Gin Mako uit de Ryu Bloedlijn.

Gin Mako uit de Ryu Bloedlijn.Terwijl Toon zijn koi kwam ophalen voor zijn nieuwe vijver, hadden we alle in gereedheid gebracht om nog enkele koi naar onze groeivijver te brengen.

Daar gekomen, even enkele koi genomen om te controleren of ze geen parasieten hadden, en stiekem ook wel om te zien of de koi al goed aangepast waren. Ik heb er enkele foto's van genomen, en let vooral op de sanke in de bowl uit Gin Mako bloedlijn, die teruggaat naar Ryu X. De foto is niet zo goed, maar het filmpje laat heel goed het opkomen van het sumi zien, dat toch wel frappant is.

Deze koi is gekocht op de veiling van Momotaro in 2008, en blijkbaar heeft niemand er interesse in, of is ze niemand opgevallen. Hou deze koi maar eens in het oog, hier ga je nog ogen van optrekken.

Ik heb er nog enkele filmpjes meer opgezet van enkele koi die we gebowld hebben, en let hier vooral op de verbreding achter de schouders, die de meeste koi al op enkele weken in de groeivijver hebben gerealiseerd. Deze sanke wil ik dit jaar nog op 75 cm krijgen, en je gaat versteld staan van de ontwikkeling van het sumi. Een zeer interessante sanke om te volgen.

Bij de showa "Helena" uit de Takeda kweek van Momotaro zie je hetzelfde gebeuren, ze zijn in de breedte aan het groeien, en hier is het ook merkbaar juist achter de schouderpartij.

We hebben er enkele koi bijgezet, waaronder een kohaku waar ik nog altijd een boontje voor heb en die door omstandigheden terug in mijn bezit is gekomen. (goede omstandigheden wel te verstaan). Dit is een beul van een koi die een minder mudpondjaar in Japan heeft gehad. Zie je die kop en die schouders... In het oog houden is de boodschap.

Een dankbare dag en ik hoop dat Toon nog veel plezier zal hebben van zijn koi.

Koi groeivijver-01
Koi groeivijver-02
Koi groeivijver-03

Meer afbeeldingen

Reacties

4 reacties tot nog toe

Hoi Luc,
Dat is toch mijn sanke die dus nu de groeivijver in gaat weet je hoe groot de sanke nu is?
Rob.

rob on 16/04/2010 20:45

Ik kan niet meer volgen, moet ik zeggen, tenzij de uitlating van Rob hierboven bedoeld is als grapje.
Kan die Gin Mako sanke echt niet thuiswijzen, is mij in het verleden nooit opgevallen. Ik moet wel str... in mijn ogen gehad hebben. In welke bak in Arendonk zwom deze dan, alvorens ze naar de groeivijver is verhuisd?
Graag enige verduidelijking, Luc.

@ Vroegere eigenaar kohaku . . . , ik vrees dat je van die "omstandigheden" nog spijt gaat krijgen als deze kohaku na een jaar uit de groeivijver zal komen; of toch niet misschien, omdat jij meer weet? De wegen van Interkoi Arendonk zijn in elk geval ondoorgrondelijk!

Martin on 16/04/2010 22:11

Hoi Martin,
Alle koi worden je altijd aangewezen, en deze heb ik je al verscheidene keren gewezen en verteld dat ik daar een heel groot verwachtingspatroon van heb. Meer kan ik niet doen, of wel ?

@Rob. Inderdaad de verkeerde naar de groeivijver gedaan. Daar zullen we het nog over hebben. De sanke was 34 cm. Ik spreek je nog wel hierover.

luc on 17/04/2010 06:32

Wat een prachtige koi Toon. Bijzonder mooi tancho showa.

Roel on 17/04/2010 06:33