Het groeivijversyndroom.

Het groeivijversyndroom.Het groeivijversyndroom kan ik beter omschrijven als de meest ultieme ervaring om koi te zien verschijnen die je 5 maanden rust en tijd hebt gegeven in omstandigheden die door jezelf zijn geschapen.

Het zijn voor ons hoogdagen, en ik denk soms dat wij er veel meer plezier in hebben dan andere mensen. Misschien komt dit ook door het feit dat wij zo dicht bij deze belevenis staan, en de koi daadwerkelijk één voor één kennen.

Het blijft in ieder geval een gebeurtenis die door ons gekoesterd en geliefd wordt. De interesse was niet overdreven groot, maar ik denk dat de aanwezigen genoten hebben. En om het zelf niet in superlatieven te moeten omschrijven, hoop ik dat ze zelf hun ervaring via de reacties eens kenbaar maken.

De timing was belangrijk want het is moeilijk in te schatten hoeveel tijd we nodig hadden om alle koi in te pakken en op tijd terug te zijn. Rond 12.15 uur kwamen we aan, terwijl Rini de koffie verzorgde en de klanten entertainde.

We hadden een groot vat klaarstaan, met een meetbak zodat we de koi ook dadelijk konden fotograferen, meten en op hun plaats van bestemming konden zetten. 36 stuks in totaat, waaronder een aantal yonsai en sansai, maar over het algemeen tosai.

Mijn veronderstellingen van voorheen klopten precies. De tosai waren ongeveer 28-32 cm toen ze in de groeivijver gingen, en nu waren ze tussen de 42 en de 49 cm. Mijn voorspelling was dat ik hoopte dat de allemaal rond de 45 cm zouden zijn en de meesten zaten rond deze maat.

Ik ga zelf niet teveel over de vissen zeggen. Ik ga een aantal foto’s en filmpjes laten zien en voor de rest moet je ze zelf maar komen bekijken in Arendonk. Het is een mooie gelegenheid om goede koi met een zalige huidkwaliteit aan te schaffen, maar dit kan je toch niet forceren.

Er werden zaterdag ook een groot aantal mensen zeer blij gemaakt met koi die ze mee naar huis namen. De kappen zijn nu van mijn vijvers en het is nu volop genieten van al het moois dat rondzwemt.

De zakken eerst op het water
Eindelijk losgelaten
Onze trots
De nieuwe tosai die in de groeivijver worden gezet, deel 1
De nieuwe tosai die in de groeivijver worden gezet, deel 2
De nieuwe tosai die in de groeivijver worden gezet, deel 3
De vierstapper die mocht blijven
De neus die naar de natuurvijver mocht
Meer afbeeldingen

Reacties

4 reacties tot nog toe

prachtige koi luc ,amaai helena is zeker haar naam prinses waardig zou hier mooie rondjes kunnen zwemmen ;-)

sam on 18/04/2011 08:24

Helena is prachtig... Ik had het filmpje eergisteren al gezien en sindsdien droom ik zoete dromen van een hereniging met Hera, zo een adellijk stel in de vijver te hebben... Twee majesteiten, met een heerlijk nobel voorkomen...

Voor wie denkt dat ik lyrisch doe; dit is nog niets! Deze dame beweegt mij tot klinkende bewoordingen. Net als haar zus, waar ik stapelgek mee ben.

*zingt verder: 'She's a lady, owowooow, she's à lady..'

Noëlle on 18/04/2011 09:40

Ziet er allemaal prachtig uit! Krijg nu echt het gevoel dat het seizoen op springen staat en volop gaat beginnen.
Ik ben zeer benieuwd naar de beide Takigawa!

En wederom in afwachting van de ontwikkeling van de nieuwe bewoners!

Ton on 18/04/2011 10:44

Ik kom niet zo veel naar interkoi, maar deze vorige zaterdag was een hoogdag voor mij! Schitterende koi, goede organisatie, uitmuntende uitleg van Luc en Ben , waarvoor bravo!

Mijn kohaku en showa zijn in prachtige staat en zwemmen rustig hun rondjes rond in de 15m3 koivijver...

Ik wil nog de mensen van Interkoi bedanken voor de goede zorgen , zowel voor de koi, alsook voor de Koffie...

Prachtige koi gezien zaterdag, zeker de kohaku van Stephan( prachtig en machtig om zien)

Tot later beste mensen van interkoi en Luc, zoals beloofd zorg ik voor een update op het einde van het jaar van de kohaku en showa!

Bedankt!

kurt on 18/04/2011 10:49