Gin Mako uit de Ryu Bloedlijn

Gin Mako uit de Ryu Bloedlijn

Terwijl Toon zijn koi kwam ophalen voor zijn nieuwe vijver, hadden we alle in gereedheid gebracht om nog enkele koi naar onze groeivijver te brengen.

Daar gekomen, even enkele koi genomen om te controleren of ze geen parasieten hadden, en stiekem ook wel om te zien of de koi al goed aangepast waren. Ik heb er enkele foto's van genomen, en let vooral op de sanke in de bowl uit Gin Mako bloedlijn, die teruggaat naar Ryu X. De foto is niet zo goed, maar het filmpje laat heel goed het opkomen van het sumi zien, dat toch wel frappant is.

Deze koi is gekocht op de veiling van Momotaro in 2008, en blijkbaar heeft niemand er interesse in, of is ze niemand opgevallen. Hou deze koi maar eens in het oog, hier ga je nog ogen van optrekken.

Ik heb er nog enkele filmpjes meer opgezet van enkele koi die we gebowld hebben, en let hier vooral op de verbreding achter de schouders, die de meeste koi al op enkele weken in de groeivijver hebben gerealiseerd. Deze sanke wil ik dit jaar nog op 75 cm krijgen, en je gaat versteld staan van de ontwikkeling van het sumi. Een zeer interessante sanke om te volgen.

Bij de showa "Helena" uit de Takeda kweek van Momotaro zie je hetzelfde gebeuren, ze zijn in de breedte aan het groeien, en hier is het ook merkbaar juist achter de schouderpartij.

We hebben er enkele koi bijgezet, waaronder een kohaku waar ik nog altijd een boontje voor heb en die door omstandigheden terug in mijn bezit is gekomen. (goede omstandigheden wel te verstaan). Dit is een beul van een koi die een minder mudpondjaar in Japan heeft gehad. Zie je die kop en die schouders... In het oog houden is de boodschap.

Een dankbare dag en ik hoop dat Toon nog veel plezier zal hebben van zijn koi.

Koi groeivijver-01

Koi groeivijver-02

Koi groeivijver-03

Laat Een Reactie Achter

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml