Heel druk, maar ook heel gezellig

Heel druk, maar ook heel gezelligIk had gisteren geen volk verwacht, maar het was drukker dan in de zomermaanden.

Ik kan niet anders zeggen dan dat het jaar goed is begonnen. Een voorteken misschien ? Laat ons hopen, want iedereen wil 2012 zo snel mogelijk vergeten volgens mij.

Ik heb gisteren ook een groot aantal kois gebowld, maar ik heb helaas weinig foto's en filmpjes kunnen maken. Peter uit Booischot kwam ook op bezoek, hij had één van de karashigoi aangekocht uit de serie van toendertijd, en die had het schijnbaar goed gedaan. Hij moest er toch eens aan denken om een filmpje op te sturen, want daar kan je me altijd een plezier mee doen.

Peter zou in het voorjaar een nieuwe filterlijn aanleggen, en kwam eens informeren wanneer hij dit het beste kan doen. Gelukkig was Rini aanwezig, en die kon hem tegelijkertijd een goed onderbouwd antwoord geven. Het lukt Rini toch altijd om op verklaarbare manier iets moeilijk op een verstaanbare manier uit te leggen. Ik weet niet hoe hij het doet, maar ik kan het alleen maar appreciëren en ik denk velen met mij.

Rudy had 2 van zijn privékoi verkocht, en kon zich de vrijheid permiteren om ook een nieuwe aanschaf te doen. Er werd lang getwijfeld tussen 2 koi, en toch ben ik verschoten van zijn keuze. De 2 koi waar hij tussen twijfelde kan je zien in dit filmpje.

Een shiro utsuri van Momotaro of een showa van Momotaro. Ik moet eerlijk zeggen dat zijn keuze mij verbaasde, want ik had bijna 100% zeker gedacht dat hij voor de showa zou gaan. Deze stak hem al zijn ogen uit vanaf dat hij binnenkwam, maar op de één of andere manier is hij voor de shiro gegaan.

Rini vond deze shiro ook veruit de interessantste vanwege haar enorme body en toekomstperspectief. Op haar 17 maanden, 60 cm en toch al met een loeier van een body kan het enkel als muziek klinken in de oren van Rini. Over het sumi ben ik helemaal niet ongerust. Ik weet hoe de koi ontwikkelen bij Rudy, en dat is zeker niet onverdienstelijk. Ik ben dan ook blij dat hij gekozen heeft voor de shiro, want zo kan ik de verdere ontwikkeling zeker opvolgen, en zeg nu zelf....showa komen er nog voldoende, en shiro's zijn toch iets moeilijker om aan te kopen.

De koi die Rudy van tosai heeft op laten groeien tot nu waren deze 2 koi, een mannelijke kohaku van Momotaro, en een vrouwelijke sanke van Sakai SFF uit Wakashoryu. Ik vind het een hele prestatie om deze resultaten voor te kunnen leggen, en kan enkel chapeau zeggen.

Ondertussen waren er ook enkele klanten binnengekomen die zeker geen onbekenden zijn in de koiwereld. Buiten Chris kende ik ze niet persoonlijk, maar het was plezierig, verrijkend en zeker onderhoudend om een onderonsje met deze mensen te hebben. Uit hun verhalen kon ik afleiden dat ze de site goed opvolgde, weeral een pluspunt voor mij.

Ik heb van de gelegenheid gebruik gemaakt om toch eens even enkele van mijn grootste pijlen af te schieten, en heb een heel groot aantal koi gebowld, waarvan ik dacht dat deze ze zeker zou bevallen, en ook om even op te scheppen over de kwaliteit die ik heb rondzwemmen. Niet dat ik een vloot GC heb rondzwemmen, maar wel een groot aantal koi van zeer hoge kwaliteit voor een aanvaardbare prijs.

Achteraf heb ik spijt dat ik niet alle koi gefilmd heb, maar het is een hele opgave om uitleg te geven, te filmen en te bowlen, en ik was zelf opgegaan in mijn eigen enthousiasme. Ik hoop dat ze er zelf ook van genoten hebben. Al met al was het een zeer aangename zaterdag met alles erop en eraan, en ik heb er zelf ontzettend van genoten. Laat ze maar komen, mijn zaterdagen 2013...

De filmpjes die ik nog gemaakt heb, zal ik jullie niet onthouden:
Taniguchi kohaku, maar vooral dit filmpje nog eens van de
mannelijke GC van Appeltern 2012

Deze kigoi geeft me een geweldig gevoel, en ik begrijp niet dat ik deze nog rond heb zwemmen. Ik heb de prijs al enkele malen verlaagd, maar dat doe ik nu niet meer. Wie hem wil hebben moet hem maar betalen. Het is een unicum in je vijver.

Deze morgen moet ik helaas ook vermelden dat we de mannelijke kohaku van Momotaro ook niet in onze landen hebben kunnen houden. Zonde om deze kwaliteit te laten verdwijnen. Hij gaat richting Sicilië waar hij zijn mannelijke genen verder zal verspreiden.


Meer afbeeldingen

Reacties

9 reacties tot nog toe

hallo,

bedankt voor de leuke ontvangst luc, en kwa kwaliteit van de koi heb ik zeker mijn ding gezien , hele goede toekomstkoi gezien .

grtn franky

franky de braekeleer on 06/01/2013 10:58

Goed om te lezen dat het zo lekker druk was. laat het een voorteken zijn voor 2013... was van plan om zelf ook langs te komen, maar door onvoorziene omstandigheden is dit niet gelukt.

probeer om volgende week richten Arendonk te geraken. heb jullie al een tijdje niet meer gezien en gesproken. Martin en Rini zijn jullie volgende week zaterdag ook van de partij?

stephan on 06/01/2013 12:36

he was gisteren een zeer leuke dag,zoals altijd en heb er weeral een mooie aanwinst bij,het was niet gemakkelijk want ik twijfel soms te veel hihihihi

rudy on 06/01/2013 13:06

Hoi Stephan,

De kans zit er inderdaad dik in dat ik komende zaterdag, bij leven en welzijn althans (want ik moet vanaf nu altijd met twee woorden spreken), nog eens naar Arendonk zal bollen/racen met mijn 1M).

Ik heb namelijk nog enkele eitjes te pellen met Luc, vooraleer die voor enkele weken met vakantie vertrekt naar Thailand (vraag mij eigenlijk af wat daar zoal aan bijzonders te zien is, volgens mij niet veel meer dan Knokke op z'n Aziatisch :-)).
Of die eitjes smaakvol zullen zijn of niet, laat ik aan uw eigen verbeelding over.

Martin on 06/01/2013 18:23

Hoi Luc,
Ik zal in het voorjaar, als de overkapping van de vijver weg is, proberen om een filmpje van de vissen te maken. Alvast bedankt voor de goede raad van U en Rini. Ik kom zeker nog eens terug tot in Arendonk.
Groeten Peter,

peter on 06/01/2013 18:40

Martin... ook daar groeien de bomen met de wortels in de grond!

Arjan on 06/01/2013 18:46

spannende shiro Rudy! laat ons bijvoorbeeld volgend jaar eens een update zien. niets is zo veranderlijk als een shiro ben benieuwd qua body en groei is ze al op de goede weg.

stephan on 06/01/2013 18:59

Hoi Martin,

zou leuk zijn als we elkaar komende zaterdag treffen, weer even lekker bijpraten. zal nog een bestelling bij Luc doen en hoop dat hij dit komende zaterdag in huis heeft zodat ik dit direct kan meenemen.

stephan on 06/01/2013 19:02

Hey Luc,

bedankt voor de leuke ontvangst en voor het bowlen van de vissen. Het waren een paar plezante uren op een grauwe mistroostige dag. We komen zeker nog terug.

Peter on 06/01/2013 20:56