Het noodlot slaat toe.

Het noodlot slaat toe.Vandaag is het me geslaagd om de eerste deal met Dainishi rond te maken, om nisai aan te kopen waarvan weinigen het Europese continent zullen zien.

3 weken ben ik in onderhandeling geweest, en eindelijk is het dan zover. Waarom dan de titel "het noodlot slaat toe ?" Wel omdat ik ook de moeilijkheid niet onderschat om deze koi te verkopen. Nu is het wel zo dat de linkse showa reeds verkocht is, en dat dit de aanleiding, maar ook de basis was tot de zware onderhandelingen.

Deze koi blijven nog een jaar in de mudpond bij Dainishi. Ik heb de resultaten gezien hoe deze evolueren, en je mag aan iedere medereiziger van de afgelopen reis vragen welke juwelen er rondzwemmen als Sansai. Ik ben trots op mijn nieuwe overwinning, en ik ben ook blij voor de nieuwe eigenaar van de showa, die zijn droom in vervulling heeft ziet gaan. Het is een geweldig avontuur om naast Momotaro, Yamamatsu en Yamatoya, nu ook Dainishi als leveranciers van hoogwaardige koi toe te voegen.

filmpje Nisai Showa lnks
filmpje Nisai Showa rechts
Filmpje over de uitleg van Dainishi persoonlijk, waarbij hij meer uitleg geeft over de kwaliteit van deze kohaku. Deze prachtige kohaku was mijn favoriet, en is een offspring van een nieuwe bloedlijn, uit een Sakai moeder. Van de prijs kreeg ik rode oortjes, en dat wil wat zeggen.

Aan al mijn klanten die een beetje teleurgesteld zijn over de hoge prijzen, wil ik even meedelen dat ik er alles aan zal doen om begin volgend jaar terug de nodige inspanningen te doen om deze markt opnieuw te vervolledigen. De mensen die Interkoi kennen weten dat het mijn wens was om naar het hoogste niveau te streven, ze waren hiervan op de hoogte en hebben me altijd ondersteund. Ik ben mij ten volle bewust van het feit dat niet iedereen zich kan vinden in deze hoogwaardige koi, wegens te duur. Ik weet ook dat er in de wandelgangen verteld wordt dat prijs/kwaliteit op dit moment een beetje ontregeld is, maar ik denk dat je bij een volgend bezoek ook zult zien waarom dit is.

Het is algemeen gezegd dat er weinig plaatsen zijn waar er zoveel goede koi te zien zijn als in Arendonk. Ik zal er dan ook alles aan doen om dit zo te houden. Als er klanten zijn die speciale wensen hebben, of koi willen aankopen uit de nieuwe collectie, maar bang zijn dat deze te duur zijn, bel of mail me, ik zal er alles aan doen om je wensen mogelijk te maken, en dat meen ik uit de grond van mijn hart.Meer afbeeldingen

Reacties

4 reacties tot nog toe

Proficiat Luc, het was een zware dobber maar uiteindelijk toch gelukt!

stephan on 30/11/2009 12:42

Mooie deal Luc, ik heb de kwaliteit gezien en je weet wat mijn favoriet was! Absoluut de linkse! En ja de sansai waren echt top en voor Europeesche begrippen niet te betalen.....normaal gesproken dan! Maar de kwaliteit spat er echt vanaf.

Ton on 30/11/2009 13:19

Jeetje Luc,die Kohaku............als je nou Arcen nog eens winnen wilt?!
Maar ja die prijs dat geloof ik wel,wat een fantastisch dier!
Geloof dat dit de mooiste is die ik ooit gezien heb,wat een indruk laat die vis achter.
Zoiets als een Masserati V12 heb je ook niet voor de prijs van een polo'tje!

Gr.Jack

jack on 30/11/2009 21:36

Zelden geziene kohaku Jack. Heb veel moeite gedaan om deze ook te kopen, maar helaas. Deze kwam ver over de grens van het magische Japanse getal als je begrijpt wat ik bedoel.

Wel moet ik vertellen dat de volledige serie uit de kweek van Sakai een gevaar inhield. Er waren verschillende koi bij, waarvan het hoofd smaller eindigde als nisai, waardoor je als sansai een grote vis met een kleine kop kreeg, Hier moest je goed op letten. Bij het groeien naar Jumbo is de kop dan niet meer evenredig aan het lichaam, maar krijg je kleine koppen met dikke lichamen. Er zaten wel prachtexemplaren tussen, en de koi die Dainishi schepte, was ook de kohaku die wij hadden gespot als hebbeding zonder dat hij dit wist. We zaten dus op dezelfde golflengte.

luc on 01/12/2009 07:12