Helma kwam haar prijs ophalen.

Helma kwam haar prijs ophalen.Helma was de winnares enkele weken geleden van de Sekiguchi Showa tijdens de Veluwse koiavond, en nu zaterdag kwam zij samen met Willy haar prijs even selecteren.

We hadden de overblijvende sekiguchi even gebowld, zodat ze rustig alle koi kon bekijken. Eigenlijk zouden we dit meer moeten doen, zo weten de mensen wat het is om tosai te kiezen uit een wirwar van koi. In dit geval waren het dan nog maar een 12-tal showa, maar in Japan zijn het er soms 2-300 samen....het is wel plezierig hoor.

Wat een grote rol speelt, en dat vergeten mensen wel eens, is niet dat je naar Japan gaat om koi te kiezen, want dat kan iedereen, maar dat je ook de goede koi eruit kan halen. De eerste keren dat ik dit deed, was ik helemaal niet op mijn gemak, en moest ik dikwijls concluderen dat ik ook nog veel moet leren. Ook zijn er mensen die het nooit zullen leren, en zijn er mensen die het in zich hebben om goede koi te kiezen. Ik word natuurlijk bijgestaan door 2 echte kenners, Ben en Rini, en dat maakt het mij ook veel eenvoudiger.

Om het Helma iets makkelijker te maken, stelde ik voor om de koi eruit te halen die ze niet wou, en deze terug te zetten. Zo zou de selectie ook veel makkelijker worden. Ze deed het ook voorbeeldig hoor, alle respect. Uiteindelijk bleven er nog 2 koi over die waaruit ze een keuze moest maken. Deze kan je zien op dit filmpje: 2 laatste koi. Het was een showa waar ze thuis reeds haar zinnen op had gezet, en een showa met een verleidelijk neusje, die vrij klassiek was. Uiteindelijk besliste Helma om bij haar eerste keuze te blijven. Deze showa behoorde ook tot de top 3 van onze keuze, en ik weet pertinent zeker dat er nog veel toekomst zit in deze Sekiguchi Showa.

Ik kan alleen maar hopen dat Helma tevreden is met haar keuze, en dat we regelmatig een update mogen verwachten over de ontwikkeling van deze toch wel zeer goede showa. Ik heb ook gevraagd om niet te veel slecht over me te vertellen op Koi Dera, het forum waar Helma ook actief is.

Tussen haakjes: Bedankt voor de groetjes Bert Jan, Helma heeft niet vergeten ze over te brengen, en bij deze....

Nadien hebben we alle kohaku van Yamatoya gebowld, gefotografeerd en gefilmd. De filmpjes zijn goed, maar de foto's trekken helaas op niets. Iemand die een goede kohaku zoekt, met goede genen en een goede bloedlijn...hou je niet in...Het is een lust om deze koi te bowlen en te beoordelen. Je zult veel plezier beleven aan dit soort kohaku.

Het was een plezier om na het verlof nog eens een dagje open te zijn, en mijn koitjes te kunnen bekijken. Om het verhaal compleet te maken, geef ik je nog een link naar 2 filmpjes, eentje van de sekiguchi, en eentje van de yamatoya. Genieten maar:

Selectie Tateshita Sekiguchi, 95% vrouwelijk
Selectie Tateshita Yamatoya, 95% vrouwelijk


Meer afbeeldingen

Reacties

4 reacties tot nog toe

Schitterende showa uitgezocht Helma...daar ga je nog veel plezier van krijgen...
en Luc, nogmaals bedankt voor deze geweldige prijs...

Matthijs on 13/06/2010 09:52

Luc was weer goed bezig!
Helemaal top de Sekiguichi Showa's,en zeker de Yamatoya Kohaku's!
Was weer een leerzame middag.
Als je kwaliteit koi zoekt die nu nog te betalen is.......

@Martin,start die Clarity nou eens op........denk aan die prachtige vissen van je!

Gr.Jack

jack on 13/06/2010 13:59

Hallo Luc

Tevreden is niet eens het juiste woord, ik ben dolblij met deze prachtige topper.
Daarvoor nogmaals heel hartelijk dank. Ook voor de gezellige middag, de koi kwam na acclimatiseren en los laten, na een uur al gewoon mee eten.

Grinnik waarom zou ik in godsnaam een onvertogen woord laten vallen Luc, ik kan alleen met lof spreken over het schenken van zo,n prijs, echt top.

vriendelijke groetjes Helma

helma on 13/06/2010 21:00

@ Jack,
Zal ik zeker zo snel mogelijk doen. Alleen, ik heb toch zoveel ander werk - en tijd tekort - sinds ik met pensioen ben . . . !

Greetz

Martin on 14/06/2010 12:01