Het is lang wachten op de zon.

Het is lang wachten op de zon.De animo om koi te kopen zit er weer goed in, en dit ondanks het triestige weer, dat een flinke domper legt op de gemoedsgesteldheid van de koi.

Toch komen er veel aanvragen binnen voor koi, wat betekent dat de vlam toch weer in de pijp zit. Op regelmatige tijdstippen zelfs, komen er nieuwe gezichten te voorschijn, wat wil zeggen dat de koihobby in een continu veranderende wereld zit.

Ik heb deze week dan ook verschillende malen, enkele bowls moeten samenstellen om een opstart te maken voor een nieuwe vijver, en dat doe ik natuurlijk met veel plezier. Eén dag per week doe ik trouwens alle vijvers controleren, afstrijkjes nemen, waterwaarde meten etc...zodat het controlen kan samengaan met het samenstellen van een bowl.

Als alles dan in orde blijkt te zijn, ben ik weer dik tevreden. Een wekelijkse controle neemt zijn tijd in beslag, maar het is een wezenlijk onderdeel voor het onderhoud van de koi. De temperatuur is ook van die aard, dat de filters nog niet optimaal werken, en dat de parasieten een kleine voorsprong hebben in de strijd om suprematie.

Op een huidwormpje na, was het gelukkig weer in orde, en kan ik weer gerust slapen. Vooral de nieuw aangekomenen doen het bijzonder goed. Nog iets schichtig, maar bijzonder hongerig en attent storten ze zich op het voer. Volgens mij zijn ze toch blij dat ze hun innerlijke geest kunnen verrijken.

Het is dan ook de moeite om eens een kijkje te komen nemen naar deze nieuwe bewoners, die blijkbaar geen probeem hebben met hun royale plaats in de vijvers. Soms denk ik toch dat ik te weinig koi in de vijvers heb zitten, maar ik voel me er goed bij, kan ze op die manier goed voeren, en heb geen behoefte aan bakken vol koi.

De setjes die ik van de week samengesteld heb voor bepaalde klanten, zijn ook interessant om te laten zien. Koi zien is altijd de moeite, dus waarom zou ik de filmpjes niet laten zien ?

Samengestelde bowl 1
Samengestelde bowl 2

Het is ook mooi om te merken dat er veel aanvragen binnenkomen op de nieuw gelanceerde formule van de leasing. Ik had niet verwacht dat de respons groot zou zijn, maar hier was ik dus fout in. Het is altijd weer zoeken naar nieuwe mogelijkheden om koi te verkopen.

Het feit dat ik geen vijvers aanleg, of geen produkten verkoop via een winkel, dwingt me er in feite toe dat ik mij volledig moet concentreren op de kwaliteit van de koi, de relatie met de klanten, en de kracht van de website. Dit is dan weer in het voordeel van de klant, maar dat zijn de troeven waar ik het mee moet doen, en blijkbaar is het leasingvoorstel toch een schot in de roos. Dat doet me dan ook genoegen...Reacties

11 reacties tot nog toe

Tja, Luc, het leasingvoorstel, je wandelt zomaar eventjes mijn vakgebied binnen en uiteraard heb ik dan wel wat bedenkingen maar daar zullen we zaterdag wel eens over praten. Inmiddels, zou het inderdaad beter weer mogen worden, de gasboiler maakt overuren...

Peter on 23/05/2013 10:06

Peter,
lenen bij mijnheer Borgmans is lenen bij een vriend.

dirk on 23/05/2013 12:14

Ai Dirk . . . En uw vakgebied is zeker reclame in financiële zaken, niet?

Tja Peter, ik weet ook wel dat dit niets met leasing (= huurkoop) te maken heeft, en wellicht zijn wij hiermee niet alleen.
Voor de minder ingewijden, het gaat hier uiteraard over eenvoudige verkoop op afbetaling tegen een bepaalde impliciete rentevergoeding, en daar is niks mis mee. Alleen heeft het kind een verkeerde naam meegekregen, maar dan wel eentje die misschien goed klinkt.

Dr. No on 23/05/2013 13:25

Merci, Dirk door jou uitspraak heb ik een glimlach op mijn gezicht gekregen bij dit k...t weer. Al heb ik wel spijt dat ik er niet aan gedacht had.

Johan on 23/05/2013 13:33

als het ding maar een naam heeft. Ik heb de restwaarde op 0.01 gezet en de restwaarde scheld ik kwijt in de overeenkomst. Op deze manier kan men wel over een lease spreken dacht ik zo. En dat klinkt inderdaad mooier.

luc on 23/05/2013 14:20

Beste luc,
Ik vind dat je weer erg vernieuwend ( voor de koi wereld ) bezig bent,
ik kan hier alleen maar bewonderingen en respect voor hebben. In deze voor ieder economisch zware tijden zal je op deze wijze te werk moeten gaan om toch je omzet te kunnen halen.
We moeten niet vergeten dat interkoi wel degelijk een bedrijf is en geld zal moeten verdienen, daar is niets mis mee.
Bovendien zal een koi nu wellicht eerder bereikbaar zijn, kortom erg innovatief Luc !

Bart DH on 23/05/2013 17:13

Ik heb altijd mijn bedenkingen bij mensen die leasing en aan verwante zaken hun vakgebied noemen...

jack on 23/05/2013 21:59

Oei Jack, ik wil geen gehakketak creëren, maar dat vind ik nu toch wel een insinuatie die Peter niet verdient. Kennelijk een erg moeilijke dag gehad inderdaad!

@ Bart DH,
Mijn complimenten, je bent één van de weinigen die in deze sombere dagen nog eens een glimlach op mijn gelaat kan toveren, als je begrijpt wat ik bedoel.

Martin on 23/05/2013 22:59

@ Jack, mocht je me nu kennen, tot daartoe, nu klink je als iemand die men ooit eens bij zijn kl..... heeft gehad op financieel vlak. Jij je bedenkingen, ik ook he man ! En anders moet je eens goed van bil dan verdwijnt die chagrijnigheid vanzelf...


Peter on 24/05/2013 22:11

Je schiet wel keihard raak, hé Peter. Dat zijn ze hier niet zo gewoon, alhoewel . . . die Martin kent er ook wel iets van.
Hopelijk heb je een aangename zaterdag in Arendonk, maar eigenlijk twijfel ik daar niet aan.

Dr. No on 24/05/2013 23:35

Och, ik heb inmiddels begrepen dat Jack een aardige man is, ik hou het er dan maar op dat ie een slechte dag had zoals Martin al zei. Kan gebeuren, zand erover.

Peter on 25/05/2013 20:38