Het leven is niet meer hetzelfde

Het leven is niet meer hetzelfde

Een showa die bijna alle harten heeft gestolen en die zowat de showa was die de meeste waauws heeft ontlokt, zul je helaas niet meer kunnen zien of bewonderen in Arendonk.

Met name de Dainishi Showa en de sublieme Wolverine zijn vandaag naar hun nieuwe thuis gegaan. Beide vijvers afgestemd op 15-16° is het een piece of cake. Ik zal morgen wat meer informatie geven over het verwarmingssysteem van deze 80 kuubs vijver.

Het doet je iets als deze vissen waar je meer dan 2 jaar voor gezorgd hebt weggaan. De Takigawa showa met de naam Wolverine heb ik aangekocht als nisai, toen 56 cm, en heeft 2 jaar in de mudpond verbleven vooraleer ze december vorig jaar naar hier kwam. Ze is nu 76 cm, en zal zeker dik boven de 80 gaan in haar nieuwe omgeving. Ik herinner het me nog als de dag van gisteren, welk gevoel van vreugde het me gaf toen ik ze aankocht.

De Dainishi showa met het uitdagende webpatroon op de kop heb ik ook aangekocht als nisai, en heeft 1 jaar mudpond meegemaakt en is ondertussen bijna 64 cm. Zij steelde bijna alle harten als mensen bij Interkoi kwamen. Het was blikvanger nummer 1 in vijver 5. Beide koi hebben het voortreffelijk gedaan en zijn een lust voor het oog.

Naast het uitzetten van deze koi hebben we nog 2 andere bekende koi gebowld om te zien of ze geen parasietjes hadden. Op dit filmpje herken je misschien de sanke van Momotaro uit de Momoko bloedlijn. Deze is ondertussen sansai, maar bekijk die body en die lengte. Ze is ook volop sumi aan het maken, dat op het filmpje moeilijk te zien is, maar dat de koi zeker zal complementeren. Ze is een volle zuster van “de spikkel” die in de loop van deze week of volgende week naar Arendonk terugkomt.

Het andere filmpje is van de Sadazo Sanke van Hiroi koi farm die een dankbare groei in body heeft doorgemaakt. Het is nog altijd een lust om deze te zien. Ik heb zeer goede herinneringen aan deze koi.

Deze vijver heeft een imposante inhaalbeweging richting jumbo koi gemaakt. Met zijn 80 kuub inhoud en gecontroleerde verwarming, is deze bijzonder geschikt om de filosofie van Rini uit te dragen. Er bevinden zich nu nog 15 koi van 70-80 cm in, en er moeten nog 2 jumbo’s van 80 en 85 cm hun plaats op te eisen in de loop van juni. Ik zal dan de tijd nemen om een up to date verslag te maken.

Meer afbeeldingen

Het leven is niet meer hetzelfde: afbeelding 1
Het leven is niet meer hetzelfde: afbeelding 2
Het leven is niet meer hetzelfde: afbeelding 3
Het leven is niet meer hetzelfde: afbeelding 4
Het leven is niet meer hetzelfde: afbeelding 5

Laat Een Reactie Achter

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml