Het negende wereldwonder.

Het negende wereldwonder.Dit is natuurlijk sterk overdreven, maar schoonheid mag nadrukkelijk omschreven worden.

Wakana is een dochter uit Shining Rose en Wakashoryu en was bij aankoop, begin 2009 zowat 74 cm. Ondertussen is ze 6 jaar geworden en is ze 82 cm en nog steeds groeiende. Deze enorme body duid echter niet op een spectaculaire lengte, maar laat ze er de volgende 3 jaar telkens nog 2-3 cm per jaar aanbreien, en ze zal toch tegen de 90 of misschien wel juist over de 90 cm geraken. Als de body in verhouding hetzelfde toeneemt, dan zijn er weinig Jumbo die hiertegen kunnen concurreren.

Hebben we dan geen Grand Champion in wording ? Na Masami, de sanke van Momotaro die als Tategoi verkozen werd in Appeltern is dit een dankbaar vervolg.

Wakana-01
Wakana-02


De eigenaars zijn echter kien op hun koi, en of ze ooit de shows zal onveilig maken is nog maar de vraag. Doet ze mee, dan wint ze gegarandeerd een dikke prijs. Wakana of letterlijk vertaald, de glorieuze, de complete zwemt nog altijd haar rondjes naast de overheerlijke Clarissa, die nog niets van haar uitstraling heeft verloren.

Voor de mensen die wachten op nieuws van de groeivijver, moet ik helaas zeggen dat dit 14 dagen is uitgesteld. Dit heeft te maken met de vakantieperiode waar ik geen rekening mee had gehouden. Dit heb je dus nog altijd van ons tegoed.Meer afbeeldingen

Reacties

6 reacties tot nog toe

Om je vingers bij af te likken, jongen jongen wat zijn dit weer twee prachtige exemplaren zeg...............geweldig !

Gerry on 28/07/2011 11:44

en dat allemaal in één vijver, zonder twijfel horen deze voor mij bij de de mooiste vissen die uit Arendonk zijn vertrokken.

Geerard on 28/07/2011 17:07

Wat een bloed bloed bloed bloedmooie sanke blijft dit toch..

ik ben hier oprecht enorm jaloers op... dit is voor mij een sanke EXACT zoals ze hoort te zijn.. en het zou me niet verbazen als deze de 90 cm toch nog aan gaat tikken...

Matthijs Dankelman on 28/07/2011 20:33

ze is echt donders mooi.
82 of bijna 90 cm maakt niet uit het is een wonderschone verschijning.
Genieten zou ik zeggen.
gr johan

Johan Frentz on 28/07/2011 22:24

Hier kan ik alleen maar van dromen , geweldige koi en zo zijn er nog meer daar .
Wat een mooie body en lengte , dat beloofd voor de toekomst .

Marcel D on 30/07/2011 00:50

@ Marcel D,

"Hier kan ik alleen maar van dromen" zeg jij. Ik ben ervan overtuigd dat dit pertinent onjuist is, als je begrijpt wat ik bedoel. Dromen moet je realiseren!

Martin on 31/07/2011 00:36