Het leven is niet meer hetzelfde.

Het leven is niet meer hetzelfde.Een showa die bijna alle harten heeft gestolen en die zowat de showa was die de meeste waauws heeft ontlokt, zul je helaas niet meer kunnen zien of bewonderen in Arendonk.

Met name de Dainishi Showa en de sublieme Wolverine zijn vandaag naar hun nieuwe thuis gegaan. Beide vijvers afgestemd op 15-16° is het een piece of cake. Ik zal morgen wat meer informatie geven over het verwarmingssysteem van deze 80 kuubs vijver.

Het doet je iets als deze vissen waar je meer dan 2 jaar voor gezorgd hebt weggaan. De Takigawa showa met de naam Wolverine heb ik aangekocht als nisai, toen 56 cm, en heeft 2 jaar in de mudpond verbleven vooraleer ze december vorig jaar naar hier kwam. Ze is nu 76 cm, en zal zeker dik boven de 80 gaan in haar nieuwe omgeving. Ik herinner het me nog als de dag van gisteren, welk gevoel van vreugde het me gaf toen ik ze aankocht.

De Dainishi showa met het uitdagende webpatroon op de kop heb ik ook aangekocht als nisai, en heeft 1 jaar mudpond meegemaakt en is ondertussen bijna 64 cm. Zij steelde bijna alle harten als mensen bij Interkoi kwamen. Het was blikvanger nummer 1 in vijver 5. Beide koi hebben het voortreffelijk gedaan en zijn een lust voor het oog.

Naast het uitzetten van deze koi hebben we nog 2 andere bekende koi gebowld om te zien of ze geen parasietjes hadden. Op dit filmpje herken je misschien de sanke van Momotaro uit de Momoko bloedlijn. Deze is ondertussen sansai, maar bekijk die body en die lengte. Ze is ook volop sumi aan het maken, dat op het filmpje moeilijk te zien is, maar dat de koi zeker zal complementeren. Ze is een volle zuster van “de spikkel” die in de loop van deze week of volgende week naar Arendonk terugkomt.

Het andere filmpje is van de Sadazo Sanke van Hiroi koi farm die een dankbare groei in body heeft doorgemaakt. Het is nog altijd een lust om deze te zien. Ik heb zeer goede herinneringen aan deze koi.

Deze vijver heeft een imposante inhaalbeweging richting jumbo koi gemaakt. Met zijn 80 kuub inhoud en gecontroleerde verwarming, is deze bijzonder geschikt om de filosofie van Rini uit te dragen. Er bevinden zich nu nog 15 koi van 70-80 cm in, en er moeten nog 2 jumbo’s van 80 en 85 cm hun plaats op te eisen in de loop van juni. Ik zal dan de tijd nemen om een up to date verslag te maken.


Meer afbeeldingen

Reacties

10 reacties tot nog toe

Martin, heel veel succes en geluk met deze twee fantastische kois. Deze behoren tot de top in Europa. En in jouw vijver, op naar de 90 cm.

willy on 30/03/2011 10:34

Heel veel plezier met je nieuwe aanwinsten! Wat een plaatjes van koi. En genieten zal je zeker want het mooie weer komt eraan zo te zien. Ik kan mij niet voor de geest halen dat ik Martin zonder pet heb gezien. Maar man o man wat heeft u daar een mooie selectie zwemmen in het verre Belgie!
Wel een beetje jammer dat er geen muziek onder de filmpjes zit :-)

Ton on 30/03/2011 17:28

@ Martin,ook jij bent goed bezig!
Geniet van die fantastische koi.

Gr.Jack

jack on 30/03/2011 17:53

Weer een paar koi die naar een 100% waardige vijver gaan...
stuk voor stuk plaatjes....

moet wel zeggen dat de sadazo sanke mijn hart gestolen heeft.... ben enorm fan van wolverine...maar die verbleekt voor mij naast de sadazo...
dit is een sanke uit duizenden voor mij...vanaf de eerste foto al....
Martin... in 1 woord een GEWELDIGE collectie koi....in een prachtige vijver met alle ruimte die de koi nodig zijn! Chapeau!

Matthijs on 30/03/2011 18:49

Olala, als ik dit zie is dit is om uw handen en vingers van af te likken!!
Dit is top! Machtig prachtige koi!
Succes!

kurt on 30/03/2011 21:13

dag Martin,

weer 2 enorme Interkoi toppers welke je vijver betreden zijn.

ik zie dat je de afdekking al van je vijver af is. op welke manier ben je aan het verwarmen? ik wist wel dat je er al mee bezig was. ben benieuwd.

wat zullen je laatste aanwinsten het goed hebben in je ruime vijver, helemaal goed!

heb ik het nu goed dat de SFF kohaku ook straks deze gelederen onveilig gaat maken?

je hebt een ruime vijver maar het aantal vissen zal nu langszaam zijn tax hebben bereikt. als ik het goed heb is dit dan de SFF kohaku en de Sanke van Momotaro nietwaar?

ik wens jou en je vrouw enorm veel koiplezier en we spreken elkaar snel weer eens.

Gr. Stephan

stephan on 30/03/2011 21:15

Martin,

Ik ben van Heist-op-den-Berg, uit de buurt van Aqua Hobby, en volg jou verhaal al sinds jaren via de website van Interkoi, en eerlijk gezegd, ik denk niet dat er een klant van Interkoi een mooiere collectie koi heeft weten te vergaren dan jij Martin.
Als er ergens een jumbo me echt opviel, een poosje later w

Paul M on 30/03/2011 21:52

Martin,

Ik wou gewoon zeggen, een poosje later was deze verkocht aan jou, wat wil zeggen dat je echt wel een oog hebt voor kwaliteit. Mocht je ooit zin hebben om mee te doen aan een koishow, dan ben ik er van overtuigd dat je met deze selectie zeker in aanmerking komt voor de prijzen. Het zijn stuk voor stuk prachtexemplaren !
Veel geluk ermee en geniet ervan !

Groeten,
Paul

Paul M on 30/03/2011 21:59

De euro millions is in Vlaams Brabant gevallen , wisten jullie dat niet.
Prachtige koi's heeft de Martin , geniet er maar van .

Marcel D on 30/03/2011 22:55

Beste mensen allemaal,

hartelijk dank voor jullie sympathieke en bemoedigende reacties en commentaren hier. Als ware koiliefhebber steken deze mij een hart onder de riem, dat kan ik jullie verzekeren. Mijn koi (waarvan intussen het overgrote deel afkomstig van Interkoi) doen het momenteel overigens heel goed, wellicht mede te danken aan de recentelijk geïnstalleerde vijververwarming (via warmtepomp), een plezier om dit te mogen beleven.

En wat deze reactie betreft, beter laat dan nooit zou ik zeggen, maar een veel eerdere dankbetuiging van mijn kant werd om (technisch) onduidelijke redenen niet gepost. Sorry hiervoor, maar ik kon er ook niets aan doen!

Martin on 04/04/2011 23:53