Het hart op de goede plaats.

Het hart op de goede plaats.Reeds geruime tijd was het ingeplanned om op bezoek te gaan bij Willy. Willy leerde ik kennen toen ik pas met de koihobby bezig was, en toen Maarten Lammens nog in zijn kinderschoenen stond bij Aqua Mylo in Opglabbeek, meer dan een eeuw geleden.

Later is Willy toen bij toeval bij mij gekomen en kocht hij enkele vissen. Ik herkende Willy meteen, maar wist niet meer waarvan, want het was toch al wel een tiental jaren geleden dat ik hem gezien had. Toen hij zijn verhaal over Aqua Mylo en zo begon wist ik plotseling weer waar de klepel hing...

Verleden jaar werd er afgesproken om eens tot daar te rijden en te genieten van de kookkunsten van Willy. Toen vorig jaar op 13 december de donatie aan Danny en Lut plaatsvond, beloofde Willy dat zij een Jumbo koi konden uitkiezen om hun hobby terug op te starten, en dit zou dan tegelijkertijd met de bbq plaatsvinden. Dit was dus vandaag.

Ik kan wel honderdduizend keer zeggen dat we verbaasd zijn dat we zulke mooie tuinen te zien krijgen, maar deze tuin krijgt toch zeker een apparte plaats. Hier kan men spreken van een echte Japanse tuin met veel gevoel voor kleur en compositie. Je kan zien dat hier een meester aan het werk is geweest. Helaas was de vijver nog te groen om ten volle van de vissen te kunnen genieten. Willy was er al enkele weken mee bezig om hem helder te krijgen, maar het was nog iets te vroeg. Voor ons niet gelaten hoor Willy, want wij weten wat er uit een groene vijver boven kan komen, en dat is niet min. Vooral de sanke van Sakai en de bekende koi Panda stalen natuurlijk de show toen ze in het net bovengebracht werden. Gebowld hebben we ze niet, maar even bewonderd natuurlijk wel.

Ondertussen werd de voortreffelijke barbeque stuk voor stuk afgewerkt, en ik denk dat ik in naam van al de genodigden kan zeggen dat het voortreffelijk gesmaakt heeft. Alle dank ook aan Anja, de dochter van Willy, die papa mooi geholpen heeft. Ik ga niet stuk voor stuk uitleggen wat we gekregen hebben, want dat staat netjes op het menu vermeld. (zie foto). De menukaart werd trouwens verfraaid met een foto van Y-tashi een Momotaro koi die nog in Japan zit en vermoedelijk einde dit jaar naar huis komt.

Na enkele uren genieten van het eten, de stralende zon, het geweldige gezelschap en de prachtige tuin, was het tijd om de koi voor Danny en Lut te bowlen. Dit werd deze prachtige tancho sanke van Oofushi, 7 jaar en 70-75 cm groot. Een prachtbeest en ik denk dat beiden heel gelukkig zijn met dit geschenk. Het getuigt trouwens van grote klasse om mensen die zoveel hebben meegemaakt met de koi, met dit geschenk te stimuleren om verder te gaan. Chapeau Willy, zoals ze in België zeggen.

Wat betreft de foto's, hier ben ik niet al te gierig mee geweest. Ik heb geprobeerd deze tuin in al zijn facetten zo goed mogelijk in beeld te brengen, en ik denk dat me dit gelukt is. Bedankt voor deze fijne dag...

Meer afbeeldingen

Reacties

10 reacties tot nog toe

Wat een schoonheid, niet alleen de tuin maar ook het zeer fraaie kado voor Danny en Lut! Het is jullie van harte gegund! En Willy, zoveel goedheid zie je niet veel meer in deze wereld! Geweldig!
@Luc, hadden nog wel meer foto's mogen zijn hoor...
mvg
Ton

Ton on 26/09/2009 20:57

Willy, wat een mooi gebaar naar Danny en Lut toe. inderdaad het hart op de juiste plaats!

Danny en Lut heel veel plezier met deze Jumbo.

groeten stephan

stephan on 26/09/2009 21:45

Het is inderdaad een pracht van een koi! Hadden wij helemaal niet verwacht, dat wij zomaar een grote kanjer mee mochten nemen!! Het was een prachtige dag en wij hebben er zeer van genoten, goed gezelschap, lekker eten en drank. Zijn natuurlijk nog een beetje blijven nakeuvelen bij Willy, thuis gekomen, dadelijk de koi uit de doos gehaald, op het water gezet en straks mag hij bij onze twee showa. Willy heeft het hart op de juiste plaats, maar jullie ook en dat vergeten wij nooit!!
vele groetjes

Danny en Lut on 26/09/2009 21:48

Het was een prachtige dag, met fantastische mensen . Dit is en win-win situatie en dat maakt ons koihouden zo mooi. Hier doe je het voor.Interkoi brengt topkoi naar de mensen, maar ook topmensen naar mensen.
Mooie foto's Luc, zowel van de tuin als van de koikes. Maar als Y-Tashi zich verder ontwikkelt als de vorige maanden en volgend jaar hier mag rondzwemmen, dan weet ik toch wie de leading Lady zal worden.
Danny en Lut, vanaf nu enkel maar geluk met jullie koihobby. En waar kan een van mijn koikes beter zijn dan bij Danny en Lut, ze zal vertroetelt worden.
En nu ben ik moe van al dat kokkerellen, ik ga slapen.......

willy on 26/09/2009 22:46

Beste Willy, te oordelen naar de weerom prachtige foto's van de voor ons meestal onzichtbare (groot)meester waren uw genodigden deze namiddag weeral dik "met hun kont in de boter gevallen", zoals wij Limburgers dat plegen te zeggen: niet alleen op culinair vlak (een lekkere en gezellige bbq), maar ook qua omgevingsdecor en koigezelschap (een prachtige Japanse tuin met als hart een al even prachtige vijver met parels van koi), en dit alles in de heerlijke warmte van een mooie Indian summer dag. Gewoon om vingers en duimen van af te likken, niet alleen letterlijk, maar ook figuurlijk.

Van harte gefeliciteerd ook met uw mooie gebaar aan het adres van Danny en Lut. Van mijn kant misschien nog wel eens voor herhaling vatbaar, want ook ik wens mijn koibestand in de toekomst strikt te beperken (max. 15 koi op 75 kuub water), en gezien er volgend jaar nog enkele azukari kleppers zullen bijkomen . . .

In elk geval kon ik bij het lezen en bekijken van deze reportage een vleugje (gezonde) jaloezie niet onder stoelen of banken steken, en dat zegt naar mijn aanvoelen toch heel veel !!

Martin on 26/09/2009 22:50

Was weer genieten voor de jongens en meisjes van Interkoi .
Mooie geste Willy , wat zullen Danny en Lut blij geweest zijn ( en nog ).
Prachtige tuin en geweldige koi . ( staat op mijn verlang lijstje om te zien, zoals je weet )
Ik wist meteen in Arendonk dat jij tot de top behoort .

Marcel on 27/09/2009 10:11

Zeer mooi koi & tuin prachtig om te zien.

Als ik het goed heb komt de kohaku van descheper en de sanke van sakaikoi.

Ben ik correct willy?

gerard on 27/09/2009 14:15

Waar deze vandaan komen doet niets ter zaken denk ik Gerard, tenzijn je graag via de reacties reklame maakt. Ik heb hier echter weinig problemen mee en inderdaad komt de kohaku, Panda van de Scheper en de sanke van Sakaikoi en geen van beide koi komen van Interkoi. Dit wil niet zeggen dat ik dit soort koi niet zitten heb... Ik hoop dat ik het zo goed verwoord heb.

luc on 27/09/2009 15:18

Schitterend gebaar Willy,

en stuk voor stuk schitterende koi,
Danny en Lut zullen veel plezier van de tancho krijgen..dat is een ding dat absoluut zeker is!

Matthijs on 27/09/2009 16:23

Dat is zeker mijn bedoeling niet alleen kwamen deze koi mij bekend voor :)

en het zijn prachtige koi.. btw shiba vind ik top ;)

gerard on 27/09/2009 17:06