Het plezier kan stilaan beginnen.

Het plezier kan stilaan beginnen.Gisteren voor de eerste keer weer uitgeprobeerd, en het werkt hoor, die plezante speelbal voor koi.

Het bestaat al langer, en ik heb er ieder jaar toch wel gebruik van gemaakt, maar het is een speeltje in de vorm van een bal speciaal voor koi karpers. Een bal waarmee je ze kunt voeren en waarmee de ze kunnen spelen. De koi bal is gemaakt van plastik en heeft een doorsnede van ca. 12 cm. De koi bal wordt ook wel Floating Feeding Ball of Koi-Joggingball genoemd.

Ik zou ik niet zijn als ik er geen filmpje van had gemaakt....

Het principe ?
Je vult de koi bal met visvoer (standaard ca. 3 mm) en smijt de bal in de vijver. Er zitten 2 pingpong ballen in waardoor de bal ca. 75% onderwater en het overige deel bovenwater blijft drijven. Er wordt een extra "deurtje" meegeleverd zodat je ook voer dat groter is dan 3 mm en bijvoorbeeld zijderups erin kunt stoppen.

Zodra de bal op het water drijft, zullen de vissen er tegenaan zwemmen. Vervolgens zal er geleidelijk voer uit de gaatjes van de bal vallen, hierdoor zullen de Kois er continue tegenaan blijven zwemmen totdat de bal leeg is. Hoe meer omwentelingen de bal maakt, hoe vlugger het eten vrij komt. De slimme Kois hebben dit zéér vlug door. Tengevolge van dit "spelen" met de bal zullen de Kois langer aan het wateroppervlak blijven zwemmen. Het is een leuk gezicht om de koi zo bezig te zien met de bal.

De koibal kan je los laten drijven, maar je kan de bal ook vastmaken aan de rand van de vijver met behulp van het speciale oogje aan de bal.

Wie nog andere ideetjes voor speeltjes heeft, laat maar horen. Ik weet dat er sommige mensen zijn die een "tuttefles" of in het ABN "papfles" gebruiken als speeltje. Ze knippen een stukje van de speen af, wat voer in de fles, en de koi kunnen tutteren...

Ik heb het zelf nog niet geprobeerd, maar het moet een dringen zijn om aan de beurt te komen volgens mij. Zal toch eens wat experimenteren.


Meer afbeeldingen

Reacties

3 reacties tot nog toe

Een leuk speeltje! Eens kijken wat het kost en of mijn visjes er ook van houden.

Arjan on 22/05/2012 12:26

Bij mij hebben ze hier momenteel geen tijd voor,heb medelijden met de vrouwelijke koi :)

johan on 22/05/2012 16:20

Johan, ik hoop dat de vissen niet te veel beschadigen. Hier is het water al flink warm.... 22,3 graden, dus het kan hier ook zo gaan gebeuren.

Arjan on 22/05/2012 18:07