Groeivijverperikelen

GroeivijverperikelenIk ben volop voorbereidingen aan het maken voor de Japanreis, en natuurlijk brengt dit een hele hoop werk mee.

Vandaag zijn we echter de resterende koi uit de groeivijver gaan halen, 23 in totaal. Ik heb een groot aantal foto’s genomen, zij het niet van allemaal. De groeivijver begint nu natuurlijk een wederkerende gewoonte te worden, maar toch blijft het een uniek gebeuren, en de resultaten liegen er niet om. Ik ga er zelf niet te veel over zeggen, maar bekijk in ieder geval de bijhorende foto’s en filmpjes die ik gemaakt heb.

Helena, een shiro showa. Helena is een de laatste van de shiro showa’s uit de 5-reeks, nu yonsai (05 mei 2006). Ze heeft nog een gouden tijd voor zich. Wij laten haar deze winter nog in de groeivijver om verder te ontwikkelen.
Vrijlaten van 2 Sansai. Een yamatoya kohaku en een showa van Momotaro uit de 42 reeks, beiden ongeveer 65-68 cm. De showa oogde zeer krachtig, de kohaku als een echte dame.
Nog een shiro showa, maar ditmaal van de veiling in 2008, dus nu sansai…
Hier zwemmen ze nu-01
Hier zwemmen ze nu-02
Vijver 1 in de vroege morgen

Heel trots was Ben met zijn nieuwe broekje. Nu wordt hij niet meer nat tijd het verplaatsen van de vissen. Hij heeft wel 395 keer gezegd hoe fijn hij zijn nieuwe outfit vind, dus dan zal het ook wel zo zijn.

Alle vissen werden de laatste 14 dagen aangepast aan de buitentemperatuur met een wekelijkse overgang van 26° naar 24°, naar 22° en daarna naar 20°. Ik heb ze in Arendonk in de grote vijver achteraan gezet, die op 19° stond. De temperatuur hiervan is nu uitgezet, zodat de vissen op de gewone buitentemperatuur komen te zwemmen. Het was de perfecte week om dit te doen, want de meeste vijvers hier zijn nu nog rond de 18°.

Een aantal koi zijn ondertussen ook in de groeivijver geplaatst. Zij zullen volgende week het gezelschap krijgen van een aantal tosai die op dit moment klaargemaakt worden voor de groeivijver.

Mensen die hun koi nog graag komen ophalen voor de winter, kunnen dit nog in de loop van de week, of nu zaterdag. Daarna zal het s’zaterdags gesloten zijn wegens onze Japanreis. Tijdens onze Japanreis zullen wij U zoveel mogelijk op de hoogte houden.

Samengevat:
9 oktober zijn wij open, en kunnen de koi uit de groeivijver opgehaald worden. Zij kunnen dan nog een 8-tal weken acclimatiseren vooraleer ze de winter ingaan. Indien mensen de koi willen laten overwinteren, dienen zij zich te melden om afspraken te maken.
16 oktober: Interkoi Arendonk gesloten
23 oktober Interkoi Arendonk gesloten
30 oktober Interkoi Arendonk terug open.


Meer afbeeldingen

Reacties

5 reacties tot nog toe

gewoon subliem,op het laatste filmpje zie je ze heel goed.

johan on 07/10/2010 08:14

Prachtig!

Brian on 07/10/2010 10:16

Wat een machtig mooi gezicht! Het is een genot om je koi uit de Belgische mudpond te zien komen! Met genoegen gaan er weer 2 van mij naartoe en ik zie er nu al naar uit om ze volgend jaar weer te zien!
En wat een pracht broek Ben!

Ton on 07/10/2010 11:20

Helena,Helena ,zien ver gevorderde hobyisten dan niet wat ik zie ,ik zie .oooooooooooooooooooooooooo.

Ben Doorakkers on 07/10/2010 20:59

Prachtige resultaten met deze groeivijver , dat is elke keer een genot om hem af te netten .

Marcel D on 07/10/2010 21:21