Het is weer zover

Het is weer zover

Het is of de duivel er mee speelt. Afspraak met Yamatoya was om 6 nisai door te laten groeien in de mudpond, maar blijkbaar liggen wij elkaar niet.

Kreeg ik verleden week telefoon dat hij de koi niet in zijn mudpond kon houden, en dat er slechts 3 mochten blijven om door te groeien naar Sansai. Dat was de afspraak niet, en ik had alle betalingen al verricht, zodat ik eigenlijk met de rug tegen de muur gedrukt werd. Ik was weer echt "pissed off", want iedere keer kom ik in conflict met deze overigens aangename man.

Shiraishi San beweerde dat zijn mudponds niet goed genoeg waren dit jaar, en dat de koi niet het gewenste resultaat gaven om ze nog een jaar in de mudpond te laten. Daarom moest iedereen 50% van zijn koi naar huis laten overvliegen. Langs de ene kant moeten we hier begrip voor kunnen opbrengen, omdat hij zijn beroep zo ernstig neemt, maar langs de andere kant brengt hij me toch in moeilijke papieren. Voor mij is een koi van Yamatoya pas op zijn best als hij als Sansai uit de mudpond komt. Ik weet dat hij een integer kweker is, en dat hij absoluut het beste voor heeft met zijn koi. Het is ook algemeen geweten dat zijn koi veel langer zullen meegaan als andere koi, omdat ze niet "geforceerd" worden, maar op een natuurlijke manier, zonder kleurvoer, zonder verwarming in de winter grootgebracht worden. Dit heeft als resultaat dat men veel langer kan genieten van zijn koi, en dat zijn koi veel langer in topconditie blijven.

Ik blijf een fervent aanhanger van Yamatoya of Shiraishi San, maar hij kan het wel erg bont maken. Temeer dat hij ook nog eens de verkeerde kohaku heeft geleverd. Is het nu aan zijn ouderdom te wijten, of aan iets anders, ik weet het niet, maar de nidan kohaku die ik gekocht had, was voor mij een hele goede koi en hier zat ik echt naar uit te kijken. Blijkt dat hij nu de verkeerde heeft opgestuurd. Zo zie je maar dat niet alles over een leien dakje gaat.

Wel kan ik genieten van de klassieke showa "kurochocho" of "zwarte vlinder", een koi waar je zo verliefd op wordt. De koi van Yamatoya zitten dus nu in Arendonk in quarantaine. Je kan ze zaterdag komen bekijken indien je dit wenst. Zoals iedere zaterdag zal ik open zijn vanaf 11 uur.

Laat Een Reactie Achter

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml