Herkomst is belangrijk.

Herkomst is belangrijk.Het is een heel werkje om alle informatie van een koi op te volgen, maar dank zij mijn uniek uitgewerkt, doch eenvoudig systeem, dat constant verbeterd wordt, kan ik een ganse voorgeschiedenis geven over je aankoop.

Dit is ook het geval met deze sanke van Taniguchi. Aangekocht op 22 oktober 2010 als ukje van 19 cm, stond deze op onze verlanglijst om op te volgen. Bekijk de achtereenvolgende filmpjes, en dan kan je ook de ontwikkeling volgen.

22 oktober 2010
augustus 2011
9 oktober 2011
25 oktober 2011

en zo ziet ze er nu uit 1102035

Deze sanke werd aangekocht in oktober 2010 bij ons eerste bezoek aan Taniguchi en al dadelijk viel ze in de prijzen. Vooral de bouw sprak ons aan bij deze koi.

In april 2011 kwam ze in Arendonk aan en werd ze 35 cm gemeten. Na een quarantaineperiode van enkele weken ging ze naar de groeivijver. Daar heeft ze een respectabele groei doorgemaakt en tikte 55 cm aan.
Daarna is ze gewoon in onze opvangvijvers gekomen en kun je goed zien hoe de kleuren bijtrekken en het sumi verder ontwikkelt. De tejime van toen ze nog klein was is ze ondertussen verloren, maar de kata sumi is volop in ontwikkeling. Hetgeen echter wegtrekt kan ook terugkomen.

De sanke werd aangekocht door Sjaak en Stefan. Sjaak was pas geopereerd aan zijn knie, was ondertussen goed hersteld, en verkoopt de beste chocolade die ik ken. Iedereen trouwens die regelmatig naar Arendonk komt, heeft misschien al kunnen genieten van deze lekkere chocolade.

Met Pasen maken ze een grote paashaas van 50 cm die ze verkopen aan bedrijven om cadeau te geven, en die mag er ook zijn, want die heb ik ook al mogen smaken. (en heb ik helemaal opgegeten). Hou je van goede chocolade, noteer dan het telefoonnummer op het zakje...

Zo, dat was dan de gratis publiciteit....Wat betreft de sanke zou ik willen dat ze nog enkele jaren verder blijft ontwikkelen en dan pas terug te voorschijn komt. Wij denken dat deze zeker moet bekwaam worden geacht om dik over de 80 cm. te komen.

Zo zie je maar dat wij ze ook op 19 maanden naar 56 cm kunnen laten doorgroeien, want zoveel werd ze gisteren gemeten. Rekening houdende dat het niet altijd de beste omstandigheden zijn bij ons, is het een zeer goed resultaat. Het enige wat dan in mijn ogen nog ontbreekt, is de breedte. Daarvoor heb je misschien een echte mudpond nodig, maar veel verschil zit er niet meer in.

Meer afbeeldingen

Reacties

3 reacties tot nog toe

Wat een geweldige Sanke !

Jeroen on 17/01/2012 09:18

Hele mooie sanke om te volgen!

Roy on 17/01/2012 11:55

Om verrekte jaloers te worden op Sjaak en Stefan, niet alleen om de superlekkere chokolade, maar vooral natuurlijk omwille van de prachtige en nog veelbelovende sanke.
Met haar verleidelijk neusje, het sumi op de juiste plaatsen en de zogezegd "foute" hi-vlek in de staartvin, een heel elegante verschijning.

Martin on 17/01/2012 21:38