Het onverwachte gebeurd toch.

Het onverwachte gebeurd toch.Neen, geen slecht nieuws integendeel. Ik had dit jaar diep de pleuris in omdat één van de shiro die ik begin dit jaar bij Momotaro had aangekocht volledig uit balans was.

Er mankeerde niets aan, maar zijn buik begon op te zetten dat het niet mooi meer was. Eerst dacht ik dat het kuit was, en werd ik niet ongerust, maar stilaan begon het erge vormen aan te nemen, en vreesde ik voor tumoren die zich zouden ontwikkelen. Ze was niet mooi meer om aan te zien.

Teneinde raad belde ik Maarten even om een scan te komen maken, zodat ik zeker was of het kuit of tumoren waren. De uitslag hielp me niet veel verder. Het was weinig kuit, maar met veel water. De koi nam dus water op, wat eigenlijk ook niet zo geweldig was.

Er was niet echt veel aan te doen, maar toch zou ik proberen ze verder te helpen, want een prachtshiro met een opgeblazen buik is ook niet om aan te zien. Ik was eigenlijk diep bedroefd dat het zo weer moest lopen. Je moet als dealer af en toe eens goed kunnen slikken, want er kan vanalles misgaan...

Ik heb de shiro nadien gewoon gerust gelaten en de natuur zijn gang laten gaan. Veel verwachtte ik er niet van, maar veel kon ik er ook niet meer aan doen.

Gisteren moest ik de laatste koi overzetten, en de shiro was ook één van die koi die naar een andere vijver moesten verhuizen. De 25ste november komen de nieuwe koi aan, en dan moet er af en toe wat aangepast worden.

Tijdens mijn korte vakantie had mijn zoon al laten weten dat de shiro zich niet normaal gedroeg, en dat hij deze goed in het oog moest houden. Blijkbaar was het goed verlopen, want het duurde slechts enkele dagen. Toen ik ze gisteren in de bowl zette om te controleren, was ik weer gelukkig.

Het is nog niet volledig in orde, kijk zelf maar op dit filmpje maar ze is weer de juiste vorm aan het krijgen. Zo zag ze er nog in juli uit. Uiteraard kunnen jullie niet goed zien wat er gebeurd is, maar ik wel. Ze is van een dikkopvisjesvorm overgestapt naar een goede koivorm bij wijze van spreken. Hier kan je volgens mij ook weer spreken van een soort ontslakking of aanpassingsproblemen bij koi na transport.

Ik ben wel heel gelukkig dat de shiro zich hersteld heeft. Ik heb een zeer groot zwak voor deze shiro, want ze heeft een perfecte huidkwaliteit, stralend wit en een lijf om U tegen te zeggen. Met haar 66 cm zal ze ook een fantastische lengte kunnen halen. De vraag is of we het sumi er dikker op kunnen leggen....time will tell...

Meer afbeeldingen

Reacties

12 reacties tot nog toe

zojuist mijn vlucht geboekt. Ditmaal spotgoedkoop, slechts 575 euro van Schiphol naar Osaka en dan nog rechtstreeks... :)

luc on 28/10/2013 09:24

Tja, die shiro, zonde eigenlijk van zo'n prachtige en beloftevolle koi.
Vraag mij toch af of hier niet meer aan de hand is (geweest) dan "een soort ontslakking of aanpassingsproblemen bij koi na transport".
Begrijp niet dat Maarten hierover niet meer uitsluitsel heeft kunnen geven, noch een doelgerichte behandeling heeft kunnen of willen instellen. Koidokters, met alle respect, maar ze weten het dikwijls ook niet juist.
Er valt nu maar één ding te hopen: dat deze shiro verder in gunstige zin mag evolueren en niet elk seizoen opnieuw met hetzelfde euvel zal opgescheept zitten.

Wat betreft uw volgende Japanreis Luc: wanneer vertrek je terug, voor hoeveel dagen, en wat is daarbij de planning (voor zover reeds concreet)?

Martin on 28/10/2013 15:29

Reis is geboekt van 15 november tot 22 november. Planning is zoals voorheen, met inbegrip van Momotaro, Taniguchi, Takigawa en Sakai. Misschien ook nog even Omosako.

Volgend jaar begin ik terug in het Noorden en zak ik af naar het Zuiden.

luc on 28/10/2013 17:22

Pittige prijsdaling voor de ticket zeker ?!

Sla Sakai maar over Luc ,kopen ze toch niet hier.
Omosako ,tosai van godzilla lijn !
Maar vooral ,Jawel : Momotaro !

Wel benieuwd naar Virgin trouwens .

Gr.Jack.

jack on 28/10/2013 20:28

Weeral weg , hij gaat door en door.

Johan on 28/10/2013 20:49

Hey Jack, Sakai overslaan? Braaf blijven hoor!
Maar toegegeven, je hebt niet helemaal ongelijk: slechte Sakai kopen ze hier inderdaad niet. Er zijn evenwel ook goede tot zeer goede Sakai te koop, "bijna" net als bij Momotaro, maar jammer genoeg komen deze gewoon niet op de proppen via Interkoi.
Dat boontje, neen die dikke boon van jou voor Momotaro, dat snap ik rechtuit gezegd niet.

En benieuwd naar Virgin? Ik ook, misschien nog meer dan jij, maar betwijfel of ze nog wel virgin zal zijn . . . Of hoe groot het verschil kan zijn tussen een hoofdletter en een kleine letter. Hopelijk krijg ik tot in de hoogste graad ongelijk!

Martin on 28/10/2013 21:40

Martin , jij weet toch ook wel dat echt top sakai en momotaro niet te koop zijn voor de bedragen die jij in het oog hebt . Maar ik versta niet goed waarom je al oordeel velt (veld) zonder de koi gezien te hebben . Of ga je hier louter af op de prijs . Akkoord voor de bedragen die hier staan heb je goede , maar geen super koi.
Waarom zou luc top kopen , er is hier toch geen kat die het geld er aan wil of kan geven .
Voor mij waren het mooie aankopen voor een degelijke prijs.

johan on 29/10/2013 08:16

Ik ben voorral benieuw hoe de 0214 uit de mudpond zal komen en dan gaat het voorral over de bouw van deze potentiële jumbo ;)

paul on 29/10/2013 18:53

@ Paul ,waar hebben we dit type hoofd meer gezien ?

Martin moet het toch zo weten !

jack on 29/10/2013 19:21

Ik zal een tip geven ,suske en wiske haha .

paul on 29/10/2013 19:54

Help! Ik kan niet meer volgen.

Martin on 29/10/2013 23:51

Martin , kijk eens goed naar de bouw en hoofd van de Showa.
Loop daarna naar uw vijver een kijk eens goed naar een Momo Sanke bij u in de vijver.
Ziet u het ?

jack on 30/10/2013 09:15