Hehe, ik ben terug thuis

Hehe, ik ben terug thuis

Ik heb gisteren de reis alleen terug gemaakt, en heb Ben en Frans achter moeten laten in het ziekenhuis.

Er was bij de verzekering slechts 1 begeleider toegelaten, en het was niet meer nodig dat ook ik mijn reis zou aanpassen en uitstellen. De toestand van Frans was dermate verbeterd dat hij al mocht rondstappen.

Ik ben dan alleen naar huis vertrokken. Nadat ik 2 uur met de Shinkansen en de Haruka heb gereisd, kwam ik op het Kansai Airport aan. Alles was uitermate vlot verlopen, en als je eenmaal het systeem begrijpt, is het poepsimpel.

Om je een klein idee te geven, de eerste trein die ik genomen heb is de Shinkansen of hogesnelheidstrein. Deze vertrok van Okoyama naar Shin Osaka (± 1 uur), waar je over moet stappen op de gewone trein van de JR line of de trein met de naam Haruka. Dit duurt nog eens ± 1 uur en dan ben je op Kansai Airport.

Je moet gewoon de bordjes volgen en als je kaartjes gekocht hebt met gereserveerde plaatsen, kan je via aanwijzingingen op de grond, de juiste coupé gevonden krijgen waar je in moet stappen. Geweldig systeem, professioneel, altijd op tijd (op de minuut) en er wordt ontzettend veel gebruik van gemaakt. In dit filmpje krijg je een idee van hoe Japan er uitziet vanuit de trein. Dit is niet het mooiste zicht, maar toch is dit ook Japan.

Wat ook opvalt is de gedienstigheid, de netheid en het gevoel van samenhorigheid van de Japanners. Komt de conducteur in de wagon, dan buigt hij beleefd, evenals wanneer hij weggaat. Ik weet het, misschien wat overdreven, maar het heeft wat, en geeft een gevoel van degelijkheid.

Dit is ook terug te vinden in het tanken van benzine. Wat een luxe om in Japan te tanken. Men staat je met 2 man op te wachten, de ene geeft precies aan waar je moet gaan staan met de auto, de andere brengt de slang al naar de tank. terwijl de auto volgetankt wordt, poetst men de ruiten grondig. Niet oppervlakkig, maar perfect, zodat alles weer 100% in orde is. Met duidelijke aanwijzingen wordt je dan weer op weg geholpen. Van mij mag het hier ook hoor, en dan wil ik er nog wat extra voor betalen....

Enfin, mijn eerste nacht thuis zit er weer op en ik kan weer aan de gang. Eerst en vooral het goede nieuws. De verzekering van Frans heeft alles in orde gebracht, en voor zover ik vernomen heb, wordt Frans vrijdag vrijgegeven. Ze zullen dan nog 1 nacht kunnen overnachten in het ziekenhuis, waarna ze zaterdagmorgen met een taxi opgehaald worden en naar de luchthaven worden gebracht. Als alles goed is komen ze zaterdagavond rond 15.30 uur aan op Schiphol.

Na de hectische dagen heb ik toch nog niet alles op de website gezet, en ben ik nog één en ander schuldig. Ik zou dit graag naar volgende week verschuiven, want ik heb dit weekeinde een weekeindje geboekt met mijn vrouw en vrienden naar een plaatsje in Schoondijke. Wij hebben wat te vieren en tevens wil ik ook een weekeindje uitrusten. Wel wil ik je de locatie niet onthouden, want het is zo te zien een zeldzaam prachtig plaatsje in Nederland.

Ondertussen toch eventjes wat over koi. In dit filmpje zie je de selectiecriteria van Tanigushi San. Er worden weinig tosai bij de hele goede gedaan, en kan je je een goed idee vormen van hoe streng de selectiecriteria wel is. Van al deze vissen die hij hier selecteert, werd geen enkele goed genoeg bevonden. Zij gingen allen naar de goed, betere, best bakken, maar niet naar de tategoi bakken.

In dit filmpje zie je de klantenvissen zwemmen, maar ook enkele ouderdieren. Je ziet op een bepaald moment de oyakoi van Sakai zwemmen uit Rose Symbol. Dit is de moeder van de selectie van dit jaar, waar ik volgende week uitgebreider op ga terugkomen. Ik zal ook iedere koi apart onder de loupe nemen.

Dit jaar heb ik een selectie gemaakt van 143 tosai waarover ik volgende week ook terug zal komen. In december ben ik van plan hier een actie rond te bouwen. Deze komen uit een Marudo oyakoi van 92 cm, gekruist met een Takeda en Sakai SFF man. Takeda, een naam die ongetwijfeld veel terugkomt in vele bloedlijnen, en tevens één van de lievelingskwekers van Rini.

Samengevat:

Volgende week alle updates van alle koi van Taniguchi die uit de mudpond zijn gekomen. Een voorstelling van 143 nieuwe tosai van Taniguchi. Voor mensen die heel nieuwsgierig zijn: deze zullen aangeboden worden in december voor 375 euro/stuk inclusief een overwinteringsmogelijkheid in de groeivijver voor de geselecteerde. De voorstelling van 24 Momotaro Tosai waar Ben een ganse namiddag zijn tanden op stuk heeft gebeten, tot vervelens toe van Adam.

Ik ben deze zaterdag NIET open. Vanaf volgende week zal ik opnieuw op zaterdag open zijn.

Als aller, aller, allerlaatste nog dit filmpje dat niets met koi te maken heeft, maar toch oh zo mooi is gemaakt. Het werd me door Ben opgestuurd, en het is gewoon de moeite om het te bekijken. Geniet er zelf ook maar van.

Laat Een Reactie Achter

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2402001

sanke 2402001
inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml