Het kleine verlangen.

Het kleine verlangen.Soms gebeuren er dingen in het mensenleven waardoor je bepaalde gedane zaken wil veranderen om andere dingen mogelijk te maken.

Eén van deze dingen is de aankomende Japantrip van Matthijs en Polleke. Beiden hebben uiteraard de wens om een koi aan te kopen die ze persoonlijk hebben uitgezocht.

Nu zouden ze graag enkele koi van hun bestand verkopen om hun droomwens nog extra in de verf te zetten, en daarom probeer ik een handje te helpen.

Matthijs heeft verleden jaar een bijzondere goshiki aangekocht die mogelijk wel eens heel goed zou kunnen worden. Het zijn van die koi die alles in zich hebben om uit te groeien tot een bijzondere koi. Het mooie van deze goshiki is, dat je hem aankoopt incl. een jaar extra in de mudpond, dus tot einde van dit jaar.

Een goshiki heeft dikwijls de eigenschap om te donker te worden. Daarom koop je deze het liefst in Japan aan met een licht onderliggend goshiki patroon. Met het vooruitzicht dat deze dan 60 cm of 60 cm+ kan zijn is het een gouden kans.

Laat ons eerst deze goshiki even bekijken. Je ziet hier achtereenvolgens het filmpje bij aankoop, maar ook na een jaar mudpond. Met een groei van 26 naar 49 cm, kan je dit moeilijk een slechte groeier noemen.

In deze jonge nisai zit nog heel wat potentieel. Nu zou Matthijs deze graag verkopen om zelf een nieuwe koi aan te kopen, en waarom zou ik daar niet in helpen ? Wie interesse heeft, kan eenvoudig contact opnemen met Matthijs via dit emailadres

Voor Polleke geld hetzelfde. Hij wil graag enkele koi uit zijn bestand aanbieden aan eventueel geïnteresseerden. Ik ken de koi van Polleke goed, omdat ik ze zelf aan hem verkocht heb, en zijn prijs voor deze koi is meer dan interessant. Wie graag een goede koi aankoopt met nog een toekomst voor zich en die al behoorlijk groot en goed zijn voor een kleine prijs kan best rechtstreeks via dit emailadres contact met hem opnemen. Het gaat over volgende koi:

kohaku van Yamatoya - 66 cm
kohaku van Torazo - 65 cm
Yamabuki - 69 cm

Ik heb alle koi dit jaar allemaal nog gezien, en het zijn alle 4 eerlijke vissen. De potentiële koper zal er zeker geen miskoop aan doen. Gelieve wel rechtstreeks met hen af te spreken.

Meer afbeeldingen

Reacties

22 reacties tot nog toe

matthijs,

dit schreeuwt om uitleg......

gr arie

arie on 14/01/2014 09:57

Ik wil zoveel mogelijk budget creëren voor in Japan Arie! Vrijwel al mijn koi staan te koop... Ben zinnens 1 of 2 zeer hoogwaardige vissen aan te kopen... Budget is afhankelijk van wat ik verkopen kan!

Zullen liefst nisai of sansai worden.... Je weet wat dat financieel inhoudt!

Matthijs on 14/01/2014 10:20

ik snap het wel maar suggereer je dat de goshiki niet van het door jou beoogde hoge niveau is dan matthijs?

arie on 14/01/2014 11:07

Arie,

deze goshiki is male... ik ga op zoek naar female...
das de enige reden...
Ik heb nu de kans om zelf female koi uit te zoeken die helemaal aan mijn wensen voldoen... als ik dan het bedrag voor de goshiki extra heb om uit te geven is het mij dat waard.
echter gaat de goshiki natuurlijk niet voor een prikkie weg omdat hij wel gewoon heel goed is!

Matthijs on 14/01/2014 11:26

helemaal logisch...wist ff niet dat t male was

arie on 14/01/2014 11:37

Vragen zijn er om beantwoord te worden Arie logische vraag!

Als deze female was was ie niet te koop geweest!

Matthijs on 14/01/2014 12:43

Hey ik keek naar het nieuwsitem en ik zei ;ik ken die koi haha .
Dat is een verassing ,hier wist ik niets van .Wel bedankt Luc .grtjs
En MEER bieden mag natuurlijk altijd hihi (of ik wil ook wel een pakketprijsje maken!!!)

paul on 14/01/2014 15:41

Ja Matthijs , wat doe je nu weg . Man of niet, hier krijg je spijt van . Aan iemand die deze soort zoekt , niet twijfelen .ga je zo snel niet meer vinden.

Paul , die torazo , ja man .mooi

Johan on 14/01/2014 20:41

De titel van dit nieuwsitem is, bij nader inzien, verkeerd gekozen.
Moest eigenlijk zijn: "Het grote verlangen".
Sorry aan alle lezers, maar wou dit op deze manier even rechtzetten.

Luc on 14/01/2014 23:52

Ik ken er als beginneling weinig of niks van, Matthijs, maar ik geloof nooit dat dit een goshiki is (of wordt). Heeft Taniguchi San zich hierbij niet gewoon vergist, en er ten onrechte een vermeende goshiki in gezien?
Voor mij momenteel niet meer dan een tengere mannelijke kohaku, en daarom misschien dat je deze nu weg wil? Ik zie op het filmpje geen enkel teken of kenmerk dat ik ongelijk zou hebben. Aan jou om mij van het tegendeel te overtuigen . . .

Günther on 15/01/2014 00:07

Gunther... Kijk eens goed naar de borstvinnen... Daar is het "grijs" al licht aanwezig....

Overigens vind ik voor een male goshiki die zoveel lengte gemaakt heeft de bouw juist wel goed... Het is en blijft male maar als deze 22/23 cm gemaakt heeft in 1 seizoen (voor een goshiki) dan vind ik het logisch dat deze niet aan de breedte kan werken!
Deze gaat puur en alleen weg omdat ik zinnens ben 1 of 2 zeer hoogwaardige vissen te kopen (female)... Je zal begrijpen dat daar fors geld voor nodig is..

Deze gaat ook niet voor een zacht prijsje weg want dan houd ik m liever zelf!

Matthijs on 15/01/2014 07:02

Tengere man ? Aan deze body is weinig mis voor een vis van deze leeftijd .
Wel is het moeilijk te zien op het filmpje van het grijs .

Johan on 15/01/2014 08:29

Ik zit nu in singapore maar als ik op mijn besremming ben zal ik eens goede foto's op de site zetten. Zo zie je waarom deze als goshiki is gekenmerkt.

luc on 15/01/2014 09:41

Changi airport Luc? Top airport wat mij betreft!!

kurt on 15/01/2014 09:58

Inderdaad Changs kurt. Nog efkes en we zitten in koh samui

Luc on 15/01/2014 10:36

ohhhhhhhhhhhhhhhhhhh !

kurt on 15/01/2014 10:50

Ter info ik heb ook nog een MAGOI te koop van ong 90cm ,deze female gaat deze zomer in de meetbak en bowl !
En voor de Goshiki ,de kweker zal wel weten of de koi een goshiki is of niet dacht ik .Dat zal vast met een bepaalde selectie eruitgekomen zijn .Hoe goed die word dat weet niemand natuurlijk .grtjs

paul on 15/01/2014 11:08

Heb er een foto bijgedaan van de goshiki bij selectie. Op basis van deze criteria en de kwaliteit van het hi en shiroji werd deze als goshiki aangeduid. Na de mudpond bleef de kweker nog steeds bij zijn besluit.

luc on 15/01/2014 18:00

Matthijs,
Dat je goeie smaak hebt dat wist ik al hé :)
Zou je die echt zomaar laten gaan? Een vis dat nog heel wat in petto heeft, waar je zo naar uitkeek of hij aan jouw eisen zou voldoen. Dat maakt het toch spannend als je zo'n visje hebt waar je het eindresultaat nog niet van kent.Eerlijk gezegd ik zou toch nog eventjes wachten!
En naar welke variëteit ga je nog op zoek? sanke,kohaku ,...of iets anders?
Ik wens jou Matthijs,Polleke en Luc een zeer aangename reis,en dat jullie vinden waar je op hoopte!!!

Filip on 15/01/2014 21:57

Dag Filip,

thanks ;)
Ik laat deze idd gaan... weliswaar niet voor elke prijs...
Even wachten.. normaal gezien had ik deze niet te koop aangeboden maar aangezien ik zelf naar japan ga wil ik gewoon zoveel mogelijk budget vrij maken... vandaar dat ik deze te koop aanbied!
mocht je hem willen kopen dan laat maar horen ;)

Ik zoek voor mijzelf kohaku/sanke/ginrin showa
Heb voor elke variëteit wel een kweker op het oog maar laten we eens met 1 vis beginnen, ik heb een vrij dure smaak en niet heel veel geld haha!

Kohaku is doel 1... met een mega brede sff body... we gaan het zien!

Matthijs on 17/01/2014 13:00

O,zo ééntje gelijk de mijne;).....grapje!!
Ben benieuwd!!!!!!gr.

Filip on 17/01/2014 13:18

Zoiets inderdaad Filip... Alleen dan female...

Matthijs on 17/01/2014 15:16