Hamburger Day

Hamburger DayHoeveel Hamburgers en broodjes zou ik klaarmaken, vroeg mijn vrouw ?

Moeilijk in te schatten, maar laten we 30 hamburgers, 10 witte pensen (braadworsten) klaarleggen en dan zien we wel waar we uitkomen, zei ik. We wisten het gauw, want er bleef niet veel over na het eetfestijn. Welgeteld 2 hamburgers kon ik langs de zijkant leggen, maar daar wist Frans wel raad mee toen hij een uurtje of zo later even binnenkwam. Wat kan het leven toch mooi zijn.....

Om de keuze van de koi te vergemakkelijken hadden we 2 blauwe showvats van 2 m. in de hal gezet, om de selectie kohaku van Yamatoya en de selectie van Sekiguchi iets te vergemakkelijken, en eventuele vragen van de kandidaten te beantwoorden. Voor de klanten is het trouwens een goede gelegenheid om vragen te stellen over de mogelijke ontwikkelingen van de koi, en ook wat het verwachtingspatroon van de tosai. Wij hebben het ook niet altijd bij het rechte eind, maar toch bewijzen we telkens weer dat we weten wat we doen. Vooral vragen over de groeipatronen vinden de meeste mensen belangrijk.

Zoals je op enkele foto's vermoedelijk ook kan zien, is er een wezenlijk verschil in grootte van de Sekiguchi Showa en de Yamatoya kohaku, ondanks het feit dat deze van dezelfde leeftijd zijn. Het verschil is toch al dadelijk een 3-4 cm. en zelfs meer. De kwaliteit van de Sekiguchi lagen vrij dicht bij elkaar, wat het kiezen eigenlijk veel simpelder maakt, omdat je dan meer naar patroon kan kijken. Dit in tegenstelling tot de kohaku van Yamatoya, waarin vooral de kwaliteit van de huid in onze ogen voornamelijk een rol spelen. Heerlijk deze Yamatoya kohaku....

Om het kiezen van de kohaku iets makkelijker te maken, hebben we een kohaku erbijgezet die 1 jaar ouder was, met een voortreffelijke huidkwaliteit, prachtig egaal hi dat er dik opligt, en waar wij een heel hoog verwachtingspatroon van hebben. We denken er ook aan om deze mee naar Arcen te nemen, maar dat zien we later wel. Dat was hetgeen waar we naartoe proberen te werken, en zo konden de mensen duidelijk zien wat kwaliteit was. Ze had een dik buikje, want ze was volop eieren aan het produceren, maar dat deed niets aan de uitstraling van deze kohaku, dat kon iedereen onmiddellijk zien.

De keuze werd gauw gemaakt, en er werden een groot aantal koi verkocht, waarvan er een deel mee naar huis gingen, en een deel die moesten blijven tot volgend jaar. Alle andere overblijvende koi werden naar buiten gebracht, want het was nodig om zonlicht en zonnekracht op te doen.

Zeldzaam mooi, zeldzaam gezellig deze dagen. Ik had een stappenteller van mijn zoon gekregen die de sportwinkel is begonnen, en op het einde van de dag had ik toch wel 7 km. gelopen. Voor mensen die van sport houden en van eerlijke prijzen in de sportwinkels...bekijk zijn nieuwe online webwinkel en bekijk zijn bestaande collectie. Vooral de bikini's van Libethras zijn uniek. Ik vraag iedere week om een fotoshoot te organiseren :) en Rini zou niets liever zien dan een voorstelling van de badpakken op de catwalk...oude snoeper...werk maar wat verder aan je boek....

Om het geheel nog meer luister bij te zetten, kunnen mijn filmpjes niet ontbreken natuurlijk.
filmpje 1
filmpje 2
filmpje 3
filmpje 4
filmpje 5

Voila, dit was het einde van een boeiende, gezellige en leerzame dag.

Meer afbeeldingen

Reacties

6 reacties tot nog toe

Hey luc het was supergezellig en nog bedankt voor de lekkere hamburgers (het waren eigenlijk mamoetburgers haha)
Ik wilde nog wat langer blijven maar ik wou het visje vlug in de vijver hebben .
Ik zou ook nog willen weten wanneer deze kohaku geboren zijn .grtjs

paul on 27/06/2010 09:18

Geboortemaand is juni. Ik zet ze dan op de site altijd op 15 juni. Er was geen dag doorgegeven. Je koi met gegevens staan nu trouwens in het archief: kohaku Yamatoya, zo kan je altijd de informatie van de koi opvragen. Dit archief heb ik pas echter dit jaar geactiveerd. (spijtig genoeg)

Ik ga trouwens vandaag fietsen in één van de mooiste streken van België, het mooie scheldeland. (Mariekerke - Bornem - etc...)

luc on 27/06/2010 09:47

Het was weer ouderwets gezellig met heerlijke burgers, worsten en allerlei lekkere garnituur. Raymonda, klasse! en bedankt. Luc proficiat met het nieuwe Belgische duurrecord burgers bbq-en.

rini on 27/06/2010 11:22

luc wanneer komen de overgebleven yamatoyas .
op de site en de prijzen .
mvg rik

rik on 27/06/2010 15:52

Ik weet niet of ik de yamatoya"s voorlopig nog aanbied...

luc on 27/06/2010 20:14

lekkere hamburgers luc en laten we de drank ook niet vergeten.
ook de visjes waren super mooi.

theo on 28/06/2010 19:37