Het verschil is groot.

Het verschil is groot.Word ik toch eventjes geconfronteerd met een serieus temperatuurverschil van toch een 20- tot 25 graadjes. Niet dat ik er iets om geef, want de koude kan me echt niet deren. Of het nu 25° is of -10° ik loop altijd rond in een hemd met korte mouwen. Ik kan goed tegen de koude maar ook tegen de warmte.

En wat doe je als je terug thuis bent...alles controleren natuurlijk en zien dat alles in orde is, en dat was het gelukkig. Zo kan je zien dat ik goed kan vertrouwen op mijn installaties, ondanks de barre koude. Alle vijvers hadden nog de goede temperatuur, buiten de 2 vijvers die niet verwarmd zijn.

Etienne had 7 kuub quarantaine bakken verwarmd op 18°, en zodoende kon hij zijn nieuw uitgekozen taniguchi kohaku zonder problemen komen ophalen. Etienne had de tegenslag dat er een bende dieven zijn pompen en ozoninstallatie op 29 januari hadden meegenomen, maar dat ze daarenboven de afvoer ook open hadden laten staan, waardoor er 25 koi met een vrij hoge waarde (die ze niet hadden meegenomen), en die in quarantaine zaten waren doodgegaan. Een hatelijk iets, dieven, en onbegrijpelijk dat zoiets toch gebeurd, ondanks een alarminstallatie.

Normaal zou je stoppen met de koihobby in dit geval, maar zijn vrouw of vriendin raadde hem aan om toch door te gaan met de hobby, en zich niet te laten demoraliseren door een bende goedkope dieven. Etienne had zijn zinnen gezet op deze Taniguchi kohaku 1201060.

Ik was pas zelf aanwezig en dit was een goede gelegenheid om terug in gang te schieten en enkele koi te controleren. Ik heb er dan een aantal gebowld om na te zien. Alles zag er in orde uit. Ze hadden duidelijk lengte gemaakt tijdens mijn afwezigheid, en ik schatte de koi van Etienne toch tussen de 28-30 cm, maar hij zou het me nog de juiste lengte laten weten heeft hij me beloofd.

Interessant vond ik in deze overblijvende selectie van vier de sanke die me steeds positief blijft verbazen. De groei is bij deze enorm, en het patroon zeker interessant. Als het sumi op het witte gedeelte zal bovenkomen, en dat is puur een kwestie van tijd, dan zou dit best een zeer mooie sanke kunnen worden. De sandan kohaku is altijd een begerenswaardige koi, en de lepelkohaku moet er niet voor onderdoen.

Het is weer even wennen om een nieuwsitem te schrijven, maar laten we er weer een plezierig jaar van maken, en hopen dat ik weer creatief uit de hoek mag komen, met spetterende verslagen. Het vuurtje staat laag momenteel, maar laten we hopen dat dit vlug aanwakkert, en dat de vijvers vlug op 15° zullen staan, zodat we volop kunnen genieten van onze koi.

Nog even meedelen dat ik morgen aanwezig zal zijn van 11.00 tot 16.00 uur, en als er mensen zijn die graag onze koi willen bewonderen of gewoon gezellig even een praatje willen slaan, dan ben je altijd welkom. Ik zal de straalkachel opzetten, voor de koukleumers...

Meer afbeeldingen

Reacties

13 reacties tot nog toe

Lood vergiftiging moesten zulke paljassen krijgen, dan wel met 12mm.Als je zo iemand betrapt, dan word je zot, ik moet er niet aan denken.Het is in ieder geval fijn dat je de moed niet op geeft Etienne.

Marcel D on 10/02/2012 15:35

Sterkte Etienne! Ik heb het ook weleens meegemaakt maar gelukkig hadden de koi er toen geen last van. Alles losgekoppeld en spullen weg.. woest wordt je ervan!
Je hebt wel een goede keus gedaan met je nieuwe Taniguchi! Hoop dat je snel weer het plezier terug hebt!
En welkom terug Luc!

Ton on 10/02/2012 15:42

Etienne,de aanhouder wint moet je maar denken. De botte bijl voor zulke pleurislijers,anders gaat het te snel!

Goed dat je er weer bent Luc.
Elke dag weer een vers item......kan niet wachten.Helemaal bijgetankt,zet hem op.Iedereen weer blij!

Gr.jack.

jack on 10/02/2012 16:01

Hehe eindelijk weer een nieuwsitem met foto's en filmpkes.
Etienne sterkte, en knap dat je toch voortzet na zo'n tegenslag.
stelletje varkens zijn het die te lui zijn om voor hun boterham gewoon te werken. Ze moesten ze een ............. geven.
Voor Luc , fijn dat je weer terug bent en doe maar weer lekker iedere dag een mooi item hier neer zetten.

Gr.Gerry

Gerry on 10/02/2012 17:45

In sommige landen kappen ze de handen af van een dief.misschien wat erover maar hier doen ze niets.en het mag gezegd worden het wordt erger en erger.Knap dat je de draad terug opgepikt hebt en verder doet.

Johan on 10/02/2012 18:52

altijd weer een minpunt in de hobby door zulks voorval
toch goed dat je doorgaat met de hobby Etienne
je zou haast een 220 V struikeldradje spannen voor zulks soort gasten
suc6 verder met het uitzoeken van nieuwe koi

gerrit on 10/02/2012 19:07

Morgen kom ik en Noëlle even buurten Luc. Even visjes kijken en bij praten.. tot morgen

Arjan on 10/02/2012 21:12

Fijn dat u terug bent Luc! Heb uw nieuwsitems al gemist!!
Als ik ooit iemand betrap op mijn domein , dan blijft den dienen hier slapen dan, hij zal het geweten hebben!
Sterkte Etienne, fijn dat u doordoet met de koihobby!

kurt on 11/02/2012 09:05

Luc,

Fijn weer wat van je te vernemen. heb je nieuwsitems gemist!
Voor wat betreft het drama, wat Etienne is overkomen heb ik een suggestie. In Nederland hebben we al jaren een chronisch tekort aan donoren. In China gaan ze misschien erg ver, maar wat mij betreft voor het opknopen van dergelijk uitschot even gebruik maken van hun "edele delen". Etienne veel succes toegewenst met je nieuwe aanwinst. Een dergelijke vis gaat zeker helpen om je hobby nieuw elan te geven. Gr. Dick

Dick on 11/02/2012 10:23

Luc,

Welkom terug in deze koude omgeving
Voor mij had je wat warmte deze kant op mogen sturen het duurt voor mij al veel te lang deze kou.
Etienne hierbij wil ik je veel plezier wensen met deze aankoop en dat je verder van dit soort onheil bespaart mag blijven.

Groeten Jent

Jent on 11/02/2012 13:56

Over welke Etienne spreken we hier eigenlijk? Etienne uit Peer (Belgisch Limburg) misschien? Of ben ik verkeerd?
In elk geval veel goeie moed, Etienne, bij deze ellendige tegenslag. Dat soort schorremorrie zou men van de planeet moeten afshotten . . .

En Luc, blij dat je terug bent of niet? Maar opgelet, het antwoord op deze vraag bepaalt in welke richting uw aaibaarheidsfactor overslaat: voor hetzij de vrouw, hetzij de koi. Wat een dilemma hé!

Martin on 11/02/2012 21:06

Het was Etienne uit Kerkrade Martin.
Over uw vraag over de aaibaarheidsfaktor is het antwoord vrij eenvoudig: mijn vrouw is het belangrijkste in mijn leven, en ondanks het feit dat ze niet voor koi is, heeft ze me altijd gesteund waar nodig.

Het antwoord is geen enkel dilemma....

luc on 12/02/2012 08:38

Prachtig geantwoord Luc . . . "geen enkel dilemma" . . . Gij weet u toch ook altijd uit de slag te trekken, en maar goed ook wellicht.

Martin on 12/02/2012 21:10