Het eerste geweld is al in Arendonk.

Het eerste geweld is al in Arendonk.Het zomerse koivirus loopt ten einde. Je voelt al dat mensen zich voorbereiden op de winter.

Ondertussen echter moeten we de honger stillen met nieuw koigeweld. De eerste kanonnen zijn gisteren binnengekomen, en zijn door Ben grootgebracht in zijn "Special Treat Pond", en die resultaten spreken altijd voor zich.

De winter gaan ze in Arendonk verder doorbrengen, en als je ze in "the flesh" wil zien, zal je deze week even naar Arendonk moeten komen. Volgende week komen de groeivijvervissen binnen en dan moeten ze plaats ruimen, want dan vertrekken ze naar de verwarmde buitenbak. Daar zijn ze echter moeilijker te bewonderen, want die ziet er nog lekker groen uit...

Dit is wel puur koigenot als je dit ziet. Ik herinner me de showa nog bij zijn binnenkomst verleden jaar. Ze sprong er letterlijk uit, en het kon niet fout gaan. Wat een klassebak. Ze deed me onmiddelijk denken aan één van mijn eerste showa reeks van Momotaro enkele jaren gelden, namelijk, de bekende zwartneusje. Die bezat ook dezelfde scherpe aflijningen zoals deze, en uiteraard de herkenbare zwarte neus.

Kijk en geniet 1109003.

Bovendien doet de voorste hi plaat mij veel denken aan Wolverine. Op maat gesneden kiwa noemen ze dit dan... Geen enkele kan echter de body en de huidkwaliteit van deze showa benaderen. Het enige dat ze nu moet doen is lengte maken. Daar is ze nu mee bezig. Deze moet 75 cm worden...wij zien al hoe dit wordt en is... Mensen die een showa zoeken, die aan alle verwachtingen zal voldoen...dit is een uitgelezen kans.

De 2 kohaku van Isa, zijn beide een streling voor het oog. Ze zitten op dit ogenblik allemaal in de middelste binnenbak, en het helpt dat deze bak op dit ogenblik weer bevolkt wordt.

Kohaku Isa 1109001 - 46 cm
Kohaku Isa 1109002 - 44 cm

Compilatie kohaku en showa (± 3 min.)

Onderschat deze drie koi zeker niet. Het zal op dit ogenblik moeilijk worden om deze kwaliteit op dit ogenblik in Japan aan te kopen. Ze zullen er zeker wel zijn, maar ten koste van een verschrikkelijk prijskaartje, de koers van de yen in ogenschouw genomen. (1 euro is ocharme nog maar 102 yen) Het dreigt een catastrofe te worden.

Wat moeten wij in Japan nog gaan doen ? De ganse tijd naar de snoepjeswinkel kijken, maar kopen....levensgevaarlijk of je moet enkele stappen terug in kwaliteit, en dat is nu juist niet wat we willen. Tijd brengt raad....maar het winterkoivirus is ondertussen in de maak...

Tot zaterdag.

Meer afbeeldingen

Reacties

5 reacties tot nog toe

Prachtig trio , dikke pluim voor Ben zijn goede zorgen en kennis hiervan.
Het ziet er slecht uit met onze euro , je zal de yennen uit die zak onder het bed moeten trekken Luc. ( slaapt ook beter )

Marcel D on 23/09/2011 08:18

Die showa is prachtig,het is zo een vis waarnaar je kan blijven kijken.
Dat heeft hij weer goed voor elkaar gekregen.

Johan on 23/09/2011 08:34

Dit zou ik toch wel in mijn vijver willen zien rondzwemmen. Inderdaad een prachtig trio. Ik ben er zaterdag.

marc on 23/09/2011 10:17

Wat een beul die showa..
En scherpe aftekening.
Hulde voor het verzorgen aldaar .................................inderdaad genieten dat filmpje.

Wim on 23/09/2011 10:57

alle 3 erg goed uit de vijver gekomen...
wat mij opvalt is dat de showa ongewoon breed is voor een mako....
wel een bloody beauty... ookal kan deze voor mij persoonlijk niet tippen aan het zwartneusje van de veluwe...die heeft mijn hart gestolen!

Matthijs on 23/09/2011 19:04