Het is ons eindelijk gelukt

Het is ons eindelijk geluktReeds 2 jaar azen wij op deze topshowa uit de shiroshowa bloedlijn van Momotaro, die onze ogen uitsteekt.

De showa bleef onbereikbaar, maar toch bleven we hier onze voelhoorns naar uitsteken, want geduld is een mooie zaak. Ondanks de successen van de Mako bloedlijn, zijn wij nog steeds op zoek naar de grandioze Shiro Showa, en wij denken deze nu gevonden te hebben.

Reeds 2 jaar heeft Ben deze opgevolgd, en nu hebben we ze in ons bezit gekregen. Het heeft ons veel bloed en tranen, en helaas een bom geld gekost, maar we hebben ze nu, en de tijd is rijp om er aan te gaan werken. Het is niet dat hij niet goed is geëvolueerd of zo, maar laat ons gewoon stellen dat zij niet de mogelijkheden had om volledig op topniveau te worden gebracht. Wij denken dat wij dit wel kunnen. Neen, wij zijn bijna 100% zeker dat zij haar achterstand gaat inhalen. Dit wordt volgend jaar smullen, onthou mijn woorden.

Ze is nu yonsai, en slechts 62/63 cm groot, maar alles zit klaar om de achterstand in te halen. Als je deze kwaliteit nog kunt behouden, na 2 jaar binnen te hebben gezeten, dan weet je zeker welke kwaliteit je in huis hebt, en nu gaan we ze laten stralen. Het is zowat de beste showa die we de laatste tijd gezien hebben, en dan nog uit de Shiro Showa bloedlijn…zijn wij even gelukkig...

Onze gok: volgend jaar april/mei rond de 72 cm met een kop van een buffel, een menware om van achterover te vallen, en een uitstraling van een Grand Champion. Neen, ik overdrijf helemaal niet hoor. We zijn dikwijls heel enthousiast, en dat moet ook want we staan volledig achter onze koi, maar nu zijn we lyrisch geworden, en dan is het hek van de dam.

Het is zo een plezier om in de binnenbakken te komen kijken, de koi stralen gewoon. De aanwezige kwaliteit is momenteel zo hoog, dat je gewoon de ganse dag met je neus boven het water zou hangen. Weet je wat dan nog het mooiste is ? We hebben het zelf voor elkaar gekregen om deze koi zo te krijgen, en dan hoor ik af en toe wel eens dat we te duur zijn...maar ik verzeker je, niets is minder waar...

Ik zet ditmaal bewust geen foto’s van de shiro showa op de site, tenzij niet herkenbaar. Voor mensen die interesse hebben om dit soort koi aan te kopen, moeten ze gewoon een afspraak maken om te komen kijken, want deze koi verdient het om de gepaste uitleg te krijgen, waarom ze zo goed is. Begrijpelijkerwijze behoort deze tot de hogere prijsklasse, maar.. wel betaalbaar. Een jaar groeivijver onder onze begeleiding en special treatment, en een goede vijver nadien zou ideaal zijn om deze showa te laten stralen. Als de evolutie zo goed is als wij denken dan zijn er nog mogelijkheden te over om verder te borduren....

Ik kan je helaas niet laten genieten van foto’s of van filmpjes, maar ik zal het goedmaken met de beoordeling van deze kohaku voor een potentiële klant.

yondan kohaku


Reacties

8 reacties tot nog toe

Ik weet wel welke showa dit is... sublieme koi...

Matthijs Dankelman on 15/09/2010 21:16

luc ik ben zeer benieuwd
wel je fototoestel nakijken of heeft ben die foto gemaakt (geintje)

mark en dennis on 16/09/2010 08:26

Ik durf het tzt wel aan met Kamira! :-)

Ton on 16/09/2010 10:41

Ook ik ben uitermate benieuwd, maar een mens kan toch niet elke week naar Arendonk komen om de nieuwste aanwinsten te bekijken. De geheimdoenerij rond deze nieuweling (geen beelden, onbekende herkomst, . . . ) - en dit zal wel niet zonder redenen zijn - suggereert alleszins dat het hier gaat om een topper in wording.

@ Matthijs, als Luc hier (om strategische redenen) zo geheimzinnig over doet, dan kan jij ons blijkbaar wel uit onze nieuwsgierigheid helpen. Wat een meevaller! Kom op jo, je gaat ons toch niet teleurstellen hé?

Ik hoor Luc nu al grijnzend en met enige binnenpret mompelen: "Goed geprobeerd Martin, maar het zal je zo toch niet lukken, hoor!".

Martin on 16/09/2010 12:06

Daar hou ik je aan Ton.

Groetjes Ben.

Ben Doorakkers on 16/09/2010 18:28

He Martin,

dat zou ik inderdaad kunnen... mijn fotografisch koigeheugen is redelijk goed zoals je kan zien ;)
wat betreft jouw kennis over mij en Luc...je hebt helemaal gelijk...Luc weet dat ik mij rustig zal houden haha...

tis een vis naar jouw hart Martin..laten we het daar op houden!

Martin on 16/09/2010 18:31

Ik ken deze showa ook, en ik ben blij dat hij in de handen van Ben en Luc is gekomen. Ze zal nog veel opzien baren in de toekomst dat weet ik zeker. Hij heeft dat weer fijn geregeld om een nieuwe mythe in het leven te roepen.

John on 16/09/2010 19:48

Luc probeert ons weer lekker te maken.... en ik weet wat shiro showa kan. Luc, vandaag gemeten: yonsai en bijna 80....
Heerlijke vissen. Ik durf zelfs zeggen: een must voor de echte koiliefhebber. En dan bedoel ik het geheel , niet alleen groei: karakter, huidkwaliteit, potentie, ontwikkeling ( volgens mij is ze, zeker qua patroon, pas af rond de 8jaar)...

willy on 16/09/2010 21:16