Het tijdstip nadert.

Het tijdstip nadert.De temperatuur begint langzaam te stijgen, de visjes bewegen zich al wat beter, het zonnetje laat zich af en toe al zien, ja, de koitijd is in aantocht...

Voel je de kriebels al ? Begint het jachtinstinct al te werken ? Ik moet eerlijk bekennen dat mijn leven er plotseling beter begint uit te zien als ik nu naar mijn troetelbeestjes ga kijken. De meesten hebben de winter goed doorstaan en er zijn zelfs koi die flink aangekomen zijn tijdens de winter. Het was ditmaal een lange winter, en misschien kraaien we nu te vlug victorie, maar laten we hopen dat de zomer ook lang, maar vooral geen ups en downs vertoond. Een temperatuur van 22° gedurende een 6-tal maanden zou perfect zijn.

Het wordt ook de tijd om de koi op te komen halen die bij interkoi overwintert hebben. Voor diegenen die een verwarmde quarantainefaciliteit hebben, is het geen probleem. Voor diegenen die dit niet hebben, is het weer nog iets te koud. Wij zouden het ophalen van de koi graag plannen in de eerste 14 dagen van april. Tegen die tijd komen ook de nieuwe koi binnen, en moet er natuurlijk plaats gemaakt worden. Als wij terug zijn van Japan (28 maart) zal ik de vijvers stilaan laten afkoelen. Ik zal hiervoor ± 8 dagen nodig hebben. Mijn voorstel is dan om het ophalen van de koi op zaterdag 4 en zondag 5 april te organiseren. Misschien is het een leuk idee om alle eigenaars van de shiro’s op één van deze dagen samen te laten komen zodat zij elkaar leren kennen en af kunnen spreken om de evolutie van de Omosako op te volgen.

Kort samengevat zou ik willen stellen dat zaterdag 4 en zondag 5 april de dagen zijn om de meeste koi op te halen, en dat de shiro eigenaars onder elkaar maar afspreken of ze dit samen op dezelfde dag willen/kunnen doen. Ik heb alle eigenaars met emailadressen indien gewenst.

Vermoedelijk komen de nieuwe vissen rond 15-20 april aan. Hier zitten ontzettend hoge kwaliteitskanjers tussen, dus het wordt weer watertanden, en 3 Mei wordt onze jaarlijkse hoogdag. Zo hebben we alvast iets om naar uit te kijken.

Reacties

8 reacties tot nog toe

Leuke foto Luc komen me bekend voor yamatoya.
Rob Interkoi Zeddam.

rob on 03/03/2009 12:08

Ook hier begint het te kriebelen en zwemmen de koi al enkele dagen voorzichtig rond.
Volgende week zal ik aanwezig zijn bij de verloting, de spanning stijgt hier.
4 of 5 april zal ik ook zeker aanwezig zijn om mijn koi op te halen.
En als de nieuwe koi binnenkomen zal ik er ook weer bij zijn want ik ben zeer benieuwd naar de sanke.
Kortom het (inter)-koi seizoen begint.

Geerard on 03/03/2009 19:51

*kwijl* Wat zou zo'n koi'tje uit deze bak kosten ? ;)

Jeroen on 03/03/2009 20:49

Uiteraard ben ik erbij op 4 of 5 april en doe zeker mee met het opvolgen van de shiro's. Alleen ik heb de mijne al opgehaald :-) en die zwemt al lekker in de rondte in mijn Quarantaine bak.
En buiten zwemmen ze lekker in de rondte zonder problemen op 9-10 graden.

Ton on 03/03/2009 20:50

Dat schiet al op kan niet wachten ben er ook bij.
Buitentemperatuur bij mij 9 graden.
gr patrick

patrick on 03/03/2009 21:10

ik ga mn shiro nr 43 dit weekend ophalen
maar dat wist luc al
hier in de buitenvijver ook al volop activiteit

groeten michel

michel on 03/03/2009 23:29

@Jeroen, deze bak...(ik denk dat je op de foto doelt) is verleden jaar verkocht. Dat was een Yamatoya zending, en de verkoopprijzen waren tussen 125-300 euro als ik me niet vergis. Ik heb er nog eentje van zitten, die ondertussen reeds 35 cm is, maar die ook verkocht is. Je ziet dat ze niet allemaal duur zijn.

luc on 04/03/2009 14:31

Spijtig, ik was verliefd geworden op de uiterst rechtse Showa (Sanke ?)

Jeroen on 04/03/2009 20:12