Het gevoel is er, het gevoel blijft er

Het gevoel is er, het gevoel blijft er

Uiteraard praat ik hier over de ontwikkeling van de tosai en nisai in de groeivijver.

We hadden besloten om de koi die niet verkocht waren in de groeivijver gedeeltelijk naar huis te halen, zodat de overblijvers nog 2 maanden extra kunnen ontwikkelen. En in dit prachtige kader kan je niet anders dan een gelukzalige glimlach op je lippen toveren. Het is dan ook een wederkerend genoegen om met deze mensen samen te werken. 12 Stuks hebben we mee naar huis genomen, en die heb ik in vijver 6 geplaatst, zodat we de volgende weken deze koi kunnen promoten voor eventuele geinteresseerden.

Zaterdag wordt het een mooie dag, en misschien wel één van de laatste mooie dagen dit jaar. Ik zou zeggen, de perfecte dag om je koi voor de groeivijver uit te kiezen. We zijn ontzettend trots op de selectie van de tosai en nisai van dit jaar. Zeg maar dat 80% het zeer goed gedaan hebben. Ik ga hier geen uitspattingen van zinloze woorden maken, je kan het zelf bekijken op een hele resum filmpjes, die volgens mij alle twijfel wegnemen.

Het toegepaste systeem dat ik ga proberen aan te houden met de filmpjes, is volgens mij een toegevoegde waarde. Zo kan je bij de meeste koi de filmpjes zien bij aankoop, de filmpjes van een paar maanden later voor ze naar de groeivijver gaan, en uiteindelijk hoe ze er nu uitkomen. Deze links kan je vinden onderaan het filmpje. Het geeft een ongelooflijk trots gevoel dat we er toch in slagen om goede tosai te selecteren die uiteindelijk goede vissen worden. Dit bewijst dat we het kunnen…

Wat ik persoonlijk merk aan de koi die nu uit de groeivijver komen, is vooral de intensiteit van het hi. We hebben speciaal zoveel mogelijk gespeeld met algen om de glans of de teri zo sterk mogelijk naar boven te halen, en ik denk dat we daarin gelukt zijn. Als je de glimmende lijven in de handen van Ben ziet, kan je niet anders dan vaststellen dat het optimaal is. Het is gewoon een trill om ernaar te kijken, en ik hoop dat de mensen die zich storen aan onze filmpjes commentaar ons vergeven, want het is meestal puur enthousiasme, en ook niet meer dan dat. Voor de mensen die dit niet geloven, nodig ik ze eens uit om een koihunt met ons mee te maken…

De koi die ons ontzettend veel plezier hebben gedaan is in eerste instantie de 4-stapper van Momotaro, die qua body en ontwikkeling een topprestatie heeft geleverd. Daarnaast hebben we een ontzettend zwak voor “de spikkel”, het zogenaamde lelijke eendje in de serie. Deze sanke wordt door iedere koikenner afgebroken wegens zijn gespikkeld patroon, maar door ons speciaal geselecteerd voor zijn huidkwaliteit en zijn groeicapaciteit. Moet je hem nu al zien…maar liefst 72-73 cm, en ze is zojuist 2 jaar geworden. Kunnen ze ons dit nadoen in Japan ? Vermoedelijk wel, maar ze zullen haar de kans niet geven. Wij zullen hier verder aan blijven werken totdat ze bekwaam wordt geacht om de shows mee te doen binnen een paar jaar, en dan praten we verder. Laat ons dit project, analoog aan Domino, het spikkelproject noemen.

Wat ons ook veel plezier deed was het feit dat we geprobeerd hebben om zoveel mogelijk vrouwtjes te selecteren uit de kleine gupjes, door rekening te houden met de mogelijke symptomen van het “vrouwtjes worden”. Hiervoor moet je toch een beetje de bouw van de koi, de vinnen etc. bekijken om tot een zo hoog mogelijke score te komen. We hebben niet alles gecontroleerd, en bij velen is het ook nog geen zekerheid, maar ik denk dat we toch 70-80% scoren, en dat is meer dan goed.

Al bij al was het een zalige dag, en wij genieten er nog steeds met volle teugen van. Als je nu zaterdag komt heb je ten eerste de mogelijkheid om zelf je koi te kiezen voor een eventueel verblijf in onze groeivijver, en de resultaten te zien in de vijver ernaast. Beide selecties zitten naast elkaar in onze binnenvijvers, namelijk vijver 6 en vijver 7. Wij willen je graag assisteren en proberen er de best geschikte tosai uit te kiezen, om door te laten groeien naar een volwaardige nisai. De verblijfperiode zal lopen van begin november tot eind april, begin mei. De kosten zijn bekend.

Hieronder staan een aantal filmpjes die we genomen hebben tijdens onze selectie. We hebben het manueel vanuit het vat gedaan omdat we de blauwe bowl niet hadden, en achteraf vonden we dit zelfs nog beter, minder stresserend voor de koi, en best aangenaam om eens iets anders te doen dan anders. Laat de overblijvers nog lekker 2 maanden doorgroeien en wie weet welke kanonnen, of apparaten zoals Rini het zo mooi kan zeggen, komen er dan te voorschijn. Al deze filmpjes zijn de moeite waard om te bekijken.

SA-V8-1036

SA-V8-1028

Groeivijver-01

Groeivijver-02

1004006

1004001

1003037

1003033

1003020-01

1003020-02

1003011

1003002

1002004

1002003

912071

912059

912055

912051

912050

912046

912022-01

912022-02

912022-03

912011

912055

904245

En ? Heb je genoten ? .....ik wel hoor....

Meer afbeeldingen

Het gevoel is er, het gevoel blijft er: afbeelding 1
Het gevoel is er, het gevoel blijft er: afbeelding 2
Het gevoel is er, het gevoel blijft er: afbeelding 3

Laat Een Reactie Achter

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml