Herziening van de stock.

Herziening van de stock.Zoals je misschien reeds opgemerkt hebt, zullen er bekende koi verschijnen onder de knop "nieuwste koi aanwinsten".

Jullie begrijpen dat dit geen nieuwe koi zijn, maar het is een update van de koi zoals ze op dit ogenblik zijn. Ik vind het heel belangrijk dat de info die je kan zien en lezen zo correct mogelijk is. Tevens is het een belangrijke gegevensbron om te weten of mijn voorraad koi ook klopt met de werkelijkheid.

Koi veranderen, koi groeien, verbeteren of verslechteren, het is nu eenmaal een levend wezen. Als de foto's en de filmpjes niet conform de tijd zijn, klopt het hele internetverhaal in mijn ogen niet. Het is een hels werkje dat enorm veel concentratie en inspanning vereist.

Ik moet niet alleen alle koi bowlen, fotograferen en filmen, ik moet ook nog alle koi in het bestand zoeken om de juiste codenummer te weten. Als alle foto's dan bewerkt zijn, moet ik alle filmpjes uploaden en controleren. Daarna moet ik via mijn administatiepaneel van de website alle juiste gegevens ingeven en verwerken. Zeg maar dat het een dagje of 2 werk is, maar dan klopt alles zoveel mogelijk met de werkelijkheid.

Geen geflatteerde foto's, uptodate filmpjes en je weet dat alle informatie zoveel mogelijk overeenstemt met de werkelijkheid. Je zult zelf moeten komen om te zien of het inderdaad zo is.

Wat betreft de prijzen. Hier heb ik op dit moment een andere formule voor toegepast. Uiteraard is alles gedeeltelijk afhankelijk van de aankoopprijs, maar dat is ook weer niet helemaal waar. De prijs is ook afhankelijk van de veranderingen die een koi ondergaat.

Daarom heb ik dit jaar aan een vriend gevraagd om de koi via de filmpjes te bekijken, en zijn idee over de prijs te geven. Mijn vriend is goed bekend bij veel klanten, maar ook bij veel andere dealers, en kent de gangbare normen van prijzen. Zo krijg je ook de feeling met de werkelijkheid, want tenslotte moet je rekening houden met anderen.

Nu moet ik wel zeggen dat zijn prijsbepalingen, vrijwel goed overeenkomen met mijn prijsbepalingen, dus dat is in feite een geruststelling. Je zult dus in de loop van de volgende dagen een groot aantal koi opnieuw zien verschijnen in het onderdeel "nieuwste koi aanwinsten"

Reacties

3 reacties tot nog toe

goed bezig met de updates luc.
Bepaalde vissen hou ik in de gaten en nu via je updates een mooi beeld qua ontwikkeling. Voor mij is het leuk om de ontwikkeling te zien en te vergelijken met wat ik ervan heb verwacht.

gr johan

johan Frentz on 13/08/2013 18:32

Tja, prijsstelling van koi, dat is volgens mij pas een subjectieve aangelegenheid, althans wat betreft het incalculeren van hetzij de positieve hetzij de negatieve ontwikkeling van de koi in de bakken bij de dealer. Maar goed dat je daarvoor kunt terugvallen op een 'second opinion' Luc. Spionage loont wel!

Martin on 13/08/2013 22:33

Nog vergeten te vermelden: zie ook mijn laatste reactie op het nieuwsitem van 11 augustus "Een formule die aanslaat".
Hopelijk kan ik hiermee alle sanke liefhebbers op stang jagen. Shoot!

Martin on 13/08/2013 22:37