koi waarderen maar ook de momotaro koi farm en nog wel op deze manier dat is toch wel zeer bijzonder.
De Oyagoi zijn toch wel zeer bijzonder en wat een schoonheid bij deze lengte.
Nog veel plezier bij deze bijzondere kweker,en blijf ons voorzien van informatie en foto's want zo is het ook voor ons elke dag feest

Geerard on 20/10/2008 20:11

Ben ik blij dat ik voor de zekerheid een teiltje en een doekje had meegenomen naar de PC... Wat een heerlijkheid om dit soort machtige vissen te mogen aanschouwen! En Ben, maak het vliegtuigje ietsje groter en ik ga mee.....

Ton on 20/10/2008 20:25

Een beste eer dat jullie de primeur hebben voor de nieuwe bloedlijn.
Wellicht kunnen jullie al aangeven hoeveel zo'n juweeltje moet kosten - zou graag willen proberen er een aantal te laten groeien in onze vijver.
Geven jullie tijdig aan wanneer de selectie van de tweede generatie aanwezig is bij jullie? Kom ik er direct even naar kijken !

Banzai nishikigoi !

Andreandre on 23/10/2008 18:12