Het gebeurde zomaar.

Het gebeurde zomaar.Gisteren had ik tijd vrijgemaakt om mijn grote koi even te bowlen, te meten en opnieuw op film te zetten, toen het zomaar gebeurde.

Totaal onverwacht, en zeker niet als je een koi bowlt, maar ze begon spontaan te paaien. Was het nu door mijn superzachte behandeling, ik weet het niet, maar dit heb ik nog nooit meegemaakt. Gewoonlijk begint het paaien s'morgens vroeg of op onverwachte tijden, maar nu begon ze gewoon in de bowl te paaien.

Paaien in de blauwe bowl

Ik had een filmpje gemaakt van deze kohaku van Matsu, en wou ze van de meetbak overzetten in de blauwe bowl, toen ik plots enkele ronde bolletjes zag verschijnen. Ik wist in eerste instantie niet goed wat het was, tot ik besefte dat het eitjes waren.

Ze was niet overdreven dik, of opgezet. Niemand zou gedacht hebben dat deze kohaku klaar was om te paaien. Toen ik ze dan even omdraaide om het paaien wat te stimuleren, kwamen er de eieren als waterstralen uitgespoten. Als 1 eitje voor een euro stond, dan had ik een goede dag...

Nadat ik ze terug in de vijver had gestoken, was het feest, want het was nog helemaal niet afgelopen. Het ging nog de ganse dag door. Mijn grootste kohaku is nu weer slank, te slank zo te zien.

Wat me het meest verbaasde achteraf, was dat de eitjes een geweldig plakvermogen hebben. Ze waren als het ware vastgeklit tegen de blauwe bowl, en het was zelfs moeilijk om te verwijderen van het gladde oppervlak. Ik heb er mijn handen aan volgehad.

Nu zullen veel mensen zich afvragen waarom ik die eitjes niet bijhou en zelf laat uitbroeien. Ik moet de mensen teleurstellen. het is misschien wel mooi en aardig, maar het brengt zoveel extra werk mee, en het resultaat is gewoonlijk zo pover, dat het niet aan mij is besteed. Ik laat het over aan de liefhebbers...

Van één ding mag je nu wel zeker zijn: het is gegarandeerd een vrouwtje...

Meer afbeeldingen

Reacties

11 reacties tot nog toe

Hier ook paaitijd Luc en de waterkers vliegt in het rond haha .Zo weten de koi weer wat doen en eten he .Trouwens het is de mooiste koi van interkoi vind ik .grtjs

paul on 10/07/2013 08:17

hier al wel wat voorspel...maar de orgie laat nog even op zich wachten.

Arjan on 10/07/2013 08:31

Een orgie tussen mannen ? :)
Dat heb ik gelukkig nog nooit gezien...

plaagstok on 10/07/2013 08:39

Als die eitjes toch eens bevrucht waren dan wilde ik ze meteen hebben.

Hier nog geen paai activiteiten. Ze vreten me alleen arm met 24 C water temp. Hopelijk komt het nog want er zwemt er een bij die ontploft bijna.

Ray on 10/07/2013 09:00

Altijd leuk dat klein grut. Hier in het voorjaar ,enkele hebben het overleeft en zitten in mijn filter . Spijtig had er graag een deel van opzij gezet. Dus Luc , moest je wat overhebben ....

Johan on 10/07/2013 13:13

Moeilijk te geloven dat "het zomaar gebeurde", Luc.
Volgens mij heeft die kohaku - door de vermoedelijke constante visgeur aan uw lijf - gedacht dat jij een viriele mannelijke koi was. Of stond de gulp van uw broek misschien per ongeluk open tijdens en na het bowlen en had die kohaku dat gezien? :-).
In tegenstelling tot Ray en Johan ben ik dan ook geen kandidaat om (al of niet bevruchte) eitjes van deze kohaku te verkrijgen.

P.S. Ik ben af en toe wel eens graag stout, maar ben van oordeel dat in de Reacties een beetje humor moet kunnen.

Martin on 10/07/2013 14:32

Ik ben weer blij dat ik Martin zijn humor niet bezit.....
En dan is hij ook nog graag stout,ik wil het verder niet weten...

jack on 10/07/2013 17:32

@ Jack HAHAHAHAHA

Arjan on 10/07/2013 17:45

@ Jack,
En ik die dacht dat een tattoeage vent als jij wel tegen een stootje kon!

Martin on 10/07/2013 23:11

@ Martin, wel tegen een stoot.Niet tegen stout!

jack on 11/07/2013 20:17

Een mooie woordspeling Jack, maar weet dat mijn interventie enkel en alleen humoristisch bedoeld was. Misschien heb ik er mij in vergist dat de meeste Nederlanders zoiets niet kunnen pruimen. Zal het nooit meer doen!

Martin on 11/07/2013 23:04