Hakubotan 6 jaar - 85 cm

Hakubotan 6 jaar - 85 cmVandaag neem ik even de tijd om de tosai van Hakubotan, een oyakoi van Taniguchi voor te stellen.

Hakubotan is een oyakoi van Taniguchi, waarvan ik eerder al enkele tosai heb aangekocht. Naast Dom, Taiho en Megumi, is dit een bekende uit de stal van Taniguchi. Terwijl ik dit nieuwsitem schrijf, ben ik volop met Japan aan het communiceren voor meer info over deze oyakoi, en voor zover ik nu weet zal ik deze info tussen dit en een uurtje ontvangen. Ik zal de update zo snel mogelijk op de site plaatsen.

Ik heb bewust een 20-tal tosai van Taniguchi uit het betaalbare segment gekozen om deze aan te bieden aan potentiële kandidaten van koi die op de eerste plaats niet duur zijn, en op de tweede plaats nog eens goed van kwaliteit zijn.

De selectiemethode die toegepast werd, richtte zich vooral op bouw, huidkwaliteit en patroon, m.a.w. de drie eigenschappen moesten zich zoveel mogelijk aanvullen. Bovendien zijn de genen meer dan goed. Iedere koi is verschillende malen bekeken en gekeurd, en deze selectie was mijn definitieve keuze.

Nu ben ik een beetje ontgoocheld, dat men hier niet meer gebruik van heeft gemaakt. Niet dat het mij iets uitmaakt, maar omdat ik het niet goed begrijp en ook vooral omdat dit een bijzonder mooi aanbod is, dat prijs/kwaliteit verhouding meer dan goed is.

Bovendien ben ik de koi aan het voorbereiden voor hun verscheping, en bij deze selectie is er nog de mogelijkheid om deze een jaar extra in de mudpond te laten verblijven, tegen een minimale vergoeding.

Daarom dat ik ze nog even in de kijker zet, zodat mensen die interesse hebben om een koi nog een jaar in de mudpond te laten, er nog even over kunnen nadenken, en dit tot woensdag. Daarna geef ik definitief door welke er naar Arendonk moeten komen, en welke niet.

De prijzen van deze koi zal ik tevens vermelden op de site, want ik had de prijzen onderaan het filmpje gezet, maar blijkbaar kijken de mensen eroverheen, want ik krijg hier nogal wat prijsaanvragen over. Ik zou zeggen mensen, maak hier gebruik van als je graag een mooie kohaku ziet.

Lopende promoties.
Kohaku promotie momenteel 2650 euro
Opensales evenement...niet te versmaden

Meer afbeeldingen

Reacties

8 reacties tot nog toe

Ik ben niet zo van de promoties maar dit is een kans... Heb er zelf nu 3 van Taniguchi zwemmen en moet eerlijk zeggen dat het fraaie kohaku's zijn.
En voor € 795,00 een nisai van ca. 50-55 cm. is nu niet bepaald kostbaar. Zelfs in deze tijden....

Ton on 01/03/2013 08:19

Ik keek en ik zag; De laatste koi trok mijn aandacht ,en na een jaartje mudpond zal deze tegen de 60cm gaan volgens mij ALS het een goede zomer zou zijn .Ik hoop dat er iemand gebruik maakt van deze mooie geste van Taniguchi !grtjs

paul on 01/03/2013 08:22

Hoi Luc,

als het mogelijk is ook graag nog wat extra info omtrent oyakoi Hinotori, het is bekend dat het een GC is en heb al wat foto's van je ontvangen maar waar komt ze vandaan. alle info is welkom.

stephan on 01/03/2013 09:22

Heb het al eerder gezegd,er zitten echt een paar zeer aantrekkelijke
koi tussen.Kohaku als de 038 is toch geweldig,moet je dat eens als Yonsai zien! ( is alleen geen KuchiBeni )
Misschien zijn de Taniquichi wel onder gesneeuwd bij het Auction geweld van Momotaro ?
Of kijkt men nu naar de prijs en de centimeters lengte op dit moment ?
Als je het aantal SFF aanbidders bekijkt,hadden deze koi al verkocht moeten wezen!

Gr.Jack.

jack on 01/03/2013 11:21

Heb de discussie daar ook gevoerd over kuchibeni Jack, en zij noemen dit wel degelijk kuchibeni...wie ben ik dan om anders te zeggen ? Ik zou haar ook Cuberdonneke kunnen noemen of neuzeke..klinkt goed...Cuberdon...

Mij niet gelaten, maar als niemand hem of haar koopt, dan laat ik deze zeker in Japan voor een jaartje beauty parlor...

luc on 01/03/2013 15:26

Mooie promotie hoor Luc
Zeker als je kijkt voor een een seizoen in de mudpond en dan voor795euro
een nissai van 50 tot 55 cm krijgt. En er zitten zeker een paar mooie exemplaren tussen.
Ware het niet dat ik pas drie visjes gekocht heb voor het nieuwe seizoen, anders wist ik het wel.

Gr. Gerry

Gerry on 01/03/2013 18:29

Hallo Luc,

De Kohaku 038 viel mij ook op. Maar de rechter borstvin is in gescheurd en dat heeft mij weerhouden om er verder over te denken om deze aan te kopen. Of zal dit goed genezen?
De 031 vind ik ook wel wat hebben.
En inderdaad voor deze prijs zal je niet vlug een Nisai van deze kwaliteit kunnen kopen.

Jent on 01/03/2013 21:16

@Jent. Jent een vraagje ? denk je dat ik de koi zou aankopen als ik dacht dat het ingescheurde vinnetje een probleem zou zijn. Dit is absoluut geen probleem, en ik zal het je op het einde van het jaar laten zien. Daar zie je straks niets meer van...

luc on 02/03/2013 08:09