Het tosaigeweld van Momotaro.

Het tosaigeweld van Momotaro.De tosai die volgende week worden aangeboden staan ondertussen online. Voorlopig in totaal 133 stuks, maar ik weet niet of dit nog zal aangevuld worden.

Ik heb me wel vergist in de mogelijke grootte van de koi. Ik had gedacht dat ze tussen de 27 en 35 cm zouden zijn, maar ze zijn tussen de 16 en 27 cm.

Er is geen vermelding van geslacht, ouderdieren of ouderdom wat de zaken natuurlijk bemoeilijkt. Vermits ze nog maar 4-5 maanden zullen zijn, lijkt het me onmogelijk trouwens om al een geslacht te bepalen.

Vermoedelijk zullen ze de uitspraak “het zijn nog geen mannen” hanteren, wat de zaak alleen maar ingewikkelder maakt. Het is moeilijk om hier iets verstandig over te zeggen. We hebben ze goed bekeken en er zitten interessante tosai tussen.

Het is echter niet de kunst om naar de mooiste de beste en de grootste tosai te kijken, want dan heb je geen kans om ze aan te kopen. Verstandig is het om juist die tosai eruit te kiezen die nog meer toekomst hebben, want dat kopen de Aziaten minder makkelijk.

De veiling stelt me wel voor een raadsel, kopen of niet kopen ! Wel zie ik prachtige patronen verschijnen. Ik weet ook niet wat de voorwaarden van Momotaro zullen zijn.

Moeten de koi dadelijk meegenomen worden, mogen ze blijven zitten tot het voorjaar….hopelijk hebben ze er een interessante formule aan gekoppeld !

De tosai zijn wel verleidelijk en de omschrijving dat je “een mogelijke droom koopt” is hier zeker het geval. Ik denk dat ik toch een kans ga wagen.

Uit ervaring van vorige veilingen weet ik nu wel dat deze niet goedkoop gaan verkocht worden. Als we in yen praten weet ik dat ze snel over de 100 000 yen zullen gaan en sommigen doen zeker het 3- of 5 voudige, wees daar maar zeker van.

Wie echter interesse heeft om één van deze tosai aan te kopen, kan me altijd een mail sturen met zijn bod. Ik heb een speciale app laten ontwikkelen om alles éénvoudig te noteren.

Nu zul je je afvragen waarom ik een app hiervoor door mijn zonen laat ontwikkelen ? Heel eenvoudig. Tegenwoordig haspelt men de de nummers door elkaar vooraleer de koi aangeboden worden. Ondankbaar, rot vervelend om alles op te volgen

Nu hoef ik enkel maar de nummer op te vragen, het bedrag te noteren voor hoeveel deze verkocht is, vooraf de biedingen die ik van klanten heb in deze app te noteren, en straks heb ik alle informatie die kan geëxporteerd worden naar een Excel file.

Het is de eerste keer dat ik deze app ga gebruiken, en het zal vooral zijn om te testen. Als alles functioneert zoals ik in gedachten heb, zie ik nadien nog wel een mogelijke verkoop aan alle deelnemers van de veiling als alles goed werkt.

We gaan de tosai ondertussen in alle rust bekijken, want foto’s vertellen iets, maar niet alles. Je moet de tosai in het echt zien om werkelijk het kaf van het koren te scheiden.

Daarom heb ik Ben gevraagd om mee te gaan, want we hebben een geweldig systeem ontwikkeld om tijdens de veiling een nog betere score te verzilveren. Gewoonliijk staat Ben bij de bron en ik bij de bieders…

Je kunt naar de foto’s hier kijken, maar je kan natuurlijk ook naar de website surfen. Vermoedelijk zullen er zeker nog tosai bij komen, want 133 stuks lijkt me iets te weinig…het blijft toch spannend nietwaar !

Rest me nog een vraag: zou jij een tosai willen uit dit aanbod, klik dan ja, indien niet, klik dan nee. Als je een tosai wil, welke heeft dan de voorkeur uit onderstaande selectie.

Meer afbeeldingen

Reacties